בוקר אור יום לפני הסדר אצלינו לא עושים עניין מהנקיונות..

הדסהש1

New member
בוקר אור יום לפני הסדר אצלינו לא עושים עניין מהנקיונות..

היה לי ליילה מסויט..לא יודעת מדוע כל פעם שמחליפים תרופה אצלי
זה גם גורם לחרדות וסיוטים חוץ מהכאבים..כך שחצי לילה ישבתי וחיכיתי לבוקר.אתמול צלצלו להחברה שמתקנת את מכונת הכביסה והקדימה את בואו של הטכנאי לבוקר.וכבר היה בדק חיזק את הברגים עשה סחיטה ללא כביסה והכל תקין..אמר לנו שנבדק אם היא עדיין שטה בחדר.ואם כן ממליץ להחליף את המכונה בחדשה בעלות של 1200 שקל ואחריות לשנה.יש לי עדיין אחריות עד דצמבר השנה..ישר אמרתי לו שאני אם ארצה להחליף מכונה העשה זאת לבד ואבחר מכןנה שתהייה אמינה...נחייה ונראה בעוד שעתיים שלוש אם היא שטה בחדר או שהבעיה נפתרה..

הדסהש1

New member
שכחתי לומר שליאת השנה היא ואבי נסעו לאילת עד ראשון אחר

הצהריים עם חברים הילדים עובדים בחול המועד בחברת הפעלה שח מתנפחים...
עכשיו הגיע אדם מאוד מבוגר ואמר ששלחו אותו עבור רמי..כמעט לא מדבר עברית..
רמי אמר לו שהוא צריך מישהוא צעיר יותר שיוכל לעזור לו חס וחלילה אם יפול...ומדבר עברית.כי אנו לא מדברים שום שפה אחרת...לאבי יש פיליפיני ומזלו שאבי מדבר אנגלית על בוריה...

הדסה הזיקנה ממש מכוערת ולי גבר אין

כח להתמודד, ממש לא יודעת מה יהיה בעתיד אם כבר עכשיו יד לי חרדות ופחדים, אני ראה את החברים שלנו, לכל אחד כבר יש משהו וזה ממש מפחיד ומדכא.

yaely2

New member
מנהל
הזיקנה וכול דבר אחר

שלום ניצת, שלום כולם,

במילה זיקנה כללת את כול הזקנים "הסובלים". רופא המשפחה שלי נפטר בגיל 98 זקוף וצלול. אם תסתכלי מסביב תראי שיש הרבה זקנים מעל 90 שעדיין מתפקדים ואפילו נושאים בתפקידים רמים כמו שמעון פרס. למה לחשוב שלי יקרו הדברים הרעים? למה לא לקחת את האפשרות שעד גיל 100 אני אהיה פה שמחה ועליזה. הרי יקרה מה שצריך לקרות ואנחנו לא יודעים מה, אז כדאי לחשוב טוב.
המחשבות הרעות והפחד לא ישנו כלום לגבי העתיד אז כדאי לחשוב שהכול יהיה בסדר כי יש אנשים מבוגרים שאצלם הכול בסדר, אוכלים קוראים ישנים ואפילו מתנדבים.

דבר אחר, לא כדאי להכניס לפורום דברים רעים שקרו לי והם הסתדרו כבר, כמו "לא ישנתי כול הלילה" או היו לי כאבים ועכשיו זה בסדר.

אוהבת

יעלי

צהריים טובים

אין לי משהו אופטימי לספר, אז אני לא אשתף היום בכלום,
הדסה, לאורי יש מטפל בן 80+ הוא בקושי מבין עברית ושומע בקושי בעזרת
מכשירי שמיעה, שלא תמיד הוא מרכיב אותם, אבל מכל המטפלים שהיו לאורי
והיו לו הרבה, הוא הכי נאמן והכי עושה את העבודה שלשמה הוא פה, אורי
לא מוכן לשמוע על להחליף מטפל.

הדסהש1

New member
כבר באה אשה במקום הגבר.היא תלך עם רמי לקניות

לסידורים אם צריך.לקופת חולים.3 פעמים בשבוע..ולי יש םעמיים בשבוע כך שאנו מסודרים.המכונה עבדה בסדר לא רקדה.רמי ויפעת שבאהגיעה פתאום העלו את המייבש על מכונת הכביסה..והכל בסדר כרגע.מקווה שזה הסתדר עד לגמר ביטוח של המכונה....

שי1951

Member
יום טוב (לפני ערב פסח)לכולם, הרבה בריאות
ובשורות טובות

הרבה בריאות
ובשורות טובות לכולם ומכולם, בתקווה ל
וסוף שבוע שקט ורגוע לכולנו
ולכל עם ישראל

כמה חיוכונים
לפסח
(וסתם לשיפור מצב הרוח) לכולנו

yaely2

New member
מנהל
ח ח ח ציפי, היית יותר אופטימית מאופטימית

ציפי המון אופטימיות יש בהודעתך, אם את מספרת שאדם בן 80 מסתדר בעבודה פיזית, עד כדי כך שהמטופל שלו לא מוכן לוותר עליו, אז המצב בהחלט אופטימי.
נהניתי לקרוא.

שייקה, עוד מעט תיגמר לי רשימת הברכות לך, שיהיה לך רק טוב בזה שאתה משמח זקנה (אותי)

ביייייייייי

יעלי

הדסה , אם רמי בעזרת יפעת ,יכול

להעלות את המיבש על גבי מכונת הכביסה , בשביל מה הוא צריך משהו/הי , שיתרוצץ לו בין הרגלים .
ולכל הבנות , אני.........................לא זקנה , אני מבוגרת . ובעקרון אינני זקוקה לטובות של איש [עדין] , כמעט הכל [כרגע אפילו לא עולה בדעתי איזו דוגמא ליוצא מהכלל ] ,אנו עושים בעצמנו .
יש לי , יש לי , יש לי , 1] ניקוי הבית , יסודי לפני פסח , לקחתי מנקה בשכר של 85 ש"ח לשעה . היתה 12 שעות . 2] לטפס לקומה השלישית לגרש את היונים . בעקרון אני דוגלת בשיטה של אנני אוקלי , במחזמר על שמה , "כל מה שאתה יכול לעשות , אני יכולה לעשות יותר טוב" .
שיהיה לכולנו חג שמח וכשר , כל אחד לפי טעמו . טעמו =בניקיון , בכשרות ובאוכל .

yaely2

New member
מנהל
אני זקנה

שלום כולם

תמר, אני דווקא מכנה את עצמי זקנה. כשנולדה המילה הזו בעבר התכוונו לאדם שעבר את גיל שישים והרי הוא חכם ולמוד ניסיון, מכאן שאני בהחלט נושאת את התואר בגאווה. הנה אני מביאה ציטטות מהמקורות. יש כאן לכול עשור בערך יעוד. לגיל יח חופה לגיל שלושים כח ועוד, מביאה כאן את גיל שישים.

אמרו חכמינו בפרקי אבות :" בן ששים לזקנה , בן שבעים לשיבה, בן שמונים לגבורה, בן תשעים לשוח, בן מאה כאילו מת ועבר ובטל מן העולם".

יהודא בן תימא בפרקי אבות אומר: "בן שישים לזקנה". והוא מתכוון שלאדם עדיף להיות מעל גיל שישים כי אז הוא בשיא חכמתו וניסיונו. כשנעשה אדם בן שישים שנה ונכנס לעשירית שביעית של שנות חייו, הרי בא בימים ושנים שכולן שבת, והן הן "שנות השבת" שלו.

יעליברכות ממני זקנה שכמותי

יעלי , למרות שאני מבוגרת , ובעוד כשנה וחצי אגיע לגבורות ,

לא הבנתי מה דין שמיטה לתשמישי מיטה , אנחנו לא חיים בתקופת המקרא , ובימנו הצעירים הם " חכמים" יותר . יותר מעודכנים , מבינים וטופסים טוב יותר מהמבוגרים . האמת , במשך מאות שנים המצב היה "מה שיש , זה מה יש " בין דור הסבים והנכדים לא היה שינוי רב בכל מה ששיך לידע . וככול שהיית בוגר יותר הספקת ללמוד יותר . היום הנכד בן ה5 הצליח להוריד משחקים מהטלפון , וזאת אחרי שאמרתי לו שאינני יודעת איך עושים זאת .

למעלה