בוקר אור ליום חדש...ההצתות שקורים

הדסהש1

New member
בוקר אור ליום חדש...ההצתות שקורים

לאחרונה ממש מזעזעים..הבית ספר .המכונית של השופט הבדואי
והמחסן של השוהים הבלתי חוקיים...שקפחו את חייהם...
אם יד אדם עשתה זאת חייבים למצות את הדין עם הפושעים...
ושוב עוד לפני החופש אסונות בבריכת השחיה .ובבית...אסור להשאיר
דקה ילד לבד במיים....

חבל על בית הספר בניר צבי -

רק סיימו את השיפוץ שלו. הייתי רוצה שלשם שינוי המשטרה באמת תמצא מי עשה את זה. ולמה.

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, זה בהחלט במקום

בזמן האחרון ידה של המשטרה ממש על התחתונה...
אם הם לא מצליחים למצוא את אנשי תג מחיר...
ולא מצליחים למצוא קצה חוט בענין הרצח הנערה העפולאית במגדל העמק,
ולא מצליחים לתפוס את המציתים...
וגם כאשר כבר כן תופסים אז נאלצים לשחרר כי "לא עשו שעורי בית" מספיק טוב...
והמפכ"ל ושר המשטרה מזמנים מסיבות עיתונאים בומבסטיות כדי להלל ולשבח את עצמם
ואז צריכים לשחרר בכל ענות חלושה...

אז נכון שיש גם הצלחות...

אבל לא שמענו למשל על הפשע שעשו אנשי תג מחיר באום אל פאחם - תפסו את המכונית
והמבצע כי עשו שחזור.... ולא שמענו על מעצר...ולא שמענו למה זה לא מוליך לאחרים...
ובכלל איך מסתובבים אנשי יצהר בכפרים ערבים ולא תופסים אותם???

לאור האמור לעיל המילה "לשם שינוי" במקומה.

אין במשטרה קוסמים אבל יש חוקים דמוקרטיים

האמירה "לשם שינוי" מעליבה ללא הצדקה.

במקרים של "תג מחיר" הפעילות החקירתית היא של השב"כ ואילו המשטרה נכנסת לענין רק כאשר השב"כ מוסרים למשטרה כיוון חקירה ותחילתן של ראיות מוחשיות, אבל כמובן שיותר נח להתנפל על המשטרה.
אני חושב כבר שהוכחתי שכאשר המשטרה לא בסדר אני הראשון שאכתוב בשצף קצף.
במקרים רבים יש רשויות שונות העוסקות בחקירות. למשל בהצתה, המשטרה מתחילה מהמישור המודיעיני כיוון שממתינים למומחה שריפות של כיבוי אש שצריך לתת הסברים וראיות ורק אז המשטרה יכולה להתחיל לפעול, אם יש לה על מה לפעול בהתאם לחומר שבידה.
אבל מי שלא מבין בחקירות מוטב שלא יוציא לעז.

עסקתי בחקירות פשעים שנים ארוכות, ואני מוכר כאחד מבכירי החוקרים במשטרה בזמנו. שיטות החקירה שלי היו מורכבות מאוד (חלקן אני מספר ב-400 הסיפורים בספר "שוטר המקוף האחרון") , המצב הגיע לכדי כך שלמרות שהייתי בדרגת רס"ר, ניהלתי צח"מ מרחבי (צוות חקירה מיוחד) שעסק בחקירת פשעים חמורים . בתקופה מסויימת הועסקתי כ-"מחסל תיקים" כאשר את רוב התיקים העברתי לתביעה או לפרקליטות.

בבתי המשפט הופעתי כעד מטעם המדינה, הכניסה את הנאשמים ללחץ ביודעם שאם אני המלצתי לתביעה/פרקליטות להעמידם לדין, הרי שהצלחתי לאסוף בתיק ראיות חד משמעיות.
הכעס בעולם התחתון היה רב נגדי עד שלא אחת קיבלתי איומים, ידעתי שהעבריינים הכריזו פרס למי שיחסל אותי אבל לא נרתעתי משום דבר ואפילו פעם חיכה לי מישהו ליד הבית עם סכין כדי לרצוח אותי, אבל אני תמיד הייתי מוכן עם כדור בקנה. ופעם פרצו אלי הביתה כדי לתקוף את אשתי והיא ירתה בהם. אגב, תיק זה לא פוענח מעולם כי היא לא זיהתה את העבריינים באלבום.

היו לי מקרים שזה היה מתסכל מאוד להגיע לנקודה שבה אתה יודע מי ביצע את העבירה אבל לא יכול להעמידו לדין כיוון שאין בידך הראיות המספיקות לעשות כן. אנחנו חיים במדינה דמוקרטית בה המדינה צריכה להוכיח שמישהו אשם, והוא לא צריך להוכיח שהוא זכאי אלא אם הוא רוצה לטעון נגד הראיות שמביאה המשטרה.
וזה לא משנה אם מדובר בהתפרצות לדירה או רצח כפול או יותר מתסכל זהו רצח על ידי אחד משני חשודים, אבל אם יש ראיות שהם היו בזירת העבירה ויש ראיות שכלי העבירה היה בידיהם, מעבירים את התיק לתביעות/פרקליטות כדי שיחליטו אם יש מספיק ראיות להעביר את החומר לתביעה ושהשופט יחליט מה לעשות, וכבר קרה לי שכיוון שהשניים האשימו אחד את השני, השופט הרשיע את שניהם.

ולמרות כל כישוריי וכשרונותיי, אחוז הגילויים שלי היה לא יותר מ-84%.
אז מה זה אומר לדעת מי שמשתמש במילים "לשם שינוי" ? שאני חרה של חוקר ? לא יודע לעבוד ? מה ?
מי שמטיח את המילים הללו יש לו מידע על כך שהמשטרה לא מפענחת פשעים ?
זה בהחלט לגיטימי לכעוס על פרשיה זו או אחרת שלא פוענחה אבל בלי להטיח בוץ ורפש.

אף אחד מאיתנו לא מכיר את פרטי החקירה והממצאים של הסיפור הטראגי של רצח הבחורה באיזור התעשיה בעפולה.
אבל אם אף אחד לא שמע כלום, אף אחד לא ראה כלום, הקליע לא נמצא באוסף הבליסטי של המשטרה.
איך בדיוק רוצים שיפענחו את התיק ?
כאן עוברת המשטרה למישור המודיעיני שמטבע הדברים לוקח הרבה זמן, וההצלחה לא ממש מובטחת.

ההכללה היא חטא קדמון, וכמו שאמרתי זה לגיטימי בהחלט לכעוס שלא פוענח אירוע מסויים, זה אנושי ואמוציונאלי, אבל להציג את המשטרה ככלי ריק ?
זה לא.

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, מה שאני לא מבינה למה את לוקח על עצמך

את עלבון המשטרה??
אתה כבר כ-15 שנה מחוץ למערכת...
הישגייך לא מבוטלים - אבל כל צמרת המשטרה כבר התחלפה מזמן...
השיטות שהיו שונות היום... החומר האנושי במשטרה שונה בתכלית ממה שהיה

לא אמרנו שהמשטרה היא כלי ריק...אבל ממהרים להתהדר בהישגים
גם כאשר מתברר שההפך הוא הנכון...

הבולט ביותר בענין הוא שחרור החשוד ברצח בבר נוער....

אל תתייחסי לפוליטיקאים

וגם חלק גדול מהקצינים הבכירים הם לא יותר טובים מפוליטיקאים כאשר יש כאלו שכבר פוזלים לשירות הציבורי ומחפשים תומכים.

אני מדבר על השוטרים שעושים את העבודה ברמות הביניים ומטה, האנשים שעושים ימים כלילות לפיענוח פשעים, ויש להם הצלחות אדירות שלא מגיעות לאמצעי התקשורת. מכל משהו כמו 100.000 מגיע אחד לתקשורת שחוגגת סביבו.
מהיכן הידע שהחומר במשטרה השתנה? אני נפגש עם שוטרים ורואה את הלהט בעיניים של החוקרים הסיירים הבלשים והחבלנים, להיפך, יש להם היום אמצעים יותר טובים מאשר היו לנו כאשר אני מכספי משכורתי הדלה קניתי אמצעים החל מאזיקים וכלה במערכות הקלטה ואמצעים מתוחכמים אחרים בזמנו.

בהחלט נאמר שהמשטרה היא כלי ריק כאשר אומרים שלשם שינוי שיפענחו את הפרשיות הללו.
איך אתם יודעים מהו האחוז של פיענוחים וגילויים במשטרה ?
סתם לזרוק מילים, זהו חוסר אחריות.

"פעם שוטר, תמיד שוטר"
אני שייך לדור שהתגייס מסיבה אידאולוגית להילחם בפשע לטובת הציבור.
היום השוטרים לא מצהירים זאת, אבל מי שמוכן תמורת 4500 שקלים לחודש להתגייס למשטרה עם כל העבודה הקשה והמשמעת ולהיות חלון לציבור, לא עושים זאת רק מחומת פרנסה.
בעיסוקים רבים ופשוטים ניתן להגיע למשכורות גבוהות יותר בלי כל הבלגן (אין במשטרה שום תוספות של עבודה בחג ובשבת וכדומה).
ותמיד התקפה בלתי מרוסנת על המשטרה מכעיסה אותי, כי אני יודע שזה לא נכון.

את שוב לוקחת מקרה אחד ומשליכה על הכלל.
יש לך מידע מה היה בתיק ?
וכבר אמרתי, תתעלמי ממה שפוליטיקאים וקצינים בכירים אומרים, כל אחד אומר מה שהשיקולים שלו מכתיבים לו.

הדסהש1

New member
זה שקרנה של המשטרה ירד בשנה האחרונה

זה ברור...חסרים כח אדם ...נראה לי שגם תפקוד הצבא
לא עלינו ירד בגלל "תקציב"...הכל עניין של כסף...

ladybug4NLP

Active member
יוליקה-הוצאת לי את המילים מהפה

או מהמקלדת....

בעבודתי בקליניקה אני רואה את זה הרבה שהעבודה של האדם נהפכת לחלק בלתי נפרד מזהותוויש כאלה שגם אחרי הפרישה מתקשים להפריד את עצמם
מחלק זה של הזהות

פיספסת בהנחה הפסיכולוגית - אני לא המקרה.

מי שחי את העבר, מדבר עליו כל הזמן וזה הדבר היחידי שיש לו בו ענין.

הייתי שוטר בכל מאודי משך שלושים שנה, אבל בד בבד עסקתי גם בהדרכת טיולים ברחבי הארץ וגם בחו"ל בחופשים, כמו כן עסקתי בכתיבה.

עם היציאה לגימלאות עסקתי בהדרכת טיולים, בטיולים לבד בארץ ובעולם.
כתיבת ספרים (עד היום כתבתי 20 ספרים) והיום אני אוסף חומר לספר ה-21 שלי "ריח הזבל,ניחוח חציר - יבנאל".
אני יוצא לצלם נופים ולבקר באתרים, אני נוסע לחו"ל כעת במחקר שלי על כרתים (25 שנה) וכתבתי עליה 2 ספרים.
הקמתי פורום כרתים באינטרנט, ואני עוזר גם בפורומים אחרים.
הנסיעה הבאה שלי לכרתים בעוד שבועיים עם חבר תהיה הטיסה ה-108 שלי לכרתים.
אני עוסק במחקר על רכבת העמק (מזה 17 שנה) ואני נחשב למומחה לרכבת העמק בישראל אנגליה וגרמניה.
הספר האחרון שסיימתי לפני כחודשיים היה "שוטר המקוף האחרון" בו אני מספר את קורותיי במשטרה לאורך השירות ועוד 400 סיפורים על אירועים שונים כדי להכניס את הקורא מעט ל"סודות" של פעילות השוטר בשטח בתפקידיי השונים כסייר,חוקר,בלש,וחבלן משטרה.
וכן אני שותף לחיי ילדי ונכדיי ומסייע להם ככל האפשר. ואת התוצאות ראיתי כשאושפזתי בבית חולים שהילדים והנכדים התעקשו לבקר אותי כמעט כל יום.
ועוד ידי נטויה.

אני לא אובססיבי ולא מדבר על המשטרה, אלא אם השיחה נקלעת לכך, או בפורום אם מישהו מגיב באופן מעליב, הרי בכל זאת הייתי 30 שנה שוטר, אני בעל מעל 300 פרסים וציונים לשבח ומכתבי הערכה, ואני נושא את "עיטור השירות" של המשטרה והייתי השוטר היחידי במשטרה בדרגת רס"ר בתפקיד ראש צח"מ מרחבי.

מכאן שהניתוח הפסיכולוגי שלך ערכו כקליפת השום (למרות שבזגורי אימפריה יש לו ערך במתכון הסודי), והייתי אומר שהאמירה הזו היא אפילו יותר מחוצפה.

מסכימה עם כל מילה של יוליקה -

איך יתכן שאף אחד מהפורעים של יצהר והסביבה לא נתפס, ואם נתפס שוחרר? למה שחררו לביתה את המטפלת שהשאירה שני תינוקות באמבטיה ואחד מהם במצב אנוש? למה ולמה למה...... איך יתכן שכל הפורעים והמשחיתים מהימין יוצאים פטורים בלא כלום? כמה שנים לוקח לחקור פשע?

מילה אחרונה שלי בנושא

ראשית, התעלמת לחלוטין מהאמירה שלך שלא היתה במקום. למרות שהבעתי את דעתי שהאמירה היתה מעליבה, את מתעלמת.
כמי שתרם למדינה 30 שנות שירות, נתן את כל כולו לעבודה לטובת הציבור ועל חשבון משפחתו, בוודאי שנפגע מדברים כאלו.

שנית, לאף אחד מאיתנו אין שום מידע על מה שקורה בחקירות הללו, ואני לא מתיימר לדעת מה שאני לא יודע, וזו אחריות.

איך את יודעת מי נתפס ומי לא, וכבר כתבתי בנושא רק שדילגת עליו אם את חוזרת שוב.
המשטרה מפיצה דוח-פשעים יומי. העיתונות מחליטה מה היא רוצה לפרסם ומה לא, ואת העיתונות מענין רק מה שהוא חריג ובולט ומתעלמת מאלפי מקרים אחרים שהם שיגרתיים עבורה, ובהחלט הם שמחים לפרסם מקרים שהמשטרה מתקשה באיסוף ראיות, ומה שהם מפרסמים רק את זה מה שאת יודעת.
אז זה לא ענין של המשטרה שאת יודעת רק על מספר בודד של מקרים וכבר קובעת לגבי הכל ומכפישה.

אין פה אף אחד שיש לו מידע על החקירות אבל ממהרים לחרוץ מסקנות, שוב מעשה לא אחראי.

איך את יודעת מי נתפס ומי לא? כי העיתונים לא כתבו ? ושוב, שיחרור חשודים זה בידי בית המשפט ולא המשטרה ולמשטרה אין מה לעשות בנדון.

לגבי המטפלת, למרות מה שכתוב בעיתון, את לא יודעת אילו ראיות יש בידי המשטרה ואילו לא, ובית משפט יכול לשחרר אם החקירה הסתיימה (המעצר איננו עונש) ומכיוון שלא מדובר במקרה מוות, המשפט יכול להמתין לתורו ואף שופט לא יתן מעצר עד תום ההליכים במקרים של עבירות רשלנות. ברור שהמקרה מקומם כל בר דעת, מחריד ומזעזע, אבל יש חוקים ואם הם לא מוצאים חן בעינייך, רוצי לכנסת ותנסי לשנות אותם.

"כל" הפורעים והמשחיתים מהימין יוצאים פטור בלא כלום, שוב אמירה שאין לה אחיזה בגלל חוסר ידע שכבר הסברתי ממה הוא נובע.

שוב חוסר ידע.
אני חקרתי בימי חיי לא מעט תיקים שהחקירה בהן היתה לאורך שנים, אפילו היו כאלו שלקחו יותר מעשר שנים. המשטרה לא סוגרת תיק שיש סיכוי להגיע בו לגילוי, ומסתבר שיש מקרים שרק אחרי שנים רבות בעיקבות נתונים חדשים מצליחים למצוא ראיות. אין קל מאשר לסגור תיק וחסל, אבל במשטרה רואים בכל תיק פוטנציאל לגילוי וצריך הסברים מעל ומעבר למי שרוצה לסגור תיק כאשר המערכת קובעת שתיק בעבירת חטא יכול להיסגר אצל מפקד המרחב, תיק בעבירות עוון ייסגר רק ע"י התביעות ותיק בעבירת פשע רק על ידי הפרקליטות.

ובשורה התחתונה, שמעתי את הצעקות של הידוענים שהוזמנו לחקירה בעיקבות מעצר סוחר סמים שמכר סמים לשחקנים שחלקם מודה שהוא משתמש בסמים וחושב שהוא גיבור תרבות (מוטי רייף למשל שמשביץ בזה). אז מה קרה פה ?
נעצר סוחר סמים עם חומר. בכליו נמצא פנקס ובו רשימת לקוחותיו. ברור ללא צל של ספר שהמשטרה צריכה לזמן את הלקוחות לחקירה, כי זהו הליך תקין שגם בא לבסס את נושא סחר הסמים אצל אותו סוחר. את נגד זה ?

באותה פרשה עלה לשידור השחקן איבגי וטען ש-70% מהשוטרים צורכים סמים וגם 70% מהציבור. אמירה מרושעת שרק מוכיחה כמה הוא אפס.
אני מעולם לא ראיתי שוטר שמשתמש בסמים (ויש להאמין שאני יודע איך נראה משתמש), ולמרות הכל, המשטרה לא ממהרת לתבוע כל אחד ונותנים לו לנבוח כמה שהוא רוצה.
בעיני, מאותו רגע הוא מחוק.

זה הכל, עד כאן דבריי בנושא.

למעלה