לא. הטרול זה שמספר שקרים ומנסה להטעות.
כמו למשל "זה כתוב בחוק" שזה היה שקר, ועוד אחרי שאני כותב שקראתי את כל החוקים הנוגעים בדבר ואף הצגתי תמצית של החוק, וגם ציינתי מה הן האסמכתאות עליהן אני מתבסס.
חוץ מזה אני יוצא מתוך הנחה שעברת את גיל 18 ויודעת לקחת אחריות על המעשים שלך.
דבר שני, ברגע שהניסוי יהפוך לחוק, אז מי ששומר חוק מציית לחוק, ומי שלא, לוקח אחריות על כל המשתמע, וככה זה בכל דבר בחיים.
שלישית, יהיו יותר ויותר שירותים שלא תוכלי לקבל אלא רק עם התעודה הביומטרית. גם בשדה התעופה תצטרכי דרכון ביומטרי, וגם יידחה הקץ בזמן קצר לתקופת מעבר, יגיע היום שלא תהיה לך ברירה, אלא אם ויתרת על נסיעה לחו"ל.
אגב, כבר היום לא מקבלים בשדה התעופה את הפיתקה הידועה לצורך המעבר הלאה, אלא כרטיס קטן שאותו מעבירים על פני המכונה.
כבר היום בשדות תעופה רבים והולכים נעשה שימוש בדרכונים ביומטרים למכונות הנפקת כרטיסי-טיסה באופן עצמאי, בינתיים רק לחברות מסויימות (בנתב"ג ראיתי, וגם בשדות התעופה בכרתים) וזו פעולה של 2-3 דקות, במקום לחכות בתור הרגיל בעונת השיא אפילו שעתיים-שלוש.
רביעית, את נדרשת לתת למשרד הפנים טביעת 2 אצבעות, בעוד שלכרטיס הביומטרי בשדה התעופה נתת כף יד + 5 אצבעות.....
ואיזה פרטיות? במשרד הפנים יודעים עלייך הכל. בשאלות ששאלו אותי לצורך אימות הפרטים שזה אני, היה מידע כזה שהייתי צריך לחשוב טוב כדי להיזכר מהי התשובה הנכונה שעלי לתת .
אז נכון שהשאלה מי הנכד/ה הצעיר ביותר שלי היתה קלה, אבל מה היה מקום העבודה הראשון שלי - הייתי צריך לחשוב טוב להיזכר שזו היתה נגריית מזרע (אני ממקימי שער הסכר מעץ של דגניה) כאשר זה היה ב-1961.
אבל אצלם הכל כתוב.
מזמן ויתרת על הפרטיות שלך במקרים רבים מאוד, החל מפייסבוק שהתפוצה שלו עולמית וכלה בשימוש היום-יומי בכרטיס אשראי, ומסירת פרטים בכל מיני מקומות.
אגב, זה שיש לך כינוי באינטרנט זה רק נגד גולשים אחרים שאת מסתתרת מאחורי כינוי, למערכת האינטרנט הפרטים שלך ידועים (מה שנקרא IP)
אני לא יודע מה איתך, אבל אני נתתי טביעות אצבעות כשגוייסתי לצבא והן במאגר של הצבא, ונתתי טביעות אצבעות כשגוייסתי למשטרה והן במאגר של המשטרה, ויש בידי שני הגופים הללו את כל הפרטים עלי .
גם עבור חשבון הבנק הצטרכתי לתת את כל הפרטים אפילו את שם אמי, וצילום וכו וכו זה לא נגמר.
באירופה מזה לפחות 30 שנה יש רשיון נהיגה מפלסטיק לארצות מסויימות, ולאחרות (כמו יוון) רק 15 שנה. אני ראיתי אצל כמה אנשים בכרתים רשיונות נהיגה בני 20 ומעלה מנייר, מסמורטטים והתמונה בלתי ניתנת לזיהוי, והם משתמשים בזה והוזהרו ע"י המשטרה להחליף את הרשיונות, אבל הם מסתמכים על העובדה שהשוטרים מהעיר שלהם ולא עושים להם דבר. (ברור שמחוץ לאיזור מגוריהם הם לא יכולים לנהוג ברשיון זה, בוודאי שלא בארץ אחרת למרות ההסכם האירופאי) .
אבל, החל מהשנה לא תהיה להם ברירה אלא להוציא את הכרטיס החדש האחיד של אירופה המערבית, אחרת לא יוכלו לנהוג.
ואגב, זו גם הסיבה לכך שלרשיון הישראלי אפילו למי שחשב שהוא טוב בחו"ל, אז הוא לא.
חוץ מזה, זכור לי שהיו בישיבות מסויימות של המבצעים, דיווחים של מחלקת ההונאות על גניבות זהות של אנשים כאשר המצב בחקירה קשה מאוד להגיע לחשודים, ואין בעצם שום דרך לאזרח להתגונן מפני גניבת זהות.
מערכת משרד הפנים מצאה את הפתרון הטוב ביותר למנוע גניבת זהות (כמו שבנושא כרטיסי האשראי יש פתרון שממזער נזקים) וזו גם חוות הדעת של המשטרה בנושא.
אני לא מאלו שרצים אחרי כל חידוש, אני מעדיף רק מה שאני צריך באופן מעשי.
אז אין לי פייסבוק כיוון שמסמך שחותמים עליו כתוב במפורש שהם יכולים לעשות בפרטים שלי מה שהם רוצים (אני יודע שאף אחד כמעט לא קורא מסמכים. כמעט, מכיוון שאני קורא בהחלט ולא חותם על שום דבר בלי לקרוא הכל.
אין לי מכשיר טלפון אייפון-שמייפון, כיוון שאין לי שום סיבה להשקיע כסף במכשיר יקר להחריד כאשר בסך הכל אני צריך מכשיר לתקשורת.
(שמת לב שהיום כולם כמעט הולכים עם הטלפון ביד? להיות זמין בכל שניה)
אני יודע שיש רבים שמזלזלים במסמכים הביומטרים, אבל כבר ראיתי דיווחים על אנשים שבגלל גניבת זהות נהרסו להם החיים, והיו רוצים שתהיינה להם תעודות ביומטריות.
אז אחרי כל מה שפרסתי כאן, היום יותר מתמיד, נראה הטיעון של הרצון לפרטיות, לא מחזיק מים.