בוס נורמלי - יש חיה כזאת?

matanpt

New member
בוס נורמלי - יש חיה כזאת?

נותני שרות יקרים, האם קיים בכלל בוס נורמלי בשוק העבודה הישראלי? הגון, ישר, שלא צורח על העובדים שלו לפני כולם, שלא מאשים אותם בכל מיני בעיות שהוא יצר, שאין לו ג'וקים בראש, משלם משכורת בזמן במלואה, נותן מתנות לחג, וכדו'....

בקיצור, יש בכלל טעם לחפש בוס/ית חדש/ה?

חג אורים שמח!

(נ.ב. הפיזיותרפיה בחתימה שלי מומלצת מאד ולא קשורה להודעה).

lilo4

New member
יש בוסים נורמליים...

חשוב לזכור שגם בוסים הם בני אדם, ולכן הם גם לא יהיו מושלמים. יצא לי לעבוד כמזכירה במקום שאהבתי מאוד, עם בוס מדהים ומפרגן. אבל גם לו היו את הקריזות שלו, וגם איתו היו דברים שהיה לי קשה איתם.
השאלה הגדולה היא מה יש יותר- דברים טובים או דברים רעים? אני חושבת שאם רק לך במקום שבו את נמצאת ואת לא רואה דרך לשפר את המצב, כדאי לחפש מקום אחר.

matanpt

New member
תודה לך
אשמח לטיפים איך למצוא

כזה בוס שהיתרונות שלו רבים מהחסרונות שלו..........? בהנחה שבראיון הראשון כולם נראים סבירים, מעבר לבדיקה פשוטה בגוגל שלקוחות לא מתלוננים על החברה..............
תודה מראש!

lilo4

New member
אני לא יודעת אם באמת יש טיפים כאלה...

בעיקרון אני לא חושבת שזה משהו שאפשר לחזות.
אני אישית משתדלת להגיע לראיונות עבודה לפחות 10-15 דק' לפני, כדי שיהיה בטוח שאני מגיעה בזמן ויש לי זמן גם ללכת לשירותים וכאלה אם אני צריכה. ואז בזמן שאני מחכה שהראיון יתחיל אני משתדלת להסתכל מסביב ולהתרשם מהמקום, לראות איך שאר העובדים, אם יש אווירה נינוחה, אם יש רעש ובלגן.
אם את מכירה אנשים שעובדים במקום אפשר לנסות לדבר איתם ולשמוע מהם סיפורים וחוויות. אני לא חושבת שבדיקה בגוגל של חוות דעת של לקוחות הן מדד אם הבוס טוב או לא, הבוס יכול להיות קשוח ומגעיל ובכל זאת רמת השירות תהיה טובה.

בקיצור, לא יודעת עד כמה אפשר לחזות דברים כאלה. גם כל אחד מגיב אחרת, יש אנשים שיהיו מרוצים במקום מסוים ויש כאלה שלא. אני לא הצלחתי למצוא דרך לחזות דברים כאלה לפני שאני מתחילה לעבוד במקום

nathaliesh

New member
מה זה נורמאלי?

הגדרת הגון וישר - באיזה מובן? ישר שלא משקר לאף אחד? שלא עובר על אף חוק? הגון - משהו נורא סובייקטיבי, לא?
שאין לו ג'וקים בראש? למי אין? לך אין שום גחמה? "בוס" זה בסה"כ בן אדם, בדיוק כמוך הרי. נותן מתנות לחג? זה הרבה פעמים דברים שלא קשורים בכלל למנהל הישיר אלא לקבלת החלטות בדרגים גבוהים בחברה, אלא אם כן המנהל הישיר הוא הבעלים.

אני חושבת שקודם כל את צריכה לסדר לעצמך את הציפיות - מתנות לחג זה נורא חשוב לך? אם אין את זה אז הבוס לא "נורמאלי"? אם זאת דעתך אז דאגי לברר את זה לפני שאת מתקבלת למקום כלשהו. זאת שאלה שאפשר לשאול בראיון אם "נותנים כאן מתנות לחג".

כן, יש מנהלים טובים יותר וטובים פחות. אני מסכימה עם לילו שתי הדרכים הטובות ביותר הן להגיע חצי שעה עשרים דקות מוקדם יותר לראיון ולקלוט את הסביבה. בנוסף אפשר לנסות לדבר עם עובדים, רוב הסיכויים שהם לא יספרו לך יותר מדי אם את לא מכירה אותם מקודם.

Alm0st Happy

New member
לי יש

ומותק, לא מחפשים בוסים, מחפשים עבודה.
זה שהבוס נחמד זה אקסטרה.

למעלה