התארגנות מנהלי בתי ספר לא לציין את יום רחבעם זאבי
הדרישה באה לציין את מעשיו ומורשתו.
כמובן שהוא לא עשה שום מעשה יוצא דופן שאלפים לפניו לא עשו, אבל לגבי המורשת, אי אפשר לקרוא כך למעשים נלוזים כמו
רצח שני ערבים בדם קר,
מעשים מגונים סידרתיים בחיילות,
החזקת אריה במחנה,
בפרשת תל מוטילה בגלל כשלון שלו נהרגו 41 חיילים ונפצעו כ-70,
עבריינים כבדים הודו שהוא כסגן שר המשטרה עזר להם לברוח מהארץ,
היה חבר טוב של עבריינים בכירים כמו כנופיית הכרם,
דאג שחברים יתקפו את העיתונאית סילבי קשת, כיוון שכתבה נגדו ביקורת
הורה לטייס מסוק לתלות גופת מחבל ולהסתובב מעל הכפרים כדי שיראו,
וכו וכו.
גיבור ישראל.....מורשת אלק. האדם האחרון במדינה שאפשר לקרוא לו בתואר "גנדי".
הכל מכיוון שלמשפחתו יש קשרים שיביאו לחקיקת חוק ציבורי ולהוציא מליוני שקלים על שימור זכרו הקלוקל.
השירשור בפורום מסויים התחיל במחאה על כך שיש חוק ומנהלי בתי ספר וארגוני הורים מסרבים לקיים זאת.
ואז הסתבר לי, כמו בלא מעט פעמים קודמות, שאנשים לא מבינים בכל מיני נושאים, בעיקר מקצועיים, אבל כותבים ומתווכחים ואפילו מתבטאים באופן שלילי.
כל ההסברים שלי שהחוק לא נוגע לבתי הספר, אלא חוזר המנ"כל של משרד החינוך יזם את היום הזה, ועליו הטרוניות, וכי חוזר המנ"כל איננו חוק, לא הועילו, עד כדי כך שהנושא ירד להעלבות אישיות (תמיד זה כך כשמי שמפסיד לא מודה בטעות אלא תוקף).
זה מזכיר לי:
באחת הפעמים שירדתי לאילת, זה היה באוטובוס משטרתי (ברוב המקרים זה היה עם מטיילים אזרחיים), ותוך כדי נסיעה אני רואה שהנהג מתחיל לזגזג והראש שלו מתחיל להתנדנד.
אמרתי לו שהוא נרדם ושיעצור בחניון, הוא אמר שלא צריך ונתן פול גז.
אז אם מקודם היתה סכנה שיעשה תאונה, כעת זו תהיה קטלנית.
צרחתי עליו שיעצור מיד, סילקתי אותו מההגה וישבתי לנהוג במקומו. גם הוא לא הודה שהיה עייף וכמעט היה הורג את כולם.
בדרך חזרה בכלל לא נתתי לו לנהוג, ודיווחתי למגרש התחבורה לא לתת לו לנהוג למרחקים ארוכים כיוון שהוא יהרוג את הנוסעים.
עם אוטובוסים אזרחיים שטיולים שהדרכתי, הוריתי לנהגים להביא עימם כמה תפוחים, וכאשר הנהג החל להתעייף, הוריתי לו לעצור. ירדנו, ולקחתי אותו להליכה של כקילומטר מהר, תוך כדי אכילת תפוח, כך שההליכה המהירה, הנגיסות ומיץ התפוח עוררו אותו לחלוטין. (שום פרי אחר, רק תפוח).