בוצ'ר אלון צרפתי

WOODY HAREL

New member
בוצ'ר אלון צרפתי

מצאתי לנכון להפריד בין ההסבר הקודם על בנית העגלה ותיעוד חיבורי הסין והגרז לבין הטיפול במשטח הבוצ'ר. משטח הבוצ'ר המדובר הינו במידות 50X80 ס"מ ובעובי 4 ס"מ. במחסן העצים, שהיה המשטח מלוכלך, לא ניתן היה להבחין בחורים זעירים של תולעי עץ. לעבודה על המשטח השתמשתי בעץ פלסטי בצבע אלון של ד"ר נוימן ובשמן מינראלי שאינו רעיל ומתאים לשימון והגנה על עץ שבא במגע עם מזון

WOODY HAREL

New member
החורים לפני ואחרי

בתמונה הזו רואים 2 חורים . חץ אדום - לפני מילוי בעץ פלסטי. חץ שחור - אחרי.

WOODY HAREL

New member
המשטח אחרי ליטוש

לליטוש השתמשתי בנייר 120 ובמלטשת אקצנטרית.

WOODY HAREL

New member
התחלת מריחת השמן על פני המשטח

מריחה בשכבה נדיבה (העץ שותה...) באמצעות מטלית טריקו.

WOODY HAREL

New member
המשטח המוגמר

כל התמונות צולמו באותם תנאי תאורה וללא פלש.

WOODY HAREL

New member
מבט כללי

גם העגלה מהאורן זכתה לשכבה ראשונה של לקה מגוונת בגוון אורן עתיק של יעקובי.

WOODY HAREL

New member
חיבור הפלטה לעגלה

באמצעות 3 זויות מתכת בכל צד בחלק הרחב של העגלה. נישאר להרכיב מדף במידות 35X62 שישלף מתחת למשטח הבו'צר. המסילות שהותקנו הן מסילות ג'ולים של בלום שליפה כפולה.

zvika f

New member
כבר הללתי ושבחתי את הפרויקט בעבר

כעת עצה קטנה מנסיוני.במקום להשתמש בחומר מילוי קנוי(עץ פלסטי) שתמיד אינו מתאים לגוון של העץ המקורי נסה להשתמש בחומר מילוי שתכין מתערובת אבקת עץ ודבק נגרים.

WOODY HAREL

New member
דווקא הגוון התאים בול. הפחד היה אחר...

חששתי שהעץ הפלסטי לא יקבל יפה את השמן שנמרח על המשטח, אבל דווקא יצא לא רע בכלל. את שיטת התערובת אני מכיר ומיישם... הומלץ ע"י ספק העץ על העץ הפלסטי וניסיתי משהו חדש... מסכים איתך שמיותר.

WOODY HAREL

New member
מדף מבוצ'ר בוק ישן

מידותיו לא התאימו ולכן חתכתי מרוחבו למידה הרצויה ומהפס הרוחבי חתכתי 3 חתיכות שהודבקו מימין לפלטה שנותרה באמצעות דבק ולמלות

WOODY HAREL

New member
המדף מורכב

לאחר שיוף רציני (התחלתי בנייר 40 והורדתי 2-3 מ"מ) ומשיחת שמן

eg1267

New member
שבחים ושתי הערות

ראשית, שבחים על הפרויקט היפה. שתי הערות: 1. המשטח שיצרת יפה מאוד אבל הוא לא בוצ'ר בלוק. בוצ'ר בלוק בנוי מהדבקה של חתיכות עץ כאשר הגרעינים פונים כלפי מעלה. הרעיון הוא שכאשר הקצב (בוצ'ר) חותך על הבלוק, הסכין מפריד את הגרעינים אבל לא חותך אותם, וכאשר משמנים את הבלוק הגרעינים מתנפחים וחוזרים (בערבון מוגבל) למצבם המקורי. 2. עבור המדף, הייתי משתמש במסילה נסתרת (הממוקמת מתחת למדף). נכון שזה עולה יותר, אבל זה הרבה יותר יפה. בכל אופן, כמו שאמרתי בהתחלה - עבודה יפה מאוד. איל גילת

yulevi

New member
בוצ'ר בלוק

נכון איל בקשר לבוצ'ר כשם שכתבת בוצ'ר בלוק אמיתי מייצרים מגדמי עץ,מאחר ועלות הייצור יקרה לבוצ'ר אמיתי ,נוצר מושג של בוצ'ר דקורטיבי שמיוצר בעיקר משאריות של לוחות,וידוע לי על נגריות העובדות עם עצים קשים, ששומרים את כל השאריות, ובתקופות חלשות בעבודה הן מדביקות ומייצרות בוצ'רים לעצמן

WOODY HAREL

New member
קישור לסרטון המדגים את ההסבר של איל

http://thewoodwhisperer.com/episode-7-a-cut-above-part-1/ תודה איל

mayuk1

New member
יפה מאוד! כמה שאלות...

חזרתי לא מזמן מכמה שנים בארה"ב ואני עוד מנסה לתרגם את המוצרים, השמות והחמרים... 1. איפה קונים את השמן המינרלי? 2. מה המקבילה כאן ל polioritane שבו השתמשתי שם למשיחת בוצ'ר בלוק? האם לכנה פוליאורטנית של נירלט שראיתי תעבוד? 3. איפה קונים חמרים טובים (צבעים, לכות, פתרונות...). אני מניח שהתשובה לא תהיה הום-סנטר... תודה מראש!

למעלה