שמעתם את הסיפור על העוזרת הפרלמנטרית
של מירב מיכאלי?
שלי יחמוביץ מגיבה למשמר הכנסת...
שלי יחימוביץ
הי זאת שלי, איך שקד חסון מתלבשת? לא עניינך יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין. או במלים אחרות: צאו לנו מהארון, חוצפנים.
בחורה צעירה (ומוכשרת, ורצינית), העוזרת הפרלמנטרית של ח"כ מירב מיכאלי, מגיעה לפי תומה למקום העבודה שלה, לבושה באופן הכי שגרתי ונפוץ שאפשר, ודרכה נחסמת בידי מאבטחים.
הרגל שלה, (עטויה בגרביונים ובמגפיים, לא תגידו חשופה) קיבלה "לא עובר" ממשמרות הצניעות.
מתברר שיו"ר הכנסת, זה שמאפשר באין מפריע כנסת ביזיונית, פרועה, מביכה וכוחנית שלא היתה כמוה בתולדות המדינה – מצא זמן להתעסק בדברים החשובים באמת.
הוא חידד הנחיות בדבר "קוד לבוש", מלה מכובסת ל"נשים מתבקשות לבוא בלבוש צנוע", ומאחוריה עולם שלם של חשיבה מוסרנית מעוותת, מפלה ואנכרוניסטית.
בזמן אחרון מתפשטת כאש בשדה קוצים אובססיית הלבוש הצנוע. היא כוללת המלצות והטפות לנשים "לקחת אחריות", לא להתלבש בלבוש חשוף מדי, ולא להסתובב במקומות "מועדים לפורענות".
זה קשקוש מוסרני חסר קשר למציאות, שנועד למשטר נשים, בטח לא להגן עליהן.
מעשי אונס והטרדות לא מתרחשים במועדונים או בסמטה חשוכה יותר משהם מתרחשים במשפחה, בצבא, במפגש יעוץ אצל הרב, או בעבודה, והרשימה ארוכה.
גם בחברות שבהן נשים מסתובבות מכוסות מכף רגל ועד ראש ורק עיניהן מציצות דרך חרך קטן, הן נופלות קורבן למעשי אונס לא פחות ולפעמים אף יותר מאשר בחברות שבהן נשים מהלכות בלבוש רגיל, מערבי, חשוף במידה שהן בוחרות.
עברייני מין נמצאים בציבור הדתי והחילוני, השמאלני והימני, הערבי והיהודי. גם קורבנותיהם.
המהפכה הפמיניסטית שהולידה בכלל את ההכרה שלאשה (וגם לגבר) יש זכות על גופה ועל נפשה, נולדה מהחילוניות ומהמתירנות. היא לא נולדה ממוסרנות ולא נולדה בממסדים דתיים. זו עובדה (היא מחלחלת כעת, תודה לאל, גם לנשים דתיות, שותפות למאבק).
מי שצניעותו, תומתו, מכובדותו ויצריו נפגעים כשהוא רואה את שקד חסון, יש לו בעיה קשה ושילך לטיפול.
הבגדים של שקד חסון לא מפריעים לאף אחד. מי שהם מפריעים לו יש לו בעיה. לא לה.
איך שקד חסון מתלבשת? זה לא עניינך יולי אדלשטיין. צא לה מהארון.