בוקר אור ליום אחרון של פסח.- בערב יחגגו יוצאי צפון אפריקה

הדסהש1

New member
בוקר אור ליום אחרון של פסח.- בערב יחגגו יוצאי צפון אפריקה

את המימונה..לי היה בבית חצי חבילה של מצות.ורמי עשה פעם אחת מצה בריי וסבלתי לילה שלם מכאבי בטן..קניידלך אכלנו רק בליל הסדר..הסתדרתי עם פריכיות האורז.ועוגיות של פפושדו כשר לפסח.
יש לנו במקרר לחם ופיתות שרני אכל בחג...ליאץ ביתי היחידה שמקפידה על חמץ וגם אבי ודקל.שקד בא לאכול אצלינו כל החג כי גם לו יש בעיות מקטנות עם מצות וקמח מצה...היום גם לא יהיו אורחים-עינת בצפון עד מחר .עדי והמשפחה נוסעים כל יום למקום אחר..היו כבר המוזיאון המדע בחיפה...בסאפרי.אתמול לקחה את יונתן לקרקס הרוסי..והיום כנראה יסעו לרחובות לגן המדע .לא ידעתי שיש דבר כזה.הם בחג מנסים למלא את הזמן בדברים איכותיים.מחר כבר יש גנים...

מינהר

New member
בוקר טוב. מערכת החיסון ואלצהיימר. יש מאמר

מאוד מעניין בדהמרקר על חוקרת ממכון ויצמן שעלתה על תגלית, שמערכת החיסון של הגוף היא זו שנלחמת באלצהיימר, ולא כמו שחשבו - שיש לטפל במוח. בקיצור מה שהבנתי שחשוב לשמור על מערכת חיסון טובה. מישהי יודעת איך עושים זאת?

לא נותנים לישון

היום בשעה 10.30 לפנות בוקר העיר אותי שכן שבא לבקש 3 בייצים, אז כבר
ביקשתי ממנו שיביא לי בצל
, אני אף פעם לא לוקחת כלום מהשכנים, הסופרים
ויתר החנויות נמצאים במרחק קצר מהבית, אבל לשכנים האלה תמיד חסר
משהו והם יודעים שאני תמיד מצויידת, אז למה להתאמץ, הוא גם לא צריך ללכת
ברגל, יש לו קטנוע, בצל בדרך כלל אין לי בבית, כי אני לא משתמשת בזה,
רק למרק ומרק אני מכינה פעמיים בשנה, בראש השנה ובפסח, איריס הודיעה
לי אתמול בלילה שהם יבואו היום לאכול מרק עם קניידלעך ומכיוון שלא נשאר
לי מהמרק של החג הראשון, אין ברירה בישלתי עכשיו מרק חדש, קניידלעך
יש לי בשפע בפריזר,הפעם נאוה מתארחת אצל איריס לחג, אבל בכל זאת
היא רוצה לאכול קניידלעך של אמא.
מינה, אני יודעת איך שומרים על מערכת חיסון טובה, לא מתחסנים!!!!!
המשך חג חגיגי.

המימונה

פעם, לפני הרבה שנים, עבד אצל אורי על המשאית, נהג ממוצא מרוקאי, שגר
ביבנה, המצב הכלכלי שלו לא היה טוב, אבל הוא ואשתו כמו כל המרוקאים,
פתחו את ביתם לאירוח והזמינו אותנו, לא ידעתי עד אז שום דבר על המימונה
ולא ידעתי שממלאים את השולחן בכן מיני דברי מתיקה, שאחד יותר טעים מהשני,
גם לא ידעתי מה זה "מופלטה", על השולחן לא היה שום דבר מאכל, רק מתוקים,
לי יש בעיה, אני יכולה לזלול ממתקים בלי סוף, אבל לפני זה אני צריכה לאכול
משהו לא מתוק, כדי להשביע את הרגשת הרעב,אז מצאו לי שם במקרר
קצת קוטג' ואחרי זה השתוללתי עם המתוקים, כל הערב שמעתי: "עוד
מעט יגיעו המופלטות", כששאלתי מה זה, אמרו לי "חכי ותראי", כשהן הגיעו
הייתי כבר מלאה במתוקים, אבל לא עמדתי בפיתוי וטעמתי עוד ועוד,
זה משו, משו, מאז לא יצא לי שוב להתארח אצל מרוקאים ולא יצא לי
יותר לאכול את המטעמים האלה, אמרו לי שאני יכולה להכין בעצמי, כי
זה דומה לבלינצ'עס, אבל גם בלינצ'עס אני לא מכינה אף פעם, למרות
שאומרים שזה קלי קלות, אז לא וזהו.
מישהו כתב בפייסבוק, טיפחתי שכן מרוקאי ולקראת המימונה הוא ירד
לאילת

yaely2

New member
מנהל
שמחה רבה שמחה רבה, פסח הלך קיץ בא

המון בריאות לכולם, החברים מתבקשים להתאפק עוד מעט כי החג מסתיים.
היום אני קצת מאוששת (אולי זו הייתה שפעת?" ואני רוצה לספר סיפור אודות ר' לוי יצחק מברדיצ'ב שנקרא גם "סניגורם של בני ישראל"
ר' יצחק הלך ברחוב בשבת וראה יהודי מעשן, פנה אל היהודי המעשן ושאל "אולי לא יודע כבודו ששבת היום?" השיב היהודי יודע גם יודע." המשיך הרב ושאל: "אולי אתה צריך לעשן בגלל הבריאות? שהעשן מרפא אצלך את הריאות?" השיב היהודי "לא ולא" הרים ר' יצחק ידיו לשמים ואמר:"ריבונו של עולם, ראה איזה עם נפלא יש לך, היהודי העדיף לעמוד בכול השאלות, העיקר לא לשקר"

יעלי

מינהר

New member
ציפי, כידוע בצל ושום מאוד בריאים בבישול. את

לא משתמשת בהם?
קראתי את דרך החתחתים שלך באוטובוסים לשרון לרופאה של נאוה. מאוד הצטערתי.
היום אני הולכת לארוחת צהרים אצל שרה מיודעתנו המשותפת. אמסור לה דש ממך.

מינהר

New member
יעלי, קראתי את הבדיחה שלך על מלכת המוות,

העשיר והעבד. נחמד. מאלף.

הדסהש1

New member
עוד יום עובר..במקרה עדי היתה צריכה להדפיס

את כרטיסי הכניסה לגן המדע ברחובות..ועברה דרכינו..הדיו במדפסת נגמר ולא יצא לה ללכת לקנות.היום הכל עובר דרך האימל ההזמנות להצגות .וכדי לא לשלם בשבת
מוציאים דרך האימל את הכרטיסים...עוד הזדמנות לראות את הילדים...

יש דברים שמתקדמים, צריך להתקדם איתם

לא להגזים ולא להיות מכורים.

אבל אם נאמר אני צריך משהו בבית המרקחת, אני מגיע לשם, יש תור ענק ("סופרפארם") אני ממתין חצי דקה וניגש לרוקח.
העומדים בתור מתחילים לצעוק ולהקים מהומה.
אני שואל מה הבעיה ?
שואלים איזה מספר יש לך אני מראה:"1002". הם מביטים בכרטיס שלהם:28,29,30...
אזי אומרים שאני צריך להמתין לסוף, והם לא מבינים מה קורה כאשר אני מצביע על צג התורים והוא מראה "1002".....
אם היו מזמינים תור באינטרנט לא היו מחכים בתור יותר מדקה שתיים.

היום לדואר אני לא הולך בלי להזמין תור וממתין לכל היותר עד 5 דקות ולא שעה.
מקבל דואר באמצעות הודעה לטלפון וניגש לחנות באיזור לשם מגיעות החבילות בלי תור.

אני צריך לרופא , מזמין תור באינטרנט.
יש להניח שלא רחוק היום ואוכל לקבל טופס-17 באינטרנט (התוכנה כבר מוכנה שאתר קופת-חולים).

וכמובן גם נושא התשלומים השונים, שחלק מהם קבועים ונותנים הוראות קבע לתשלום (מים,חשמל,עיריה...), חלק נובעים מכל מיני סיבות, ולרוב יש דרכים לשלם באינטרנט (רשיונות, דוחות תנועה) או בטלפון (כביש 6)

מאידך, קניות אני לא עושה באינטרנט בשום אופן, בכרטיס אשראי משלם רק בהתרחשויות פיזיות (תידלוק,מרכול וכדומה) או אם אני התקשרתי לאותו מקום בו אני רוצה לרכוש איזה פריט או שירות כלשהוא.

הילדים שלי רוצים לרכוש כרטיסי כניסה מוזלים למופעים, עושים זאת באמצעות הפרטים שלי באתר "איפ"א" (ארגון המשטרה הבינלאומי) או אתר "קרנות-השוטרים".

וכן הלאה.

10 וחצי לפנות בוקר

חתני לשעבר היה אומר שבשעון שלו לא קימות הספרות 7+8 בבוקר, לכן קם רק בתשע .
מה שלומכן חברות ? עלי עברו זמנים לא קלים , בגלל הרגל, שעדין מאוד מציקה לי . כל מי שאני מתיעצת איתו אומר לעשות פיזיוטרפיה . לצערי הפיזיוטרפיסטית של קופ"ח שווה .... לא נחמדה , חסרת סבלנות וכל פעם שרציתי לשאול משהו , היתה לה תשובה מוכנה , "תמר" אנו צריכים להספיק לתרגל הפצינט הבא בתור כבר ממתין מעבר לוילון . בסוף עזבתי אותה . הלכתי גם לכמה פגישות עם דוקרן סיני באופן פרטי , היו לי כ5.6 טיפולים ,לא עזר . יתכן שהשורה האחרונה תהיהשולחן הנתוחים, [ החלפת ברך ] אבל , היות ואינני בת 18 צריכה להביא אישור מההורים [הקרדיאולוג ] .
קראתי שכולן כתבו כמה חבילות של מצות קנו , ובכן אנו קונים כל שנה 3 חבילות , כדי שישאר למשך השנה , יתרה מכך כשהייתי בפעם האחרונה בדרום אפריקה מצאתי באחד הסופרים חבילות קטנות , 300 גרם, של מצות אביב . הבאתי לבעלי מתנה שתי חבילות . כמובן שעזרתי לו לחסל אותן . עם חמאה וריבה , מעדן מלכים . אפרופו ריבה חודש לפני פסח ניסיתי להכין ריבת תפוזים . התפוזים עלו 80 אגורות לקילו , [רמי לוי ] , ב3 שקלים הכנתי צנצנת של קילו . יצא יותר טעים מהקנוי . לפסח, כבר הכנתי יותר , נתתי לבת שלי ולכלתי, [ציפי , הבן שלי לא אוהב ריבה, אבל כג"נטלמן סחב את הצנצנת לאוטו ]. גם הלימון במלח יצא מעולה , אממה , יותר מדי מלח עבורנו , אוכלים במסורה .
בחו"ל חוגגים את פסח יומיים , בערבו של יום רביעי , עם צאת החג בחו"ל צלצל החתן וברך במזל טוב , תיקנתי לו לחג שמח וענה : מזל טוב , מסתבר שבסיום הסדר , ביתי היקרה , הסופר דוסית נסעה לבית חולים וילדה בנתוח קיסרי בן חדש ., כשר לפסח . הוא עדין פג רק התחילה חודש שמיני , שוקל 1600 ג"ר אבל נושם בכוחות עצמו , והרופאים אומרים שהוא בסדר גמור . באשר לשמו , יש עוד זמן , אבל אני ממליצה לבחור בין פסח , מצה , ומרור .
מקווה שהיה לכולנו חג שמח , אני הולכת לנוח לאגור כוחות כדי לארוז את כלי הפסח ולחזור לחמץ . באאאאאיוש .

טעות לעולם חוזרת

אמר הקיפוד וירד מהמברשת . ואם לקיפוד מותר לטעות אז גם לי מותר , משורה ולא מסורה !

הזכרת לי

פעם אמרו:
"הישראלי אוכל כמו סכין לחם. אוכל בהלוך ואוכל בחזור, אוכל בהלוך ואוכל בחזור...")

קניות וסידורים באינטרנט

יש כמה פעולות שאני באמת עושה באינטרנט, בודקת מצב חשבון בבנק,
קובעת תורים לרופאים ובדיקות דם, הזמנת התרופות הקבועות, תוצאות של בדיקות ועוד כמה
פעולות שכרגע אני לא זוכרת, אני עדיין לא יודעת איך לעשות את זה דרך
הטלפון החכם שלי, יש לי בעיה שאין לי מי שישב איתי וידריך אותי בסבלנות,
לילדים שלי ולנכדים שלי אין זמן לזה, אז לאט לאט כל פעם אני לומדת משהו
חדש,הרי גם במחשב לא ידעתי להשתמש עד לפני 10 שנים ועשיתי קורס ועוד אחד, עד שהצלחתי ללמוד , למי שלא יודע, זה היה בגיל 70 קניות אני לא אעשה לא באינטרנט ולא בטלפון, אני לא יודעת מי יושב
מעבר לקו ואני לא מוסרת את מס' כרטיס האשראי שלי לכל אחד.
כמובן שלהוט, לחב' חשמל, למי רמת גן, מוקד אנוש ועוד חברות מימסדיות,
להם אני כן נותנת, אחרת לא אקבל מהם שירות.
תמר שרוני, תגידי לי בבקשה, יש אצלכם רק פיזוטרפיסטית אחת?
שיהיה לך בהצלחה במה שתחליטי לעשות

יש כמובן עוד אפשרויות

למשל קניות מזון.
היום יש רק סניף של חצי חינם שאם עורכים בו קניה מעל 600 שקלים, אפשר לשלם על משלוח, בשני אין משלוח בכלל.

כמו כן אפשר להזמין באמצעות האינטרנט מחברות כמו השופרסל, רמי לוי ודומיהם, מסמנים באתר שלהם מה רוצים להזמין וזה מגיע עם שליח (לא משנה בכמה הקניה, המשלוח 30 שקלים).
עשיתי שלוש פעמים משלוחים כאלו, בכל אחד אשתי מצאה איזה פגם, כי היא לא קונה אם היא לא ממששת את הפריט.....
אז גם זה ירד מהפרק.

כללית, היא מאלו שמחשב מכניס אותם לפחד ולא רוצה ללמוד.

אגב בדיקת מצב חשבון בבנק הפועלים זה כניסה עם קוד ולא כרטיס אשראי, ובנוסף יש תשלומים רבים שאפשר לבצע באתר הבנק והוא מעביר את הכסף לייעדו כאשר היעד לא יודע את מספר החשבון ואת מספר כרטיס האשראי רק את שם המשלם.

הדסהש1

New member
תמר שרוני מזל טוב להולדת הנכד...הוא יגדל ויהיה חסון

יש לי 2 נכדים תאומים שנולדו פגים במשקל זהה לנכדך היום הם גדולים וחסונים
עוד חודש בני /17.....בקשר לברכיים אני השנה החלפתי את 2 ברכי...לא קל אבל
לדעתי יש שיפור...הפיזיוטרפיה בקהילה לא יכולה לתת מענה טוב..אחרי הניתוח השני הייתי בשיקום בבית חולים ושם העמידו אותי על הרגליים...

למעלה