בוקר אור לחג השני...בקשר לסידרה"איפריית זגורי

הדסהש1

New member
בוקר אור לחג השני...בקשר לסידרה"איפריית זגורי

זה למעשה חייו של הבמאי והיוצר..אני מכירה מקרוב את
הנושא...האשה היא ממושמעת לבעלה.הילדים מכבדים את האב
ולא ממרים את פיו..היום כבר לא תמצאו דבר שכזה אחותי נשואה למרוקאי וכך היה בבית בעלה...היום כבר לא תמצאו דבר שכזה..הצעירים השתכנזו.נהיו עצמאיים...

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב וחג שמח

צודקת בעיקרון הדסה... זה היה קיים, אבל היום הצעירים שחלקם משכילים יותר,
לומדים באוניברסיטאות לא הייתי אומרת השתכנזו... אלא משתלבים בקידמה.

אני זוכרת לפני שנים, כשהיינו מגיעים בהסעה באוטובוס מהעבודה, היו ילדים
שממתינים לאבות לרדת מההסעה - אצלנו היו מתחבקים ומתנשקים - אצלם זה
היה נישוק ידיים של האב....

הדסהש1

New member
עד היום מנשקים בכל הזדמנות.בכל פגישה

זה סבב נשיקות..אני נמנעת..יודעים שאת כולם
לא אוהבת להתנשק עם זרים...אבל זה נוהג בכל ,עדות המזרח..
לאו דוקא מרוקאים...

יוליקה

Member
מנהל
את מזכירה לי...את ההלוויה של אבי ז"ל

לפני 35 שנים.... (3.5.1979)...
ניגש אלי חבר לעבודה וביקש סליחה שהוא שואל... אבל איך זה שבלוויה
מתנשקים אצלנו??? הוא טען שנישוקים וחיבוקים זה סימן לשמחה ואהבה...
אז איך בלוויה מתחבקים ומתנשקים???

בארה"ב אצל האפרו-אמריקאים בלוויה בכלל מנגנים ושרים....

הבעת אהבה, כבוד, הערצה, וכד' באה לידי בטוי בכל עדה בצורה אחרת.

pazi66

New member
הערב חוגגים מימונה,תירבחו ותיסעדו, מזמו

לא אכלתם

מימונה

deebeebee

New member
אצלנו לכל חג מנהג יחודי משלו

ולמנהג אין קשר לאוכל כלל.......................

מענין שכולם אוכלים בלי עין הרע,

אבל תמיד רואים את השני !! בכל שמחה או בכל מפגש , בכל התכנסות ובכל ישיבה , יש את האוכל, שמחת הסעודה !

ויש גם להיפך

אחותה של אשתי פולניה בת פולניה נכדה לפולניה וכן הלאה, התחתנה עם מרוקאי, הדרישה שלו היתה שבכל יום יהיה אוכל מבושל טרי של אותו יום (כך כובלים את האשה למטבח), בחגים השולחן עמוס מכל טוב וכמויות הבשרים אדירות, כעת למשל כבר יומים היא מכינה את המימונה (ובעלה בכלל מובטל כבר כמה שנים).
אשתי שואלת איך יכול להיות שהם מתנהגים בפזרנות כזו כשהם חסרי בטחון כלכלי, כשהיא לא עובדת והוא מובטל שנים רבות וחיים מקצבת הביטוח הלאומי ? אני אומר לה שרק עניים יכולים לנהוג כך (בשביל מה עשו ילדים ? שיהיה מי שיממן אותם. לכן אני לא מתפלא ממה שקורה בסידרה).

היא התרגלה לכל המנהגים המזרחים עד שהיום היא נראית פולניה אבל מתנהגת כמו מרוקאית מלידה.

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, הנה סיפור שאתה תאהב במיוחד

סיפור טיול עם הנכדות בגלבוע.... קראו עד הסוף...לא יאומן כי יסופר....
החלטנו לעלות להר ברקן שמשם יש תצפית לעמק המעיינות, עמק חרוד ובצד השני לכיוון פקועה שמעבר לקו הירוק....
בעודנו עומדים על התצפית... הגיע מדריך, עם מיקרופון ורמקול ובעודו מסתדר, הגיע הקבוצה אותה הוא מדריך ומלווה... אני רגילה לראות קבוצות המגיעות לגלבוע, ורגילה לשמוע את ההסברים וההדרכה לקבוצות, אבל בדבר כזה עוד לא נתקלתי.... המדריך החזיק בידו מפה שבעזרתה ניסה להסביר את הנוף הניגלה מהתצפית... הנוף שממולכם הוא חבל התענך... (עמק חרוד במציאות) אם תסתכלו ימינה תראו את היישוב מגן שאול...(שהוא במציאות קיבוץ בית השיטה)...???? האם המצפן שלו התבלבל? או שהמדריך החזיק את המפה הפוך??!!! הוא היה מחוץ לכיוון בלשון המעטה.... חבל התענך לא ניראה בכלל מהמקום בו עמד כיון שהוא נמצא מערבה מרכס הגלבוע... ומגן שאול הוא היישוב סמוך למוקייבלה שבקרבת מעבר ג'למה על כביש 60...מעפולה לג'נין... הנוף שניגלה למרגלות הר ברקן הוא כביש 70 שהוא הכביש המקשר בין עפולה לבית שאן....
ומישהו גם משלם למדריך בור ועם הארץ שכזה????

אני במקרים כאלו לא שותק

אלא מתקן אותו ובקול רם, ובסוף שולח אותו לקורס בחזרה.
האם הוא ענד תעודת מורה דרך ? אחרת אין לבוא אליו בטענה אלא למי ששכר אותו כי הוא עובר על החוק.

ואם אנחנו כאן, כבר רואים את הציור בשדה החדש ? חבר ואני מתכוונים בסוף החודש להגיע ולצלם כמו בכל שנה.

יוליקה

Member
מנהל
אני לא בדיוק שתקתי

אבל לא הייתי שייכת לקבוצה...רק הייתי שם במקרה כשהם הגיעו....
אבל כששמעתי אותו קראתי בקול רם - איזה בליל של שטויות אלה???
הוא התבלבל כניראה במפה....

סליחה, טעות יוליקה. יוליקה, כביש 71 מקשר

מקשרבין עפולה לבית שאן.

כביש 70 הוא כביש ארצי אורכי בצפון ישראל, והוא אחד משני עורקי התנועה העיקריים החוצים את הכרמל תוך שהם מחברים בין מישור החוף הצפוני לעמק יזרעאל (האחר הוא כביש 65 הידוע גם ככביש ואדי עארה). כביש 70 ממשיך צפונה דרך עמק זבולון למרגלות הרי הגליל המערבי, ומשמש כציר אורך מקביל לחוף הצפוני של ישראל ולכביש 4 הקרוב יותר אל החוף. הכביש משמש בפועל כציר מהיר העוקף את חיפה והקריות. (ויקי)

את הכביש הזה אני מכירה לכל אורכו, כמעט כל שבוע אני מתגלגלת עליו...

כבישים שמספרם זוגי - מצפון לדרום, מדרום

- לצפון, כבישים שמספרם אי זוגי ממזרח למערב - ממערב למזרח...

ליתר דיוק

כביש עם מספר פרט - ספרור הקילומטרים ממערב למזרח
כבישים עם מספר זוגי - ספרור הקילומטרים מדרום לצפון.

למעלה