בוקר אור ליום חדש.לא רגוע בממשלתינו

הדסהש1

New member
בוקר אור ליום חדש.לא רגוע בממשלתינו

הנשיא לא לנן את אזריה אז הותקף..ע"י רגב וחזן.אני בטוחה אם היה חונן אותו היה מותקף מהצד השני.ביבי רצה להכניס את רגב לקבינט המדיני אז החברים התנגדו.הוא רוצה לקדם אותנ למקום יותר טוב..הלקקניות מצליחה
 
בוקר טוב, הבטחות צריך לקיים, אז

הבטחתי פיצה מבצק כרובית.

רכיבים:
ל״תחתית בצק״
2 כרוביות בינוניות נקיות ומפורקות לפרחים גדולים
1 ביצה
2 כפות גבינת "נפוליאון" תנובה
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית אורגנו יבש
לרוטב:
4 כפות רסק עגבניות
4 כפות מים
1 שן שום קטנה כתושה
¼ כפית סוכר
¼ כפית מלח
¼ כפית אורגנו יבש
¼ כפית בזיליקום יבש
תוספות:
200 גרם פתיתי מוצרלה/עמק "תנובה"
50 גרם גבינה בולגרית פיראוס
50 גרם גבינת רוקפור מפוררת "תנובה"
עלי בזיליקום טריים
פרוסות זיתים, פטריות פרוסות, עגבניות שרי
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
בסיר גדול מאד מרתיחים מים עם 1 כפית מלח
במעבד מזון טוחנים את הכרוביות לפירורים קטנים (תצטרכו לעשות זאת בשני סבבים) מאד ומעבירים אותם לסיר לבישול של ארבע דקות. מסננים את פירורי הכרובית לתוך מסננת ונותנים לעודפי המים לרדת. מניחים חיתול בד (או מגבת דקה) על משטח העבודה ומעבירים אליו את הכרובית. אוספים את הכרובית לכדור וסוחטים ממנה את כל הנוזלים.
מעבירים את הכרובית לקערה בינונית ומוסיפים ביצה, גבינת שמנת, מלח, פלפל ואורגנו. מערבבים היטב.
מניחים את התערובת על נייר האפייה ומסדרים לצורת עיגול או מלבן בעובי של 7-8 מ״מ. ליצירת עיגול מושלם אפשר להעזר ברינג של תבנית עוגה.
אופים את התחתית כ30-40 דקות עד שהיא מזהיבה ומשחימה בקצוות.
בינתיים מערבבים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן ומבשלים כעשר דקות.
כשה״בצק״ מוכן מוציאים אותו מהתנור (מעלים את חום התנור ל-250 מעלות) ומפזרים עליו רוטב עגבניות ופרוסות עבות של מוצרלה. מסיימים בבזיליקום או בכל תוספת אחרת ומחזירים לתנור ל5-8 דקות או עד שהגבינה מבעבעת.

בתאבון.
 
חוויות "ממצפה אלומות" שם שהינו 4 ימים .

הגענו למצפה אלומות בקיבוץ אלומות שבגליל התחתון ממש מעל הכינרת.
קיבלנו חדרים בסטנדרט מאוד נמוך ביחס לסטנדרתים של המלונות באילת בים המלח או בתל אביב.

האמת ......ידעתי בדיוק לאן אני הולכת ועל כן הזמנו סוויטה שלא היתה מפוארת כלל וכלל אך היתה בהחלט נוחה.

למקום מגיעים אנשים מסיבות שונות, לדוגמא, שהה איתנו פרקליט מאוד מפורסם וידוע שביקש שלא נגיד שהיה שם, בא רק לנקות את הראש ולנוח ולדעתי גם להוריד את הכרס, הוא שתה כל היום מיצים, זאת אומרת 3 פעמים ביום בוקר צהריים וערב.

היתה איתנו הסופרת והעיתונאית שרית ישיש לוי, גרושתו של העיתונאי אמנון לוי שכתבה את הספר "מלכת היופי של ירושלים" , הגיע על מנת להתרכז ולכתוב ספר חדש, היא השתתפה איתנו בכל הפעילויות, היו המון פעילויות ממש נחמדות כגון, מצגות , סדנה להכנת גבינות וחלב טבעוני, יוגה, מדיטציות הכל בסיגנון טבעוני
רוחני.

הגיעו חולי סרטן לאחר טיפולים לנקות את הגוף, הגיעו אחרי גמילה לנפוש ולנוח, היו 2 שיצאו מגהה הכל אמיתי, והיו אנשים כמונו וכמוכם, פשוט יש סדנת היכרות בה כל אחד מספר את סיפורו ואת סיבת הגעתו וכך ידוע לכולם אל כולם,

האוכל היה גרוע ביותר וגם את זה ידענו מראש, רק ירקות אכילים וקטניות מונבטות בלי בישול, חומוס מזוקיני לא מבושל עם טחינה מיץ לימון ושום, הטעם היה של חומוס אמיתי, אין שם לחם וכל האוכל מוגש חי ולא מבושל רו פוד, היה יום שבבוקר נתנו סמודי שזה משקה של ירקות כגון מלפפון קישוא עלי טרד עלי חסה בננה ותמרים ביחד עם חלב שקדים, דוקא מאוד טעים, היתה סדנה לריקודי בטן, מה שאמיתי הוא שלא היינו רעבים בכלל במשך היון, החברותא היתה ברמה ומהנה, למי שיש שאלות אשמח לענות.
 

מינהר

New member
תודה, ניצת. נשמע מאוד מעניין התאור שלך.

ככל הידוע לי גוף האדם זקוק גם למזון מבושל. אז אופנה או לא, בבית שווה לבשל. [למשל את הפשטידת כרובית שלך.]
 

oritta17

New member
הכנתי את הפיצה כרובית יצאה מעולה.

יופי של מתכון, פיתרון טעים לארוחת ערב.
אני קיצרתי תהליכים , ל-10 דקות הכנה בלבד:
השתמשתי בכרובית קפואה-סנפרוסט, וקצצתי אותה לפירורים במג'מיקס,
(בלהב הפלדה החזק ,שגם כותש קרח כשצריך.)
&nbsp
העברתי את פירורי הכרובית לקערה,
הוספתי את החומרים להכנת תחתית -הבצק ,(לפי הרשום במתכון של ניצת השקד,)
אבל אני אפיתי ב-2 תבנית קטנות,חד- פעמיות עם ניר -אפיה משומן קלות.
וכאשר התתית של הכרובית השחימה בתנור,מ-2 הצדדים והתייצב,
הוצאתי מהתנור,ומרחתי את הרוטב המבושל,
(אני הסתפקתי ב-2 גבינות: מוצרלה-מגוררת,וגבינה -מלוחה,
(הרי צריך לקצץ בכמות השומנים,ולא להעמיס בכולסטרול וסוכרים של כמה סוגי גבינות.)
&nbsp
את מאפה הכרובית שמעליו הרוטב והגבינות ,הכנסתי שוב לתנור ל-8 דקות,
עד להמסת הגבינה,,והוצאתי מהתנור פיצה מעולה !
אגב,
להבדיל ממשולשי הפיצה הרגילה,עם הבצק העבה,
את פיצת הכרובית-בעל המרקם המיוחד,אוכלים בצלחת עם מזלג וסכין .
אבל הבעיה היחידה היא: זה מאוד טעים ואי -אפשר להפסיק לזלול.
&nbsp
ועוד משהו:ההכנה ממש קלה ומהירה,רק ההסבר יוצא ארוך ומפורט.
 
איזה יופי שנהנית אני ממש שמחה

לשמוע.

מתוך טעות שכתבתי לבסוף הבאתי מתכון שמחמם את הלב והנשמה.
 

oritta17

New member
היום אכין אותה בפעם שנייה,בכמות כפולה,

בכדי להביא לבני ולאשתו,לאחר שסיפרתי להם שזה על בסיס כרובית,הם סקרנים לטעום.
 
אורית 2 דברים מנסיונם של אחרים.

לאחר האפיה לא לאכול את הפיצה מיד, להמתין קצת ואז הכל מתגבש ואפשר לאכול את זה כמו פיצה.

הצעה 2 אומרת לאחר הוספת הרסק וכל הגודיס מעל לפתוח את התנור על מצב של גריל ואז הכל נהיה מהר יותר וקרנצ'י יותר.

תנסי ותגיבי.
 

מינהר

New member
הדסה, אני אוהבת לקרא אותך. אבל את מפספסת בהגהה.

מה זה לנן? עד עכשיו אני שוברת את הראש.
 

בת חן191

New member
בקר אור,אני מחכה לאחותי לא בקר ולא צהרים

אז הכנתי אוכל בפיתה כמו שאייל שני עושה,

ברוך שובך שקד מאלומות,

לכל הדואבים- מרפא
יום מבורך
 

בת חן191

New member
לידי בסדנת פסול יושבת אחת, שיש לה התחלה פרקינסון

הידים שלה זזות כל הזמן,,אני עוזרת לה בדברים עדינים שהיא לא מסוגלת לעשות
עצוב- עם ההתבגרות ומעבר לזה ,באים כל מיני חולאים,ירידה בשמיעה ,בראיה
גם הסבלנות הקשב וריכוז נפגעים,,הכל משתנה לרעה כמובן

אין מה לעשות צריכים סבלנות לעצמינו , ולאחרים
 

מינהר

New member
כן, ניצת. מאז שהעיניים כואבות לי, אני

יותר עצבנית, ואוכלת יותר. מה לעשות??
 

בת חן191

New member
בהחלט זה משפיע, כל בעיה בריאותית מציקה

לאדם,הוא נעשה עצבני
אני כועסת על עצמי כל פעם שעושה משהוא לא טוב ,או שאני שוכחת
לעשות, מה שבעבר לא היה ,זה מעצבן אותי ואני כועסת על עצמי
 
קשה מאוד להזדקן, אבל זה מה שיש, תחשבו על

זה שבעתיד יהיה יותר גרוע ותהנו מהעכשיו וממה שעדיין יש.
 

מינהר

New member
כדאי לזכור גם מה ענה ברנרד שאו בזיקנתו,

כאשר שאלו אותו מה שלומו-
הוא אמר שהאלטרנטיבה יותר גרועה.
 
למעלה