זה נכון לגמרי
רופא שיניים לקח את הבן לעבוד איתו.
יום אחד מספר הבן לאבא בגאווה, שהנה האשה שהאב טיפל בה 20 שנה, הבן בשני ביקורים פתר לה את כל הבעיות.
האבא תפס את הראש:""מה עשית, בזכותך יכולתי לממן לך לימודי רפואת שיניים וחיים בזמן הלימודים, כעת כרתת את העץ מניב הפרי הזה..."
אני לא רוצה לקבוע איזה חלק של נותני השירותים הוא נוכל רמאי שקרן וגנב, הרושם הוא של אחוז גבוה יותר מידי.
אבל ישנם רבים שהם דווקא אנשים ישרים רק שיש בעיה איך להגיע אליהם.
את החשמלאי שלי הוצאתי ממגנט כזה ועוד כמה בעלי מלאכה אבל אחוז גבוהה מאוד הם סתם נוכלים.
איך מגלים נוכל ? אחת השיטות הטובות הן להתקשר לאחד כזה, לשאול כמה עולה פעולה מסויימת, לשאול אם זה יקר מידי ?, לסגור ואחר כך לחייג אליו שוב מאותו טלפון , אם מדובר בנוכל, יש להניח שהוא יסנן אתכם...
חוץ מזה לא להתעצל.
נכון שהתרגלנו לחיים נוחים מאוד, אבל צריך להיות זהירים. אם רוצים לפנות למי ממדביקי המכנטים, אני מוציא את הכתובת, ומגיע למקום לבדוק ולראות שאמנם יש חנות או משרד כזה ולהתרשם מהאישיות.
אני לא אוהב קניות וירטואליות כשאני לא יודע במה מדובר, יש לי התנגדות פנימית לקבל אמירות כאמת כשאין לי מושג עם מי אני מדבר.
ברוב המקרים המוחלט של הנוכלים יסתבר שהכתובת של המשרד זה בכלל איזור מגורים ואין שם עסק כזה.
לגבי המלצות של חברים ומשפחה, אנחנו משפחה קטנה מאוד וזה לא רלוונטי, אבל למשל לאינסטלטור במקום הנוכל, פניתי לחנות המקומית הגדולה שמוכרת מוצרי אינסטלציה חשמל ויתר הפרקמטיה, והם המליצו על אינסטלטור שהסתבר שהוא איש נחמד והגון.
אתמול הייתי בחנות לקנות אייפד לרחפן שלי ומסתבר כי אף אחד כמעט לא מחזיק במכשירים הללו לכולם יש טבלטים, כיתתתי את רגלי בהמון חנויות וזה ממש גמר לי את הצורה,
והנה בחנות של מחסני חשמל ב-"חונים קונים" בראשון הבחור הצעיר מתחיל לצחוק, ומספר לי שיש לו גם רחפן מקצועי כמו שלי ואייפד כמו שצריך יש רק אצל היבואן בסינמה סיטי, ושם פגשתי באמת צוות נחמד שעזר והתקין את המכשיר והוריד אליו את האפליקציה שצריך, ובקיצור, מחר אני הולך לתרגל והפעם לראות על מסך גדול היכן טס הרחפן ולא על מסך קטנטן של הטלפון.
גם זה מזל, למצוא מי שמבין ענין, בכל תחום.