בוקר אור ליום חדש ...לאחר ארועי אתמול

הדסהש1

New member
בוקר אור ליום חדש ...לאחר ארועי אתמול

המשטרה עדיין לא עצרה אף אחד ...מקווה שלא יהיו
מיקרים נוספים שכאלה..זה נס שלא היו נפגעים בנפש..
שעת צהריים השוק הומה אדם...זה שפ"ת נהפכה למוקד
פשע צריך לעורר את כל צמרת בטחון פנים.זה יכול להיות בכל עיר

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב, כבר יום רביעי...

היום תגיע בתי עם הנכד...יש לה עבודה בחיפה, אז אנחנו
נשמור עליו והיא רק תחזור לישון אצלנו במהלך כל הסוף שבוע...
הכיף הוא שלנו!!

יוליקה

Member
מנהל
האם קניתם כבר תחפושות לנכדים?

פעם היינו תופרים או קונים תחפושת וגמרנו עניין...
קאובוי, שוטר, חייל, שודד ים, מלכת אסתר פייה וכד'....
היום בעקבות הטלוויזיה הילדים מבקשים דמויות שהם רואים שם...
בשנה שעברה ביקש הנכד יובל המבולבל....
השנה כבר ביקש סופרמן... הנכדה ביקשה פרפר...
נכדה אחרת ביקשה פיראטית מתוך פיטר פן, והקטנה ביקשה טינקרבל
לקטן קניתי ארנבון...

יוליקה

Member
מנהל
תודה

הדסהש1

New member
הנכדות הגדולות שלי אחת נסיכה ונועם

חיפושית יונתן יהיה שף ועלמה התינוקת עדיין לא אמרו לי

פתח-תקוה - פשע ומשטרה

פתח תקוה לא הפכה בשום פנים ואופן למוקד של פשע.
היא היתה כזו מאז ימי מלאבס העליזים כאשר היא היתה אם המושבות.
כבר המשלחת שבאה למקום לקבוע אם להקים ישוב, הסתלקו משם די מהר.....

עכשיו ברצינות.
אם היו לי חקירות שנגעו בפתח תקוה, זה היה כבר נאחס. כיוון שפתח תקוה היתה ידועה כעיר של פשע החל משודדים ורוצחים, סכסוכים עמוקים בין בעלי עדרי הבקר ועד סחיטת דמי חסות בשוק הברון הירש. עד היום אני לא יודע אם הצליחו למגר את תופעת הפרוטקשן בשוק.
אחת הסיבות העיקריות למלחמות פנימיות היו השאריות של היות פתח תקוה אם המושבות, קריא, סיכסוך בין בעלי עדרי הבקר, על בקר על שטחי מרעה על מספוא ותוצרת החלב וכל מה שקשור.
אחת הסיבות לבעייתיות היתה, שלחלק גדול בין השוטרים (כך שמעתי) היו קרובים בעלי עדרי בקר. כך שכולם היו מעורבים עם כולם בפלונטר הזה בלי יכולת לעשות משהו ממשי.

זכור לי באחת הישיבות של אגף המבצעים, דובר על הצורך ברביזיה בתחנת פתח תקוה, ועד כמה שידוע לי אחרי שיצאו חלק מהשוטרים לגימלאות וחלק קודמו בדרגה ועברו ליחידות אחרות, החלה תחנת פתח תקוה לטפל בבעיותיה ביותר הצלחה.
אולם שורשי הבעיה עדיין קיימים, הם רוחשים כל העת מתחת לפני השטח, ומידי פעם הם עולים על פני השטח, ואז כל העיתונאים מתחילים לצווח על "עליית מדרגה בפשע" , "המשטרה נכשלה" ועוד כל מיני אמירות כאלו חסרות אחריות, העיקר למכור עיתון.

זה שעדיין לא עצרו אף אחד, זה לא אומר שום דבר.
אני תמיד הייתי נגד, נמרצות, בביצוע מעצרים סתם, רק שהציבור היה מרוצה.
כראש צח"מ שעסקתי רבות בנושא, כמעט אף פעם לא עצרנו מעצרי-שוא, אלא רק מי שבאמת היה מעורב וכפי שהתגלה בחקירה.
השוטרים לא קוסמים. אי אפשר לגלות כשמישהו כועס על אחר ולא מספר לאף אחד והולך ומשליך עליו רימון.

זה דורש עבודת מודיעין מאוד יסודית לפני ואחרי כדי להגיע אולי למידע רציני שיכול להוביל לקצה חוט. זכורים לי מקרים לא מעטים שלא היה לנו שמץ של מושג מי יכול היה לעשות את המעשים שחקרנו והתיק נשאר על"ן (עבריין לא נודע), או יותר מתסכל תיק פשע חמור שאני יודע בבירור מי העבריין שביצע אותו והוא צוחק לי בפרצוף כי הוא יודע שאני יודע וכי אני לא מצליח להשיג ראיות מספיקות כדי להביאו לבית המשפט.

המלחמה בפשע היא מלחמה של ממש והיא נמשכת 24 שעות ביממה 365 ימים בשנה.
וזה שאמרת שזה יכול להיות בכל עיר, יש לי חדשות בשבילך : זה קיים בכל עיר, אלא שלרוב אזרחים מהשורה לא חשים בכך.

אז צריך לתת קרדיט למשטרה במאבקה וכך שמעתם את המפכ"ל שצדק באמירה (למרות שאישית אני לא סובל אותו), ולא להיגרר אחרי דברי ההבל של העיתונאים. ולא לשכוח שהעבריינים היום מתוחכמים מאוד ומכיוון שמדובר בבעיית מודיעין, הרי לרוב המשטרה נמצאת צעד אחריהם ולא לפניהם, אבל כאשר המשטרה עוברת לצעוד לפניהם ומונעת פשעים, על זה לא שומעים, זה לא מענין את העיתונאים, שרבים מהם בהחלט נראים כמי שמצדדים בעבריינים.

איך לבוקי נאה יש לקוחות לטיולים עירוניים בעיקבות עבריינים וזונות ? הציבור מתעניין ותורם את חלקו, ושוכח שהעבריינים הללו הם שפרצו לו הביתה, שגנבו לו את המכונית, שהרביצו לבן שלו ושסיממו את הבת שלו.

היתה פעם סידרה שהתאימה לילדים ומבוגרים

שם הסידרה "היה היה" בתשעה תקליטורים שבכל אחד שלושה פרקים.
קניתי אותה והיא עברה בין כל הנכדים.
זה יחד עם אטלס שבו כתבתי את שמות הארצות שנקראו בהם באותם ימים, זה החומר הטוב להבנת ההיסטוריה.

יוליקה

Member
מנהל
תודה פזי עיסוק יפה מצאת לך

אך כפי שאתה מכיר אותי, לטעמי זה ארוך מידי....

זה מיועד למי שקם בבוקר עם חיוך שכאילו אומר:

"וואוו, איזה יום נפלא הולך להיות היום".
ומיד מזהים אנשים כאלו. זה מי שקם ובאותה שניה הוא כבר ער לגמרי, מחייך ויודע שלפניו יום מלא פעילויות.
בדיוק על זה סבא שלי היה אומר:"מי שלא עושה דבר, אין לו זמן לכלום. מי שעושה הרבה, יש לו זמן לעוד".

זוכרים את פינוקיו?
זו דוגמא מצויינת בלי קשר למצב או גיל:

בוקר טוב עולם
מה שלום כולם
אני יורד מן החוטים
אני כבר ילד אמיתי
כמו כל הילדים

כמה טוב לחיות ולהיות
ילד שאוהב את העולם
והעולם אותו אוהב
מכל הלב

פינוקיו שמי.....

pazi66

New member
איזה תגובה חמודה מאיר,אני כל בוקר

ולשניה בודק עם כואב לי משהו ואם כן מייד אני מחייך, זה אומר שאני חי.....
עד פה אנחנו חושבים זהה ומסכימים....ואז "יום מלא פעילות"....פה נפרדים דרכנו, מעט הגזמת, איזה פעילויות ואיזה בטיח....האמת, אני לא עושה הרבה, אך עושה מה שבא לי ומה
שאני אוהב, בלי כל יסורי מצפון ומתי שבא לי ,יש לי כל המון זמן ...זמן לעשות , לעלם לא אגיד עוד...."אין לי זמן"....אני בטח לא מפיניקיו, אך אוהב את העולם, אוהב לשמח ידידי, אוהב את עצמי,כי אם אין אני מי לי ?, אוהב את נילי, את משפחתי ואת ידידי....
פזי כינוי....

על זה כבר אמרה מיקי קם:

"אם אני קמה בבוקר ולא כואב לי שום דבר, זה סימן שאני מתה....."
אבל כמובן שדבריה נאמרו בהומור, וברוקדים עם כוכבים, היא עשתה שפגאט שהדהימה את כולם. ממש שחקנית חביבה ביותר.

לגבי העשיה, כל אחד יכול לראות זאת אחרת.
יש מי שקם בבוקר, קורא עיתון, הולך לעניניו, ארוחת בוקר והכל בנחת, ואחר כך יוצא קצת לטפל בגינה שלו, ואחה"צ שלאף שטונדה.
גם זו פעילות, ובדיוק מה שהאדם רוצה. (ללכת לקופת חולים או לסידורים זה כורח לא רצון חופשי.....)

יש לי גיס בן 70 (מבוגר ממני בשנה), קם בבוקר, מתארגן, ארוחת בוקר, ויושב מול הטלויזיה (ורואה רק ערוץ הספורט כשהוא מעולם לא עסק בספורט אפילו לא דקה) עד ארוחת צהרים ואחרי הארוחה יושב מול הטלויזיה עד הערב (גם בערוץ הספורט), רק שבשעה 2000 אשתו רוצה לראות חדשות. כל יום בדיוק אותו הדבר, אותו זה מספק.
אני הייתי משתגע.

אני יודע שיש כאלו שאחרי התארגנות הבוקר יוצאים לבקר חברים, או יושבים לעסוק באיזו מלאכה או אמנות. והיתרון בגימלאות שאתה עושה אמנם מה שמתחשק לך ובקצב שלך.

אני עצמי אחרי התארגנות הבוקר מתיישב לכתוב (כך כתבתי 20 ספרים ומחקרים ב-14 שנה) או לקרוא חומר בהקשר למה שאני עוסק בו, למשל כעת אני מתחיל לארגן את החומר לספר הבא שלי ולשם כך אני קורא את "ספר השומר" וכן "שלום על הרובים" של חיימקה לבקוב מיבנאל לצורך הרקע, כי הרי הספר הוא בעצם על חוויותי ביבנאל.

לפעמים אני יוצא עם חברים מורי דרך ואחרים לבדוק אתרים ואני בעיקר שם לצורך הנחיה וללמד אותם מה יש לראות ואיך, או מלווה חבר'ה שעושים את שביל ישראל, או שנוסע לכרתים בהמשך המחקר שלי על האי, כי יש לי כמה מחקרים שנמשכיר 17-25 שנים והם לא נסגרים אף פעם, כמו כרתים ורכבת העמק.

היום אני גם לפני פרוייקט היסטורי.
אחד המחקרים שלי הוא הספר "שוטרים מספרים" שמעורבבים סיפורי שוטרים עם ההיסטוריה של משטרת מחוז תל אביב (הספר היחידי על ההיסטוריה של משטרת תל אביב) וכעת האחים נקש רכשו את משטרת יפו שהופך למלון בוטיק, ואני רוצה ליזום לתצוגה שהם עורכים על ההיסטוריה של המבנה, גם את סיפור המשטרה וסביבתה, החל מבית המעצר שם שהה אייכמן ועד "צריף הסבלים" שבו התפרסמו הזמרים רקדניות הבטן ומלחינים החשובים ביותר של העולם הערבי.

בשורה התחתונה, למרות הכל החיים יפים וצריך לנצל כל רגע, כי רק ג'יימס בונד חי פעמיים.....

pazi66

New member
אהבתי דבריך,גם אני נוהג כמוך, לא, לא כותב

ספרים, אני עורך סרטוני וידיאו ומצגות.....יש לי איזור שלי ביו-טיוב ששם אני מרכז אותם הוצאתי כמעט 500 סרטונים בין 3-60 דקות בנושאים מגוונים.
זה נותן לי שעות של הנאה, של צילום ואיסוף חומר, תמונות,וידיאו, אודיו, אפקטים, הנפשות, לימוד תוכנות עריכה....עוסק מעט בגינה, בנכדים, אוהב תוכניות ראליטי, בישול, מוסיקה,
האח הגדול וכדומה, אוהב שידורי ספורט באיכות טובה, חובב גלישה באינטרנט באתרים מענינים.....שונא פוליטיקה, שונא אגוים נפוחים, שונא הצגת ידע ע"י העתקה מהירה
מד"ר Google ,שונה ציטוט חדשות דקות לאחר שהם משודרים באמצעי התקשורת ומובאים לפורום, כאלו שלאף אחד אין רדיו,טלויזיה או אינטרנט.
מסכים איתך שהחיים יפים בכל גיל....ושאין עולם הבא, לא יודע מה דעתך אך זאת דעתי.

יוליקה

Member
מנהל
פזי? לא עושה כלום?? עושה ועוד איך!!!

ברוך שובך אלינו!!

לשבת להקליד כלומר לשוחח, לדון זו עשייה רבה !!

זה כמו ששואלים אישה במה את עוסקת? והיא עונה: כלום, אני עקרת בית....

pazi66

New member
יוליקה,האמת,עזבתי שלוש קומונות שכתבתי

בהם, תמיד פזלתי לכיוון הבית האמתי, אני מקווה שמספר ותיקים שמסתובבים ברשת כמוני בשדות זרים, ישובו גם הביתה ונחדש ימינו כקודם, עם חגיגות ומפגשים, סיורים וטיולים, ועם ריקודים על
שולחנות עד אמצע הלילה. לא סיפרתי לך המנהלת ,אך אני מתכונן לקרוא להם לדגל ברשותך.
לגבי עשייה, אני עושה לביתי, לעצמי ולידידי, מה לעשות אני כבר לא ילד. אני רק עקר בית.

למעלה