משמח אותי לראות שהפוסט מעורר דיון ער
אני אשתדל לענות כאן על כל הטענות בקצרה בכדי לא להגיע למצב של אמל"ק.
ואתייחס לטענות כאן אחת לאחת:
1.
יש בועת אשראי נשים נטלו משכנתאות שהם לא יכולים לעמוד בהן.
ייתכן ואכן זה המצב, עם זאת חשוב שכל מי שנוטל הלוואה שיעשה עם עצמו חושבים או שיתייעץ עם איש מקצוע, מה יהיה בעתיד והאם יוכל לעמוד בהחזרים.
חישובים ושיקולים מוטעים, הם בעייתם של הפרטים המקבלים החלטות ולא של כלל החברה. או של בעלי הדירות או של משכירי הדירות או שוכרי הדירות.
2.
מה המוטיבציה שלי להשקיע במודעה לעיל?
אה, זה פשוט,אני נמנה על הטיפוסים המעצבנים שאוהבים להיות צודקים.
ובנימה יותר רצינית, תראה הייתי פעם כותב קבוע כאן בפורום, מאז שאני נותן שרותי ייעוץ בענייני נדל"ן, משקיע בעצמי באפיקים שונים בנדל"ן כגון: נכסים מניבים, דירות, קרקעות לבניה ויזמות נדל"ן. לא היה לי זמן לכתוב כאן.
מה שגרם לי לחזור היום, היה למעשה שיטוט סקרני באתר 'בועת נדל"ן' שם הופתעתי לגלות שיבגני צ'צל כבר לא בעניינים שם. עם יבגני בזמנו היו לי חילופי דעות הרי דעותינו דאז היו מנוגדות.
לצערי, ואני אומר זאת בכנות אני צדקתי.
צר לי על אלו שהלכו אחרי נבואות הזעם בעבר, והיום נמצאים הרבה מאחור מבלי היכולת להדביק את השוק. זה מעציב אותי ובעיקר מתסכל שכן רבים שייעצתי להם לא הקשיבו, מאידך היו כאלו שכן, אולי כדאי לי להביט על חצי הכוס המלאה.
3.
משקיע בב"ש אתה מבזבז את זמנך.
ייתכן, אך כמו שאמרתי בעבר, מספיק שמיהו יקרא, יעכל ויבין את אשר אני כותב וזה יסייע לו, הרי שאת שלי עשיתי.
4.
גם מי שקנה בשנת 2011 התמנף בדרך כלל מעל ומעבר, ואם הוא לא מכר עדיין אז ה"רווח" שלו על הנייר בלבד.
אי מקווה שמי שרכש ב 2011 אכן התמנף אבל בחוכמה.
בוא נביט רגע, אם צעיר רכש דירות להשקעה בשנת 2011 מאז עברו 6 שנים, ונאמר והוא לקח 25 שנים משכנתא. הרי שהוא כבר עבר רבע מתקופת המשכנתא בריבית אפסית, וכנראה שיעבור שנתיים נוספות בריבית נמוכה יחסית, משמע יותר משליש מתקופת המשכנתא בריבית נמוכה.
אם זו לא עיסקה טובה, אני לא יודע מה כן?!
כמו-כן יש לאותו בחור תזרים במידה ולקח תמהיל חכם וטוב המאפשר לו מרווח בין השכירות להחזרי המשכנתא.
כל תקופה זו ערך הדירות עלה, כעת בוא נלך על תסריט פאסימי, ירידה ב 15% הינה תרחיש מאוד קיצוני ורע, שייפגע במשק. עדין ירידה זו של 15% מערך נכסיו של אותו משקיע משנת 2011 עדין תשאיר אותו ברווח לעומת הרכישה המקורית שלו. מופסד הוא לא יהיה במידה ויממש.
5.
לצערי אתה צודק, אני גם פעם הייתי מהאנשים שמאמינים בבועה וכו',
בתכלס, יש פה מחסור אדיר של דירות, הזנחה של שנים מהממשלה ואף אחד לא רוצה להוריד את מחירי הדיור, אלא להיפך, יעשו הכל כדי שהם ישארו גבוהים וימשיכו לעלות.
אכן יש כאן בעיה חמורה,
בפוסט הזה, בנבואה האחרונה שלי כתבתי:
א. מחסור הדירות המוערך כיום עומד על 135,000 דירות
ב. יעד הבניה השנתי של הממשלה עומד על 70,000 יח"ד לשנה
בפועל, קצב הבניה השנתי עומד על 30-40,000 יח"ד לשנה (לא עומדים ביעד).
ג. עפי" דו"ח הלמס משנת 2012 (לא מצאתי עדכני יותר) אוכלוסיית ישראל ב- 2019 תעמוד על 9.13 מיליון תושבים, ב- 2034 גודל האוכלוסיה יהיה 12 מיליון, ב- 2059 נהיה כבר 20 מיליון תושבים. כיום אוכלוסיית ישראל עומדת על 8.65 מיליון.
המסקנה פשוטה: גידול דמוגרפי עם בניה בקצב אפס!!! תעשו את החישוב מה זה יעשה למחירי הנדל"ן.
6.
אתה מפספס את העיקר והעיקר הוא שנכון להיום המדינה מתקדמת לקראת אסון חברתי. אם הבועה תחזיק ח"ח עוד עשור חלק מאוד משמעותי של אזרחים יהיו חסרי כול והחברה תשתנה ללא היכר.
אחת הסיבות שהייתי כותב כאן באדיקות בעבר, וכיום כותב בבלוג שלי (www.bislik2.com) ובדף
הפייסבוק שלי, היא בדיוק בכדי לגרום לאנשים להבין מה קורה בחוץ מבחינת הנדל"ן ולעזור להם להבין בנושא שיש להם בעיקר דעות קדומות המבוססות על עובדות וסילופים בתקשורת (
קחלון מאוד חזק בחצאי אמיתות בתקופה האחרונה).
אין לי אחריות לאחרים, מי שמסרב להקשיב ולפעול למען עצמו, כיצד אוכל לעזור לו?
אני פעם הייתי בצד המתנגדים ולפני 10 שנים הבנתי שפספסתי בגדול שאני סומך על המדינה שתדאג לי, לכן התחלתי לדאוג לעצמי ולהשקיע בנדל"ן.
7.
צודק או לא מדובר בחוק (מס ריבוי דירות) אפקטיבי.
החוק הוא לא צודק שלא לומר אפקטיבי
.
מאחר וזהו חוק שנועד להעניש את אלו שפעלו ועשו, אני לא נגד מיסים על הכנסות, אני לא נגד הליך מיסוי הגיוני. אבל כאן לא מדובר במס, אלא בעונש שמטילים על אלו שלקחו סיכון והשקיעו.
החוק הוא פופוליסטי וגורם לאנשים צרי העין לתמוך בו, מי שתומך בחוק הוא אותו אחד שתופס את ראשו בשני ידיו ואומר:"איך לא רכשתי דירה לפני 5 שנים, איך האמנתי ליבגני וחבריו ומועדון הנבואות השחורות". כעת במקום לקחת אחריות על כשלון, מנסים להטיל רפש על אלו שהצליחו, שהעיזו, שעשו.
כמו לאורך כל ההיסטוריה הגלובלית, שום דבר טוב לא יצא מזה שניסו לפגוע בבעלי ההון והנכסים, ואנחנו רואים דוגמא חיה לעליה במחירי הדיוק ומחיר השכירות כתוצאה מהחוק הזה.
קחלון מתעתע, בבוחריו ומה שעצוב הוא שבוחריו ישלמו את המחיר מכיסם.
משקיע בב"ש