בוקר אור ליום חדש.היום צריכה לבוא ה"עוזרת"

סימאורה , חשבתי שצילמת פלטה של גבינות ,

התחלתי לרעוב .
מינהר יש לי בגינה ליד השער , שיח גדול של רוזמרין . השיח שלי אינו פורח כעת , אני משתמשת בו לכנה של עוף בתנור, הריח של הרוזמרין עם העוף מהמם . בעלי , כשיוצא מהחצר נעצר ליד השיח , מחכך את שתי ידיו בו , והולך כל הדרך לתחנת האוטובוסים ומסניף את הידים . מינהר , שאלת מה חשוב השורש של המלה נכיון . ובכן , סתם שאלתי לידע כללי . ואם כבר חזרנו לעברית אז מדוע אומרים בכי תמרורים ולא בכי מרורים ? אין סיבה לשאלה סתם בשביל הידע .

מינהר

New member
תמר, את מכירה את הפסוק- "קול ברמה נשמע, נהי בכי

תמרורים, רחל מבכה על בניה" ? [ירמיהו]. מכאן. מכאן גם השיר "מנעי קולך מבכי" של עידן רייכל .
איך הרוזמרין שלך לא פורח, וכאן הפריחה בעיצומה??

הדסהש1

New member
בוקר אור ליום חדש.היום צריכה לבוא ה"עוזרת"

ביום שישי שיחררתי אותה כי ליאת ניקתה יסודי ביום חמישי וזה נתן לי אפשרות לנסוע לרמי..הבוקר החל ב 2.30 ..קמתי לשירותים לאחר שעתיים שינה..ומאז אני התגלגלתי במיטה..החלטתי לעשות מוקדם את מטלות היום.עשיתי מרק לצהריים כי החורף חוזר ועשיתי פרגיות ברסק עגבניות לא משהו שצריך הרבה עבודה.כך שצהריים יש לי..
אתמול ראיתי את התוכנית על גואחל רצון ממבט של נשותיו הרבות,ואלוהים יודע כמה ילדים היו שם זה ממש לא נקלט.כל פעם שיש סידרה או סרט מחדש אני תוהה איך נשים לא טיפשות מבתים נורמטיבים נשאבו לפושע הזה..זה דבר שחייבים לבדוק מדעי..איך לאדם בגילו מעל 50 יש כוח מיני ל"שגל" בערב כמה נשים...אותי זה הבהיל.כי הילדים שחיו שם נפגעו בנפשם לכל חייהם...הוא נידון ל 30 שנה...יצא בגיל 80-85 לערך..מצידי שלא יראה אור יום...והטלויזיה השניה בסלון הקלטתי את התוכנית של מיקי חיימוביץ שהבוקר ראיתי שזה ממש מכעיס.על החקירות של מח"ש שחוקרת את עצמם..ממש פחד אלוהים..אסור להיות נחקר אפילו שהצדק ממש נראה .תמיד החשוד השוטר האלים יוצא מהאשמה "צדיק" והאזרח הוא שנפגע הוא האשם .למרות שישי תמונות שמראות אחרת..אני רואה שוטר עוברת לצד השני...מילדות יש לי "פחד " משוטרים ואפילו הורי לא ידעו להסביר זאת...

בוקר טוב

הדסה, יישר כוחך,
אצלי התחיל עוד יום של עבודה של האינסטלטור, נקווה שיהיה לנו אח"כ
שקט להרבה זמן, אבל אי אפשר לדעת בבית כל כך ישן ורקוב, אני כל הזמן
אומרת שאני רוצה לחפש דירה אחרת, אבל לא עושה עבודה אינטנסיבית
כדי שזה יקרה, אין לי כוח ואין לי זמן חופשי כדי להתעסק עם זה, אז זה
נדחה ונדחה.
יום טוב

מינהר

New member
תמר, לא התעמקתי במקורות המילה ניכוי.

בעברית שורשים רבים, גם מקוריים וגם משפות אחרות ששלטו באזור. מה זה משנה?

מינהר

New member
היום הלכתי ברגל ליוחננוף. לאכזבתי לא היה סלמון מעושן.

התנחמתי במקרל מעושן. בדרך חזרה צילמתי פריחה כחולה של רוזמרין.

למעלה