בוס חדש

boringvered

New member
בוס חדש

הי, לפני שאני קצת אספר דברים, אני מודה שאני לא יודעת אם יש פתרון למה שאני הולכת לדבר עליו, אבל חלק מהצורך שלי נובע מחיפוש לפחות של תמיכה ואוזן קשבת. אני עובדת בגוף ציבורי בתפקיד מסויים מזה יותר מ- 4 שנים. אני לא מאוהבת בתפקיד שלי, אבל גילי, היותי אמא לפעוטה ותחום העיסוק שלי מאלצים אותי בשלב זה להתפשר ולהשאר. כדי לפחות לכפר על המצוקה הזו התחלתי לפני מספר חודשים תואר שני בתחום אחר כדי לפתוח לי אפשרויות אחרות. לפני כמה חודשים הבוס הישיר שלי, אדם שהיה לי ממש כיף לעבוד איתו, קיבל תפקיד אחר... ויצא מכרז על תפקידו - היות ואני כבר 4 שנים עובדת תחתיו, היה זה די טבעי שאגיש מועמדות... אבל, לא הופתעתי כאשר לא התקבלתי. המקום שאני נמצאת בו פוליטי מאוד באופיו והאדם שהתקבל אמנם הגיע מבחוץ, אבל ההנחה הנפוצה היא שהוא מקורב למישהו בכיר, גם אם לכאורה התהליך של קבלתו נעשה בצורה תקינה... יש יותר מידי נקודות שמעידות שכנראה אכן לא ידע המקרה פה. ניחא, אם לפחות היה לי קל עם זה... אבל קשה לי עם העובדה שיש מעלי מנהל חדש למרות שאני הרבה יותר ותיקה ממנו, ומה גם שהוא פשוט... מלקק למנהלים שלמעלה. כל ההתנהלות שלו מוכתבת עפ"י מה שהכי חשוב באותו רגע לאלה שמעליו, והוא מתעלם לחלוטין מעיצות שלי ומהדיעות שלי למרות הכרותי את הנפשות הפועלות טוב מאוד. אני חשה שיחסנו יהיו גרועים אם אני לא אוריד פרופיל... אבל קשה לי ללכת לעבודה לעשות עבודה שאני לא מאוהבת בה, עם בוס כזה שאני כל כך חולקת עליו... שלקח לי את התפקיד שלכאורה יכל להיות שלי... וגם כנראה לא בזכות כשוריו. נכון שאולי הייתם אומרים לי - קומי ועזבי את המקום עכשיו... אבל זה לא זמן טוב בשבילי. אני אפרט קצת לגבי מה שאמרתי למעלה - אני כמעט בת 36, יש לי ילדה בת שנתיים וחצי, התחום המקצועי שלי הוא גברי... והתחרות שלי מול הגברים במקצוע היא כמעט חסרת סיכוי, עקב גילי ועקב מצבי המשפחתי שמכתיב שעות מסויימות. יש לנו גם משכנתא גדולה על הראש ותנאי השכר שאני מקבלת עכשיו - אני אוכל רק לחלום עליהם במקומות אחרים עקב המצב העגום של התחום. זהו... שפכתי את הלב. תודה. ורד

hayapollak

New member
לורד המשועממת

נראה לי שאין אצלך רגע דל ואת ממש לא משועממת.... אכן זה קשה לעבוד תחת בוס חדש בעיקר כאשר ציפית לקבל בעצמך את התפקיד. אבל, מכיוןן שאת לא מעונינת להחליף עכשיו עבודה (אגב, מי טוען שכל פעם שבוס מתחלף צריך לשקול החלפת עבודה?) מה דעתך להסתכל על המצב בצורה קצת שונה? מה יש לך? יש לך עבודה שסך הכל טוב לך בה ואת לא מעונינת כרגע להחליפה, אז במקום להתרכז בבוס החדש ובחסרונותיו - שזה בהחלט טבעי קחי בחשבון שלו את היית מקבלת את התפקיד היו בוודאי כאלו שלא ממש היו מפרגנים לך..ואולי גם מנסים לעשות לך חיים קשים בתפקיד החדש... בנוסף יש סיכון שאם תהווי איום לבוס החדש הוא ישמח להיפטר ממך... אז אולי כדאי כרגע להתרכז בעבודה שלך, להיות חיובית, לשתף פעולה וליצור סביבת עבודה נעימה לך וגם לחדש כדי שהוא יוכל לעמוד על איכות העבודה שאת עושה?

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

זה המקום לשפוך את הלב. גם אם לא תמיד יהיו פיתרונות לבעיות
. אני מבינה את אכזבתך שלא קיבלת את התפקיד. במיוחד שבא לך בוס שאת לא הכי מעריכה. אבל כשיש בעיה צריך לחשוב בגדול על הדברים החשובים בחיים. ומה שחשוב זה:
אבל גילך, היותך אמא לפעוטה ותחום העיסוק שלך מאלצים אותך בשלב זה להתפשר ולהשאר.
יש לכם גם משכנתא גדולה על הראש
ותנאי השכר שאת מקבלת עכשיו - את תוכלי רק לחלום עליהם במקומות אחרים עקב המצב העגום של התחום. אז נכון:
את לא מאוהבת בתפקיד שלך - לא נורא. את לא היחידה.
לא התקבלת לתפקיד שרצית - לא נורא. לפחות יש לך את התפקיד הקיים.
אבל קשה לי עם העובדה שיש מעלי מנהל חדש למרות שאני הרבה יותר ותיקה ממנו- את צריכה להשלים עם המצב כפי שהוא.
ומה גם שהוא פשוט... מלקק למנהלים שלמעלה. כל ההתנהלות שלו מוכתבת עפ"י מה שהכי חשוב באותו רגע לאלה שמעליו, והוא מתעלם לחלוטין מעיצות שלי ומהדיעות שלי למרות הכרותי את הנפשות הפועלות טוב מאוד - את תייעצי. הוא ישא בתוצאות של ההחלטות הכושלות שלו. לפחות הוא לא יוכל לבוא אלייך בטענות.
אני חשה שיחסנו יהיו גרועים אם אני לא אוריד פרופיל - נכון. את חייבת להוריד פרופיל ומהר. תחשבי על המשכנתא והמשכורת. חבל לאבד עבודה עם שכר טוב. אנינו פה לשמוע את כל התלונות שלך, ולעודד אותך במצבים קשים, כדי שלא תעשי טעויות שיפגעו רק בך.

boringvered

New member
הי שוב ותודה על קבלת הפנים

רציתי להגיד שזה פורום ממש נחמד. אני מקווה להמשיך להציץ כאן כי נושא יחסים בעבודה בהחלט מעסיק אותי הרבה. רציתי קצת להמשיך לשפוך את הלב - בהמשך לאותו נושא - הבוס החדש אמר לי בצורה שדי כואבת לי שהיות ואני לא נשארת שעות נוספות, אני למעשה לא זכאית לעשות עבודה מעניינת... העצב הוא שלפני היותי אמא השקעתי את נשמתי, נשארתי שעות נוספות... מאז התחלפו הבוס המיידי שלי וזה שמעליו... הם מכירים אותי רק כאמא ... לא יודעים כמה השקעתי קודם וחושבים שאני חצופה (לא אומרים זאת, אבל זו תחושתי) שאני בכלל מעיזה לדרוש עניין בעבודה כאשר אני לא נשארת מעבר לשעות שלי... מבחינתם אני צריכה להיות אסירת תודה שאני עובדת, מרוויחה בסדר בתנאים טובים ועניין בעבודה זה ממש מותרות... או לחילופין, עלי פשוט להשקיע במטפלת ולהשאר בעבודה עד אין קץ... הבוס החדש אמר שכאשר לו ולאשתו יהיו ילדים זה ברור שהם יקחו מטפלת... ולפעמים אני תוהה למה שלא יתנו גם למישהו אחר לעשות את הילדים שלהם... עכשיו... אני עובדת בגוף ציבורי - משרת אם כאן היא 8 שעות ליום ואני נותנת מידי יום חצי שעה מעל. בכל מקרה מדובר על משרה מלאה ולא על חצי משרה... ללמוד התחלתי כאשר ראיתי שקשה כאמא למצוא עבודה חדשה בתחום שתיתן לי את העניין שאני מחפשת. אני אוכל למצוא עבודה זהה, אבל שוב, ללא העניין ועם שכר פחות טוב... אבל עכשיו עם הלימודים היכולת שלי להשאר שעות נוספות עוד קטנה... אני כנראה רוצה את כל העולמות... כנראה שאם היה לי תפקיד יותר מעניין הייתי נשארת לפחות חלקית יותר זמן. הצרה היא שלא רוצים תשובה של ' אני יכולה להשאר מאוחר חלק מימות השבוע'... רוצים תשובה של 'אני לא מוגבלת בזמן' שהיא אינה הגונה וריאלית... אין צדק בעולם, זה נכון, אבל קשה לי כאדם לשנות את השאיפה שלי לעבודה יותר מאתגרת... לא יודעת אם יש תשובה, אבל זה המצב... וכן, יש דברים טובים - התנאים והשכר לא רעים, התפקיד בעיקרו מתאים להכשרתי, אבל פשוט מתחיל להיות לי יבש ואני שואפת לעניין מקצועי רב יותר... יש לי ילדה מקסימה ובעל נפלא ובתקווה שבקרוב בית יפה וחדש... רק חוסר המימוש המקצועי שלי קשה לי... ביחוד לאור העובדה שאני שוהה די הרבה שעות בשבוע במקום העבודה... וזהו -תודה ורד

hayapollak

New member
בהחלט יש תשובה

ברור בהחלט שלבוס שלך אין ילדים והוא לא אמא... את לא זכאית לצפות לעבודה מענינת משום שאת אמא...???? בעבודה צריכים לשפוט את עבודתך ויכולתך ולא את אמהותך. הייתי מציעה לך לבקש כן עבודה מעניינת, מאתגרת ואחראית. אם את תספיקי לבצע את העבודה בשעות הרגילות מבלי להשאר שעות נוספות - זה מצויין ומעיד על יכות ריכוז וסדר עדיפות, ואם תצטרכי פה ושם להשאר קצת כדי להשקיע - אני בטוחה שתעמדי בזה. מה שאני מנסה לומר - שהבוס לא ציך מראש לשלול אפשרות של לתת לך עבודה מאתגרת בגלל שאת אמא... כדאי לבקש ממנו לשקול שוב את הנושא ולעשות נסיון וכן לתת לך עבודה מענינת - היה ולא תעמדי בזה בגלל שאת אמא.. הוא תמיד יוכל לבחור עובד אחר.

למעלה