בוקר אור אשמח להתייעצות

guliver182

New member
בוקר אור אשמח להתייעצות

השתחררתי מהצבא לפני כשנה בערך. במהלך השירות הסדיר מצבו של אבי הלך והידרדר (מחלות נפשיות, ונכות ברגל) עקב גיוסי לצבא. מה שהצריך ממני לעבור לגור עימו (הוריי גרושים) בזמן שירותי הסדיר, לאחר שכמובן "נלחמתי" עם הגורמים המתאימים כדי לעבור בסיס המתאים לצרכיי האישיים, (כמובן עם מתן מסמכים מתאימים שהועברו למשרד ת"ש), קיבלתי מענה לצרכים שלי. כיום, אני "רודף" אחרי הצבא למעלה משנה כדי לקבל פטור ממילואים. לפני מספר חודשים התקשר אליי קצין (אני לא זוכר מהי הדרגה המסוימת) כלשהו מהיחידה שבה אני אמור לעשות מילואים, ואמר לי שהוא אכן מאשר את בקשתי, ושאם הוא מאשר אז רוב הסיכויים ששאר הגורמים המשפיעים יאשרו גם כן ושהוא מעביר את בקשתי הלאה.
אתמול התקשרתי למוקד הארצי על מנת לברר מה קורה עם הבקשה שלי ונאמר לי שקצינת הקישור אמורה לחזור אליי לאחר 5 ימים בלבד והסברתי לה שאני ממתין למעלה מחצי שנה שיחזרו אליי, והיא אמרה שהיא שולחת לקצינת קישור בקשה שתחזור אליי. היום גם כן התקשרתי אליהם, ובנוסף שאלתי שם האם הבקשה של הפטור ממילואים הוא פטור לצמיתות, והאם הם רואים במחשב את אישורו של אותו גורם משפיע ששוחח איתי על כך שהוא מאשר ומעביר הלאה? כל התשובות לשאלות האלו נענו בכך שרק קצינת הקישור רואה את זה.

יש לי 2 שאלות בבקשה:

1. האם פטור משירות מילואים יכול להיות זמני? (לתקופה של כמה שנים).
2. האם זה לא טוב ללחוץ על הצבא בנושא של קבלת הפטור? (מחשש שלא יאשרו כמובן).

למעלה