פתח-תקוה - פשע ומשטרה
פתח תקוה לא הפכה בשום פנים ואופן למוקד של פשע.
היא היתה כזו מאז ימי מלאבס העליזים כאשר היא היתה אם המושבות.
כבר המשלחת שבאה למקום לקבוע אם להקים ישוב, הסתלקו משם די מהר.....
עכשיו ברצינות.
אם היו לי חקירות שנגעו בפתח תקוה, זה היה כבר נאחס. כיוון שפתח תקוה היתה ידועה כעיר של פשע החל משודדים ורוצחים, סכסוכים עמוקים בין בעלי עדרי הבקר ועד סחיטת דמי חסות בשוק הברון הירש. עד היום אני לא יודע אם הצליחו למגר את תופעת הפרוטקשן בשוק.
אחת הסיבות העיקריות למלחמות פנימיות היו השאריות של היות פתח תקוה אם המושבות, קריא, סיכסוך בין בעלי עדרי הבקר, על בקר על שטחי מרעה על מספוא ותוצרת החלב וכל מה שקשור.
אחת הסיבות לבעייתיות היתה, שלחלק גדול בין השוטרים (כך שמעתי) היו קרובים בעלי עדרי בקר. כך שכולם היו מעורבים עם כולם בפלונטר הזה בלי יכולת לעשות משהו ממשי.
זכור לי באחת הישיבות של אגף המבצעים, דובר על הצורך ברביזיה בתחנת פתח תקוה, ועד כמה שידוע לי אחרי שיצאו חלק מהשוטרים לגימלאות וחלק קודמו בדרגה ועברו ליחידות אחרות, החלה תחנת פתח תקוה לטפל בבעיותיה ביותר הצלחה.
אולם שורשי הבעיה עדיין קיימים, הם רוחשים כל העת מתחת לפני השטח, ומידי פעם הם עולים על פני השטח, ואז כל העיתונאים מתחילים לצווח על "עליית מדרגה בפשע" , "המשטרה נכשלה" ועוד כל מיני אמירות כאלו חסרות אחריות, העיקר למכור עיתון.
זה שעדיין לא עצרו אף אחד, זה לא אומר שום דבר.
אני תמיד הייתי נגד, נמרצות, בביצוע מעצרים סתם, רק שהציבור היה מרוצה.
כראש צח"מ שעסקתי רבות בנושא, כמעט אף פעם לא עצרנו מעצרי-שוא, אלא רק מי שבאמת היה מעורב וכפי שהתגלה בחקירה.
השוטרים לא קוסמים. אי אפשר לגלות כשמישהו כועס על אחר ולא מספר לאף אחד והולך ומשליך עליו רימון.
זה דורש עבודת מודיעין מאוד יסודית לפני ואחרי כדי להגיע אולי למידע רציני שיכול להוביל לקצה חוט. זכורים לי מקרים לא מעטים שלא היה לנו שמץ של מושג מי יכול היה לעשות את המעשים שחקרנו והתיק נשאר על"ן (עבריין לא נודע), או יותר מתסכל תיק פשע חמור שאני יודע בבירור מי העבריין שביצע אותו והוא צוחק לי בפרצוף כי הוא יודע שאני יודע וכי אני לא מצליח להשיג ראיות מספיקות כדי להביאו לבית המשפט.
המלחמה בפשע היא מלחמה של ממש והיא נמשכת 24 שעות ביממה 365 ימים בשנה.
וזה שאמרת שזה יכול להיות בכל עיר, יש לי חדשות בשבילך : זה קיים בכל עיר, אלא שלרוב אזרחים מהשורה לא חשים בכך.
אז צריך לתת קרדיט למשטרה במאבקה וכך שמעתם את המפכ"ל שצדק באמירה (למרות שאישית אני לא סובל אותו), ולא להיגרר אחרי דברי ההבל של העיתונאים. ולא לשכוח שהעבריינים היום מתוחכמים מאוד ומכיוון שמדובר בבעיית מודיעין, הרי לרוב המשטרה נמצאת צעד אחריהם ולא לפניהם, אבל כאשר המשטרה עוברת לצעוד לפניהם ומונעת פשעים, על זה לא שומעים, זה לא מענין את העיתונאים, שרבים מהם בהחלט נראים כמי שמצדדים בעבריינים.
איך לבוקי נאה יש לקוחות לטיולים עירוניים בעיקבות עבריינים וזונות ? הציבור מתעניין ותורם את חלקו, ושוכח שהעבריינים הללו הם שפרצו לו הביתה, שגנבו לו את המכונית, שהרביצו לבן שלו ושסיממו את הבת שלו.