בוקר אור לאחר יום מטלטל עם עוצמת נפש

הדסהש1

New member
בוקר אור לאחר יום מטלטל עם עוצמת נפש

של 3 המשפחות...שיחת הטלפון שהושמעה שוב ושוב
צימררה מאוד...וכל אחד שואל מדוע לא פעלו אחרת...
המפכ"ל הדיח כמה אנשים...ומה תפקידו בדבר.
כמעט ולא נשמע קולו בתקופה הזאת...אתמול המשטרה
תפקדה בצורה נאותה עם עשרות אלפים של אנשים.
בסדר מופתי ובשקט גמור...

הדסהש1

New member
חוששים שיש פעולת נקם מהימין הקיצוני....

נער ערבי נרצח משועפט .נמצא ביער בירושליים.
חוששים מפעולת תג מחיר?

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב ליום שאחרי

חשבתי שאחרי שקברנו את שלושת הילדים הנפלאים האלה
תפסיק הברברת... כמה פרשנויות אפשר לתת למה ששומעים בקלטת??
אלדד ניב הגדיל לעשות הוא מצא שעיר לעזאזל שאשם - למה יאיר לפיד
אמר לפני שבועיים שאי אפשר היה להבין את הנאמר בקלטת שהושמעה בקבינט???
הקלטת שהושמעה בקבינט לאחר החטיפה היתה בלתי מפוענחת ומתוך בליל הרעשים
קשה היה לשמוע....
גם לא אמרו שבמכונית השרופה שמצאו - נמצאו 8 קליעים!!! וכתמי דם!!!
אז למה כל הקודקודים המשיכו לדבר על חיפוש הנערים???

ועוד דבר, השב"כ הצביע כבר ביום השני על המקום שבו נמצאו הגופות ששם יש לחפש....
אבל במשך 16 יום התעלמו מהם...

ניראה לי שבחטיפה האומללה הזאת נעשו כל הפשלות בקבלת החלטות - וכמו שאמר מישהו
כל אחד מהגופים שחיפש רצה לגזור קופון הצלחה לעצמו במקום לשתף פעולה בין הגופים.

גם אפסים מתעוררים לדבר

עיצבן אותי יוסי סיטבון שכתוב עליו שהיה מפקד מחוז ש"י וראש אגף החקירות (לא הבנתי מה לו ולחקירות) אבל לא מספרים שהוא היה סממ"ז תל אביב ובמקומות מסויימים מצויין שהיה גם מפקד מחוז תל-אביב.
היום הוא יוצא בעיתון עם הכותרת :"לנער את המוקדים".
הוא הזעים אותי ביותר.

הוא מעולם לא התענין במוקד בתל-אביב, כשהוא היה הסממ"ז. אני לא זוכר שאי פעם ראיתי אותו במוקד .
אני שרתתי משך 15 שנה כעוזר קמב"צ מחוזי והייתי כל יום רוב היום במוקד ובמרד"מ (מרכז דיווח מבצעים) כך שאי אפשר לאמר שאולי פיספסתי אותו.
אני לא רוצה לכתוב פה במה הוא היה עסוק כשהיה סממ"ז תל-אביב (לא פלא שזה לא מוזכר),

אני יכול לספר שאני יזמתי תכננתי והקמתי את המוקד והמרד"מ הממוחשבים במטה מחוז תל-אביב בלי שום השכלה במחשבים, הכל למדתי לבד בלי סיוע של אף אחד.
את החלק הטכני כמובן ביצעו יחידת המחשבים במטא"ר וחברה אזרחית שעסקה בתיכנות.
וזה בנוסף לכתיבת תורת המוקד 700 עמודים שיורד לפרטיי פרטים של עבודת המוקד, וכמות הפשלות ירדה כמעט לאפס.

בעיקבות מיחשוב המוקד, למדנו מאיתנו גם יחידות אחרות, מוקד ירושלים מוחשב ואחר כך גם תחנות בת-ים ורחובות, ומשם לכל הארץ וסופו של הפרוייקט היה מיחשוב הניידות.

כל מי שהיה קשור למערכת מהחוץ האזרחי היה אחוז פליאה איך מי שאין לו שום השכלה במחשבים יוזם מקים ומנהל מערכת מיחשוב הצלחה כזו שהגיעו משלחות מחו"ל לראות את המערכת הזו.
ואפילו היו לי הצעות לעבור למערכת האזרחית בשכר עתק ולא התפתיתי (פי 4 מהמשכורת שלי היום...).

כל הסממ"זים התעניינו במוקד כי זה בין היתר תפקידיהם בניהול בכיר (ישירות/מבצעית המפקד קצין האג"מ שמתחתיו הקמב"צ ותחתיו ראש מוקד). לפחות פעם בשבוע ביקר הסממ"ז במוקד והתענין בנעשה.

זכור במיוחד ניצב חרון, האיש היה נכנס בבוקר למוקד לפני שעלה למשרדו , ובערב לא הלך הביתה לפני שנכנס למוקד.
הוא ידע שהמוקד הוא המראה וחלון הראווה של המשטרה.
הוותיקים לעולם לא ישכחו את האיש המיוחד הזה.
את סיטבון אני לא זוכר אי פעם במוקד אלא אם היתה משלחת מחו"ל והוא חיפש כמו אחרים לגזור קופון של קשרים.

בשנת 1999 כאשר בכל הארץ מערכות המיחשוב נערכו לקראת החשש הגדול מ-Y2K ׁ(באג 2000), ביחד עם המתכנתים החלטנו להעביר את המוקד מהפעלה ב-דוס להפעלה ב-ווינדואוס (חלונות), ולאחר שהתקבל האישור מיחידת המחשב במטא"ר (תקציבית) עליתי אל הסממ"ז סיטבון ובקשתי לאשר לי קורס חלונות.
הוא סרב......
הטענה היתה שאני בעוד שנה יוצא לגימלאות ואין שום סיבה להשקיע בי.
אמרתי לו שישנם קצינים שלקראת הפנסיה שלחו אותם לקורס חלונות כצ'ופר, ואילו אני צריך את זה לעבודה.
הוא עמד בסרובו וסילק אותי מהמשרד......

המזל של המשטרה בכלל ושל המבצעים בתל אביב בפרט, שאני זה אני ולא נכנע למעשים נלוזים של אנשים טיפשים, למדתי את החלונות לבד ולקראת הטמעת המערכת כתבתי חוברת עבת-כרס למקצה שיפורים.
ואז הוא החליט שלא ייערך שום ניסוי ותיקונים, אלא המוקד אחרי לימוד המערכת, יתחיל לעבוד ותוך כדי עבודה יתוקנו התקלות, שהוא ממנה קצין לנהל את ההעברה, למרות שיש מנהל מערכת שיזם והקים ומנהל את המערכת.....
הודעתי רשמית שאני מתפטר מתפקידי כמנהל המערכת, וחוזר לעסוק אך ורק בתפקידי כעוזר קמב"צ מחוזי.
(כעבור זמן מה סופר לי שכל התיקונים שדרשתי בחוברת שלי על פני 50 עמוד, לבסוף בלית ברירה כולם בוצעו).

אז לו יש את החוצפה לאמר לעיתון ש-"יש לנער את המוקדים", כאשר מי שכשל הוא המוקד שהיה בעבר תחת פיקודו במחוז ש"י

ועוד מילה על המוקדים.
מוקד המשטרה במחוז תל-אביב כמשל, מקבל כ-5000 שיחות טלפון ביממה, ובמקרי חירום זה גם יכול להגיע (למשל במלחמת המפרץ) ל-10.000 שיחות טלפון ביממה.
אסור לנו לשכוח שהמוקד נותן מענה למצוקות האזרחים 365 יום בשנה, כל שנה, והמוקד לפעמים בפעולה נכונה גם מציל חיים.

המקרה שכל כך טוחנים אותו כל אלו שצוהלים עם הפשלה המשטרתית, כולל כל הנחותים שצורחים לפטר את המפכ"ל , הוא לא אופייני לפעילות המוקד.
אני לא יודע אם למוקד ש"י יש "תורת-מוקד" או שהם פועלים ע"פ נוהל ריק בן 3 עמודים (כמו שהיה לפני "תורת-המוקד" בתל אביב) אבל אני רוצה להאמין שהמוקד אמין מספיק כדי לבצע את תפקידו, ומי שצריך היה להיענש בגין העובדה שלא פעל כנדרש, נענש (את השוטרת ומפקדה הישיר הייתי מפטר בגין מעילה באמון) רק שמשהו שם נראה לי מוזר איך זה שהשוטרת במוקד בדרגת רס"ב והמפקד שלה רק רס"מ.....(נמוך ממנה בדרגה) .

אז לא לשכוח, כמו שאמר יצחקי שברוב ההתלהמות לא ישפכו פה את התינוק עם המים......

ועוד פרט קטן שכולם נוטים לשכוח: במערך המשפטי יש מושג שנקרא "התנהגות תורמת" שאומרת שהקרבן למרות שהוא קורבן והצד השני הוא העבריין, הקרבן בעצם הביא עצמו לתוצאה שניתן לחזותה מראש.

אני לא מבין שום הגיון שיציאה בארץ אוייב לנסיעה בטרמפים מזדמנים בשעה 2230. אני מתפלא למה עד היום לא חטפו אלפים.
הטענה שאין תחבורה ציבורית היא קישקוש אחד גדול, כיוון שכאשר המתנחלים רוצים לבצע הפגנה, יש להם להסעה גם 1000 אוטובוסים.
אני מניח שלא אגד או חברות התחבורה האחרות לא יכולות לנהל מערך תחבורה מחוץ לגבולות המדינה, ואף נהג לא יסכים לנהוג אוטובוס בארץ שיש בה מליון וחצי שונאים שמוכנים להשמיד אותך ללא הנד עפעף, אבל בהחלט אפשר להקים מערך תחבורה כשהנהגים הם מתנחלים שחיים באיזור.
אז התירוץ ריק מתוכן.

בת אל751

New member
אם אני פשוטת העם חשבתי שהנערים נרצחו בתחילה

שהרי אם לא כך היו מציבים תנאים למיקוח אז בודאי שבדרגות גבוהות ידעו
וניצול המצב להריסת התשתיות,,,כך נראה לי

עמיקם10

New member
שש שבע שעות שעברו לא היו משנות.

החטיפה היתה מקרית.לא מתוכננת והרצח התרחש מידית.כל השאר זה חיפושים מי אשם. היום שמעתי קרוב של הנער שנרצח שמאשים את הממשלה שהיא מאפשרת למתנחלים לעשות מה שהם רוצים. כאילו שההתנחלות אסורה כי היא לא בשטח המדינה. האם ערביי סאכנין לא עושים מה שהם רוצים. לא בונים. לא שונאים ולא מפגינים.

היום התקשרו מנתב"ג

דיבר מנהל חטיבת הבטחון בנתב"ג וביקש להתנצל על ההתרחשות. הוא מספר שקרא את מכתבי שלוש פעמים והזדעזע למקרא הכתוב.
אמרתי לו שהדגשתי גם בתלונה שלא ביקשתי להפר שום הוראה מהוראות הבטחון, אבל העובדים שם כעובדי ציבור, לא יכלו להתעלם מכך שנשארתי במבוי סתום ולחזור כל הזמן "זה לא מתפקידי" כיוון שהם עובדי ציבור וזה בהחלט מתפקידם.
הוא הסכים שאני צודק, והנושא יטופל במלוא החומרה ואקבל על כך גם הודעה רשמית.
אני נוטה להניח שכעת העובדים יבינו את תפקידם במלוא משמעותו, מה גם שהוא העביר את התלונה שלי לחלקות נוספות בשדה.

עמיקם10

New member
מחפשים מי אשם ?

יש אנשים שאני מכיר שנוסעים לקחת את הילדים שלהם כשהם יוצאים לשישי שבת מהמחנה.

מאיר, אני מצטערת שאתה לא כותב בפיסבוק

שם יש יותר אנשים שיקראו את דבריך! שהם כל כך צודקים! פה אצלינו בפורום מעט אנשים נכנסים לקרוא וחבל !!!

אם ידעו שרצחו את הנערים, למה הם

הם הובילו את כולם באף לשום מקום? גם את הורי הילדים? אולי בגלל שלא מצאו את הגופות, מכעיס ,למה שהם לא שמעו בקול
השב"כ וחיפשו איפה שאמרו להם, גם לזה יש אשמים ! זה הרי גם מחדל!

מוטב מעטים וטובים על פני רבים ורעים

כאן גם אם יש חלוקי דיעות הם נעשים בכבוד הדדי, בפייסבוק נכנסים כל מיני טוקבקיסטים עם קללות ועלבונות ואני ממש לא צריך את זה.

יוליקה

Member
מנהל
מי אוהב להחמיץ מלפפונים בקיץ

אני מכינה כך:
מלפפונים צעירים ככל האפשר... ראש שום מפורק לשיניים, צרור שמיר, נשיקה של חלה, מלח, חומץ (מי שאוהב חריף שיוסיף פלפל חריף...) בצנצנת מניחים בתחתית צרור קטן של שמיר, מעליהם מתחילים להניח את המלפונים 2 שיני שום לאחר כל שכבה... ממלאים את הצנצנת עד כמעט עד סוף. בסיר נפרד מרתיחים מים עם מלח וחומץ הכמויות זה בהתאם לגודל הצנצנת בעיקרון זה כפית מלח על כוס מים... חצי כוס חומץ...להרתיח יחד ולצקת לתוך הצנצנת ...להניח מעל את השמיר ונשיקת החלה. לסגור ולהניח בשמש כ-4 ימים...לסובב מפעם לפעם...

בת אל751

New member
פעם היו סוג של מלפפונים שהיו מוחמצים נהדר

היום המלפפונים שאלהים יודע איך הם גדלים ,מתרקבים בהחמצה ותאמינו לי אני יודעת איך
וזאת גם אמרו החברות שלי שהמלפפונים נרקבים הפסקתי להחמיץ

יוליקה

Member
מנהל
בת אל, אף מלפפון שלי לא נירקב אף פעם!!

תעקבי אחר המתכון שלי... להרתיח את המים עם מלח וחומץ...
לא להשאיר יותר מ-4 ימים בשמש, ולהכניס למקרר...

בת אל751

New member
יוליקה אני עושה בדיוק כך גם החברות שלי אומרות

אותו דבר כנראה זה תלוי בזן של המלפפונים, יש לי חברה שכל חייה החמיצה מלפפונים
וגם היא אומרת לי שבזמן האחרון היא לא מצליחה,,,יש משהוא בזן של הלפפונים

יוליקה

Member
מנהל
יש לי כרגע צנצנת בחוץ

לקח לי זמן למיין את המלפפונים בסופר...
צריך למצוא רק את הכי קטנים, כלומר הכי צעירים...
כמובן שהזן חשוב למשל שלא יהיו בהם גרעינים...
ונכון מאד זני החממה פחות טובים ...

אין לי קליינטים למלפפונים חמוצים

ולכן אני לא מחמיצה. אם אני צריכה בשביל סלט תפוחי אדמה - אני קונה.

למעלה