מילה אחרונה שלי בנושא
ראשית, התעלמת לחלוטין מהאמירה שלך שלא היתה במקום. למרות שהבעתי את דעתי שהאמירה היתה מעליבה, את מתעלמת.
כמי שתרם למדינה 30 שנות שירות, נתן את כל כולו לעבודה לטובת הציבור ועל חשבון משפחתו, בוודאי שנפגע מדברים כאלו.
שנית, לאף אחד מאיתנו אין שום מידע על מה שקורה בחקירות הללו, ואני לא מתיימר לדעת מה שאני לא יודע, וזו אחריות.
איך את יודעת מי נתפס ומי לא, וכבר כתבתי בנושא רק שדילגת עליו אם את חוזרת שוב.
המשטרה מפיצה דוח-פשעים יומי. העיתונות מחליטה מה היא רוצה לפרסם ומה לא, ואת העיתונות מענין רק מה שהוא חריג ובולט ומתעלמת מאלפי מקרים אחרים שהם שיגרתיים עבורה, ובהחלט הם שמחים לפרסם מקרים שהמשטרה מתקשה באיסוף ראיות, ומה שהם מפרסמים רק את זה מה שאת יודעת.
אז זה לא ענין של המשטרה שאת יודעת רק על מספר בודד של מקרים וכבר קובעת לגבי הכל ומכפישה.
אין פה אף אחד שיש לו מידע על החקירות אבל ממהרים לחרוץ מסקנות, שוב מעשה לא אחראי.
איך את יודעת מי נתפס ומי לא? כי העיתונים לא כתבו ? ושוב, שיחרור חשודים זה בידי בית המשפט ולא המשטרה ולמשטרה אין מה לעשות בנדון.
לגבי המטפלת, למרות מה שכתוב בעיתון, את לא יודעת אילו ראיות יש בידי המשטרה ואילו לא, ובית משפט יכול לשחרר אם החקירה הסתיימה (המעצר איננו עונש) ומכיוון שלא מדובר במקרה מוות, המשפט יכול להמתין לתורו ואף שופט לא יתן מעצר עד תום ההליכים במקרים של עבירות רשלנות. ברור שהמקרה מקומם כל בר דעת, מחריד ומזעזע, אבל יש חוקים ואם הם לא מוצאים חן בעינייך, רוצי לכנסת ותנסי לשנות אותם.
"כל" הפורעים והמשחיתים מהימין יוצאים פטור בלא כלום, שוב אמירה שאין לה אחיזה בגלל חוסר ידע שכבר הסברתי ממה הוא נובע.
שוב חוסר ידע.
אני חקרתי בימי חיי לא מעט תיקים שהחקירה בהן היתה לאורך שנים, אפילו היו כאלו שלקחו יותר מעשר שנים. המשטרה לא סוגרת תיק שיש סיכוי להגיע בו לגילוי, ומסתבר שיש מקרים שרק אחרי שנים רבות בעיקבות נתונים חדשים מצליחים למצוא ראיות. אין קל מאשר לסגור תיק וחסל, אבל במשטרה רואים בכל תיק פוטנציאל לגילוי וצריך הסברים מעל ומעבר למי שרוצה לסגור תיק כאשר המערכת קובעת שתיק בעבירת חטא יכול להיסגר אצל מפקד המרחב, תיק בעבירות עוון ייסגר רק ע"י התביעות ותיק בעבירת פשע רק על ידי הפרקליטות.
ובשורה התחתונה, שמעתי את הצעקות של הידוענים שהוזמנו לחקירה בעיקבות מעצר סוחר סמים שמכר סמים לשחקנים שחלקם מודה שהוא משתמש בסמים וחושב שהוא גיבור תרבות (מוטי רייף למשל שמשביץ בזה). אז מה קרה פה ?
נעצר סוחר סמים עם חומר. בכליו נמצא פנקס ובו רשימת לקוחותיו. ברור ללא צל של ספר שהמשטרה צריכה לזמן את הלקוחות לחקירה, כי זהו הליך תקין שגם בא לבסס את נושא סחר הסמים אצל אותו סוחר. את נגד זה ?
באותה פרשה עלה לשידור השחקן איבגי וטען ש-70% מהשוטרים צורכים סמים וגם 70% מהציבור. אמירה מרושעת שרק מוכיחה כמה הוא אפס.
אני מעולם לא ראיתי שוטר שמשתמש בסמים (ויש להאמין שאני יודע איך נראה משתמש), ולמרות הכל, המשטרה לא ממהרת לתבוע כל אחד ונותנים לו לנבוח כמה שהוא רוצה.
בעיני, מאותו רגע הוא מחוק.
זה הכל, עד כאן דבריי בנושא.