בוקר אור ליום חדש...מאחלת שיהיה רק דברים טובים בו

הדסהש1

New member
רמי הלך לביטוח הלאומי לברר מה אפשר לעשות

בגלל שמצבי לא טוב..הפקידה התיעצה ושוב צריך להביא מסמכים רפואיים מהאשפוז האחרון.טפסים מהבנק.הצהרות שאין לנו רכוש וכסף.וכמובן למלא טפסים שלהם
ואולי יתנו לנו משהו...מקווה שזה יעזור..

מינהר

New member
הדסה, בהצלחה עם ביטוח לאומי. מגיע לך כל עזרה

אפשרית מבחינה מוסרית. מבחינה בירוקרטית זו כבר שאלה נפרדת.

אחה"צ טובים

לפני חצי שעה הגעתי הביתה, אחרי בילוי עם נאוה במרפאת כפר יונה, אצל רופאה שאני קבעתי את התור אליה, יצאתי בבוקר ולא יאומן, 3 פעמים הגעתי לתחנת אוטובוס ואוטובוס הגיע מיד, בחזור כבר אכלתי אותה בהמתנה של חצי שעה כל פעם,
מינה תודה על המחמאה, אמנם הכנסת אותה בשרשור של אתמול, אבל ראיתי,
אז מה אומר ומה אדבר, את צודקת,
הדסה, אני שוקלת להגיש בקשה לסיעוד מביטוח לאומי, אבל לא אעשה את זה
בעצמי, אני אתייעץ עם העובדת הסוציאלית מהחברה שנתנה לי עזרה, כשעברתי
את הניתוח ברגל, היא אשה חכמה ותראו שוב מה זאת מקריות, אתמול צלצל
אלי נציג של חברת כוח אדם מאד מוכרת, שלא אזכיר את שמה, מפאת איסור פרסום,הוא הציע לי
לעשות את הפעולה הזאת והבטיח שיעביר את מס' הטלפון שלי לעובדת הסוציאלית של החברה שלהם, בינתיים עוד לא התקשרו אלי, אני לא תולה
הרבה תיקוות, כי אני לא אצליח לעבור את מבחן הסיעודיות של ביטוח לאומי,
אבל יש לי הרבה נקודות אחרות שאפשר לשים לב אליהן ואני מקווה,
אם לא מנסים לא מצליחים, הדסה, בהצלחה.
עכשיו אני הולכת למיטה, לראות קצת טלוויזיה ואולי גם להרדם קצת,
אני עייפה, כי קמתי מוקדם הבוקר, אבל האדרנלין חוגג.

yaely2

New member
מנהל
אנחנו וחמורבי

מבטיחה לא לכתוב ולא להשיב יותר על הנושא לאחר כתיבת שורות אלה.

לא תמצאו בחוקי חמורבי את הפסוק מהושע "כי חסד חפצתי ולא זבח ודעת אלהים מעולות" (הושע ו' 6)
או, "לָמָּה-לִּי רֹב-זִבְחֵיכֶם יֹאמַר יְהוָה, שָׂבַעְתִּי עֹלוֹת אֵילִים וְחֵלֶב מְרִיאִים; וְדַם פָּרִים וּכְבָשִׂים וְעַתּוּדִים, לֹא חָפָצְתִּי. " ישעיהו א 11)
הוא אשר אמרתי היהדות הביאה את המוסר ואת אחריות האדם למעשיו.

מדוע מקריבים קורבן? על כך מסביר הרמבם" (נדמה לי שזה ב שמונה פרקים להרמבם")
כשיבואו בני ישראל לארץ ויראו את העממים מקריבים למולך ולפעמים אולי גם יראו קשר בין הגשם שיורד לילד שהוקרב או לבתולה שנשחטה גם הם אולי יתחילו לעשות כן, לכן ניתנו ליהודים הקרבנות כדי שאם כבר מוות שלא יהיה על בני אדם אלא אל בהמות.
יעלי

חביף

New member
לא לשכוח

יהווה צמא הדם השתנה קצת, והושע לא זועם על הקרבן בפני עצמו, אלא על האמונה שהקרבן יכסה על כל עוול.
לגבי הרמב"ם, הוא שייך לתקופתו ולאמונות שרווחו בה. אגב, גם הוא משקף עמדה מעליבה מאוד ביחס ליהודים וליהדות המקראית.
וכמו שביקשת, סיימנו בזה

למעלה