בוקר אור בנות-מה שלומכן?

מלכה90

New member
בוקר אור בנות-מה שלומכן?

נורא מתחשק לששכנתי ההריונית עוגת גבינה עם פרורים. רוצה להכין לה אתהמתכון שרשום על חפיסת האינסטנדט.
צריך להקציף 2 שמנות ,סוכר ופודינג וניל לקצפת יציבה ואז לקפל את הגבינות.
שאלותי : לקפל גבינות עם המיקסר? (יש לי במיקסר תוכנת קיפול( או עדיף ידני?
קצפת יציבה -תמיד מסתבכת. שמה הכל מההתחלה בקערה ואז? איזה מהירות? איך אני יודעת מתי להפסיק את ההקצפה?תודה רבה
 

shron17

New member
היי מלכה ,,בק"ע עוגת הפירורים,,,

שתפי אותנו ,
איך בסוף הסתדרת עם הכנת עוגת הפירורים,
ואיך היא יצאה ?
 

מלכה90

New member
היי מותק -מאחר ולא נראה לי שמקציפים

הכל בבת אחד עם הגבינה -כמו שרשמת ולא קיבלתי תשובות -עשיתי עוגת גבינה אחרת עם תחתית מבסקויטים וחמאה .
עשיתי המון פעמים את העוגה והיא נפלאה. פעם המתכון ותבנית במתנה קיבלתי מתנובה -נדמה לי בחג שבועות.יום מקסים
 

bali

New member
מנהל
סליחה שלא הספקתי לענות אתמול, אז לפעם הבאה

אפשר לקפל עם המיקסר ואפשר ידנית, איך שיותר נוח לך. אותי אישית הקיפול של הKMIX משגע, כל כך איטי שכבר מעדיפה לקפל ידנית בשתי דקות.

לגבי קצפת יציבה, חשוב שהשמנת המתוקה תהיה קרה מאד לפני ההקצפה. אם מקציפים עם פודינג וסוכר שמים אותם מההתחלה, מתחילים דקה במהירות בינונית ומגבירים את המהירות בהדרגה. כשרואים שהמטרפים משאירים סימנים על הקרם והם נשארים במקום, סימן שהקצפת מתייצבת. כדי לוודא, אפשר לעצור את ההקצפה ולהעביר כפית ולראות אם השביל נשאר במקומו. ההקצפה אמורה לקחת 3-5 דקות, תלוי במהירות ואם יש או אין פודינג, שמגביר את היציבות של הקצפת.

זה לפעם הבאה
 

מלכה90

New member
תודה רבה וממש אין צורך לבקש סליחה

זה יעזור לי לפעם הבאה.
 
למלכה - בנשא עוגת גבינה פירורים

היי מלכה
דבר ראשון - איזה כייף לשכנה שלך שיש לה אותך:)
גבי קיפול - אני מעדיפה תמיד לקפל לבד - ככה אני יודעת שעשיתי את העבודה כמו שצריך
לגבי אינסטנט פודינג לבד בעוגה כזו - נחלתי הרבה אכזבות כי הוא לא ממש מסוגל להחזיק לבד את העוגה - אני ממליצה ללכת על תוספת של ג'לטין

יש לי הצעה מתכון אחרי דם יזע דמעות - את מוזנת לבלוג שלי (בלוג להנאה בלבד - אני לא מתפרנסת מזה) - קישור בסוף המתכון


עוגה בקוטר 26-28 עגולה (אפשר מרובעת סטדנרטית)

עוגה גבינה פירורים בקלי קלות

ל'בצק'
300 גרם פטי בר בטעם חמאה (אני אוהבת עלית)/ עוגיות חמאה
5 כפות סוכר רגיל
100 גרם חמאה מומסת
כף תמצית וניל/ ליקר שקדים (אמרטו)

לגבינה
2 שמנת מתוקה (לפחות 38 אחוז שומן- אין מה לעשות, טעים זה גם משמין לפעמים)
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (אני מעדיפה 'צרפתי' של מיימונס)
500 גרם גבינה לבנה 9 אחוז
3/4 כוס אבקת סוכר
חצי כוס חלב
2 קליפות של לימון מגורר
1/2 שקית ג'לטין (7 גרם)
1/3 כוס מי ברז

להכנה:
ממיסים את החמאה במיקרו, מוסיפים את פירורי הפטי בר ומהדקים 2/3 מהכמות לתחתית של תבנית משומנת. מכניסים לפריזר, את שאר הפירורים מכניסים למקרר עד לקישוט העוגה.

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה מאוד. מכניסים בינתיים למקרר.
מערבלים במיקסר חלב, סוכר, גבינות במהירות נמוכה כמה דקות ומוסיפים את הפודינג עד שתתקבל תערובת חלקה, תוך הוספת גרידת הלימון.

ממיסים את הג'לטין במים (כרבע שעה עד שכל הנוזלים נעלמים).

מוסיפים את הג'לטין לתערובת הגבינה ומערבבים באמצעות מרית בזהירות רבה, יוצקים את תערובת הגבינה על הקצפת ומקפלים בזהירות.
יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומשטחים, מפזרים את הפירורים הנותרים ומצננים לפחות 4 שעות.
 

מלכה90

New member
היי מותק-תודה . הכנתי עוגה

לפ מתכון של תנובה -יצא נהדר,גבוה וטעים-בלי ג'לטין .אף פעם לא השתמשתי בזה. שבת שלוםאם תרצי אקליד לך ביום ראשון.
 
למעלה