בוץ

gontow

New member
בוץ

זה מה שקורה כשהבוץ משתלט על המעביר האחורי

schwinnie

New member
תיקון

אצלי זה קרה (באופניים הקודמות) כשהרוכב החליט שהוא ישתלט על הבוץ בגלגל האחורי בעזרת דיווש אגרסיבי. הצד הטוב - שידרגתי מאליביו לדאור. הצד הרע - דישדוש ברגל הבייתה, חור קטן בכיס. בחורף הנוכחי הלקח הופק והרוכב השתלט על עצמו לפני שבועיים בבוץ של החורשן כדי שלא יתפתה להחליף את ה-XT ל-XTR (והלך ברגל כמו גדול עד שיצא מהבוץ וסילק את ההצטברויות שלו במרווחי הבוץ המינימליסטיים ב-enduro).

yosefrat

New member
במקרה של מעביר שבור

באמצע השטח פשוט הופכים את האופניים לסינגל ספיד : מורידים את המעביר, ואת הכבל , מקצרים את השרשרת שתהיה באורך של הילוך נורמלי להמשך המסלול ומדוושים הביתה

רֶשֶף

New member
לא כל כך פשוט ../images/Emo5.gif

אולי בז"קים זה פשוט. בש"מ תנועת המתלה משנה את מתח השרשרת ובהיעדר המעביר האחורי, המטפל בשינויים במתח השרשרת, המתלה עשוי "לשבת" על השרשרת במקום על הבולם. כובד משקלו של הרוכב עשוי לקרוע את השרשרת במקרה הטוב ובמצבים מסויימים לגרום לתוצאות עגומות הרבה יותר. אני למדתי בדרך הקשה.

gontow

New member
דווקא זה מה שעשיתי

קיצרתי שרשרת, שמתי אותה על משהו כמו 2-4 (או 2-5), ונסעתי בחזרה לרכב כמו ענק (למרות שזה היה קצר יחסית). דווקא אני מקבל את ההמלצה, שלא להתעקש על רכיבה בבוץ. חבל, ה-XT הוא לא זול... אז על הדרך, גם הוחלפה השרשרת, ועכשיו זה כבר נוסע כמו חדש...

giladz

New member
לשים דאורים ולרכוב

אין כיף כמו ברכיבה בבוץ. חוץ מהכיף שאחרי בניקוי האופנים!!!!!!!!! גלעד

קטן

New member
ועם אופניים

מגניבים כמו שלך, זה נראה לי תענוג לרכוב תמיד!!

doodoog

New member
ויש לי חבר שזה קרה לו לפני כשנה ומא

ז הוא רוכב עם חלק חילוף "רגוע ושליו" ....ואני "בונה" עליו ..חס וחלילה

למעלה