בוקר אור ליום עםגשם..פעמים כי טוב בו

הדסהש1

New member
בוקר אור ליום עםגשם..פעמים כי טוב בו

הגשם נחוץ מאוד בדרום הפריחה עדין לא פרחה
דיי יבש...נקוה שהמצב ישתפר

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב מאילת

הגעתי אחרי נהיגה של כ-6 שעות עם הפסקה בדימונה, בצומת הערבה ובעין יהב.....
הזהירו אותי משטפונות בערבה , אבל טיפה לא ירדה...

עמיקם10

New member
הרבה דברים שאנשים גם אנחנו עושים זה

בגלל שאנחנו נסחפים. עברנו לראשון בגלל שלא רצינו לנסוע לראות את הילדים והנכדים כי מצאנו את עצמנו נוסעים על קו תל אביב ערד-שזה שעתיים לכל כיוון.
כביש דפוק..שלאף אחד לא היה איכפת-שכעת סוללים אותו וזה בטח ייקח חמש שנים. שנה וחצי לא הגענו לערד..בגלל זה. אילו לא היינו נסחפים לנסוע-היינו נשארים בדרום..שהוא פחות צפוף [ורק בענייני בריאות בראשון יש יתרון-כי תרבות אנחנו לא צורכים כמעט]
גם בענייני כספים אנחנו נסחפים ומפליגים וחושבים לעזור אם כי לנו לא עזרו..והכל היינו צריכים להשיג לבד.
לדעתי הילדים שלנו בחרו בחיים כמו שהם רצו..אז שיחיו אותם. כשאנו בפיקוח ותצפית. וזה כולל גירושים,מחלות,בתי ספר, הדור הזה של הילדים מקדישים הרבה
זמן איך להשיג כסף מההורים. וידועים גם מקרים שההורים נשארו בלי גרוש. למשל כדי לקנות דירה..ובגלל זה מחירי הדירות רק עולים ומאמירים.

הכל תלוי ביחסים במשפחה

ביותר מידי משפחות ההורים נתפסים בעיני הילדים ככספומט מהלך, והם שוכחים שגם להורים יש חיים, ואחרי שהקדישו עשרות שנים לטיפול וטיפוח הילדים, הגיע הזמן שיעשו גם עבור עצמם.

אנחנו רואים זאת מצוין בפורום, כאשר לרבים מבאיו יש כל מיני עיסוקים משלהם העוסקים בפיתוח תחביבים ומודעות עצמית, בלי לזנוח את הילדים/נכדים, אבל הכל במידה.

היום יש לי מספיק כסף כדי לעשות דברים שאני רוצה ולחיות בנחת, ומאידך אנחנו אלו שנותנים דמי כיס לנכדים ומסיעים להם כשצריך, למרות שיש לנו כל הזמן מלחמה עם הנכדים שלא רוצים לקחת כסף כדי שיהיה לנו.....
הילדים הסתדרו בעצמם כיוון שידעו בזמן השירות שהמשכורת שלי בקושי מספיקה, והיום יש להם דירות ואני גר בדיור של עמידר, כי ביבי בהיותו שר האוצר הקפיא את נושא מכירת הדירות לדיירים כיוון שמהותיקים הממשלה לא היתה מרויחה מספיק, לכן ביטלו את "חוק הדיור הציבורי" שרן כהן כל כך משויץ איתו, ולכן אין לנו דירה. אבל אני לא מודאג שלא יהיה לי מה להוריש לילדים, כי הם מסודרים.

וכך אני יכול לנסוע עם חברים לטיל מידי פעם ולא לחוש כעומד בפתח, ללכת מידי פעם לאכול אצל קרל ברג, לנסוע לחו"ל לפחות פעמים בשנה, מהם פעם אחת כמעט חודש למחקר שלי על כרתים, ולעשות עוד דברים שפעם לא חלמתי שאני יכול להרשות לעצמי, רק חבל לי ששעון-החול לא עוצר.....

יוליקה

Member
מנהל
אני עושה הכל בכיף

להורי לא היה לתת לי, אני עזרתי להם לעיתים קרובות...אח"כ אמי עזרה לי
כשהיה לה....כעת אני כל כך גאה בעצמי כשאני יכולה לעזור לילדים.... למרות שהם מרוויחים
כל אחד בזכות עצמם.... אבל יודעים כל כך להעריך כשאנחנו עוזרים להם.. ואני עושה
זאת בהמון כיף... העזרה לא תמיד באה לידי בטוי בכסף....

עמיקם10

New member
גם בקיבוצים לחברים אין דירות והאוצר והמנהל

מנצלים את ההפרטה לגבות מהקיבוץ כשרוצים לשנות לשיוך דירות ולרוב הקיבוצים יש הכנסות. בלי עורכי דין מתוחכמים העסק הזה לא ייגמר. ושוב החברים הותיקים לא יורישו לבנים את הבתים שלהם כמו שהיה אצלנו.
בערד לעומת זה נתנו דירה כמעט בלי כסף..המחירים עלו כשנוצר ביקוש ואנשים שלא קיבלו דירה קנו. תמיד הכל זה ענין של ביקוש והיצע.

עמיקם10

New member
האין טיסות לאילת ?כי הכביש לאילת זה לא זה.

את כבישי הדרום אני מכיר..בגלל זה אנחנו בראשון. בשנה וחצי עשינו 5800 ק"מ שחצי מזה זה לקאנטרי לשחות..ולהתעמל-[לא אני.]
וראו נכדה בת 7 בגשר ..המיתרים

יוליקה

Member
מנהל
ראשית, אנחנו תמיד טסים לאילת

וגם הפעם טסנו....אילו היית קורא את כל התגובות,
שלי היית שם לב שבעלי שירד לאילת בטיסה, חלה ונאלצתי
לנסוע עם האוטו כדי שיחזור, ואני אשאר במקומו....
שנית, כניראה שבאמת מזמן מזמן לא נסעת לדרום....
הכבישים מעולים, רחבים, רבי מסלולים....ובכלל מאז
שפתחו את צומת גורל....עוקפים את באר שבע, וניתן לנסוע
לאילת דרך כביש 40 או דרך כביש 25 דרך דימונה... גם הכביש
בין באר שבע לדימונה, הורחב יש גדר הפרדה בין המסלולים....
אפילו הירידות לסדום הורחבו.... מצומת הערבה דרך כביש 90
קל מאד לנסוע....

עמיקם10

New member
הכבישים הם המקום הכי פחות בטוח בעולם

בגלל שבכלל לא חשוב מה את עושה אלא מה עושה הנהג האחר. רוב התאונות קורות כשהאחר עובר באדום בצומת. או עוקף בדרך לא פנויה. כשאת במטוס אין שם עקיפות.ומעט מאוד תאונות. אנחנו עוד לא היינו בתאונה של מטוס.רק בסרטים ראינו..את זה.
נ.ב.
ומה שזכור לי הכי קרוב- זה הליווי למטוס אל על נגד טילי כתף בציריך ב-1987-כשנסענו עם הבן בן 9..שכרנו אוטו וזה היה מסוכן..בגלל ולמרות האוטוסטרדות שלא היינו רגילים אליהן אולי זה היה בגלל שאכלנו 'שניצל וינאי אמיתי' במסעדה בשדה התעופה..שניצל שבכלל לא רואים בארץ. תנסו להשיג תראו שאין..גם לא במסטר שף הדבילי.

י מ י ת 2

New member
מה שייך שניצל למטוסים וכבישים לאילת?

יוליקה מאחלת לבעלך החלמה מהירה. ולך בילוי נחמד עם הנכד והבת.

מלכה 5

New member
יוליקה, נפלא שאת עוזרת לילדים שלך,

כל אחד לפי צרכו ולפי יכולתך. גם לאימך ז'ל, עזרת ותמכת ואהבת.
את אישה מבורכת, מיוחדת, אוהבת ותבורכי על כך.

יוליקה

Member
מנהל
תודה לחברות המפרגנות, ולך עמיקם

אני מאחלת בריאות שלמה, אך אם יקרה ח"ח שתזדקק,
אני מקווה שיהיה מי שיחלץ לעזרתך גם אם צריך לנסוע 6 שעות....

עמיקם10

New member
בשש שעות הגעתי ממטולה לערד ונשארה לי שעה

בשביל לשלם לטוס -עבדתי 27 שנה בסדום..אין לי כלום נגד זה שאת..את את נוסעת..ורק ציינתי שהכביש נהיה מקום לא נעים
[לא כתבתי כלום נגד זה שהגעת לאילת..[רק כש'תחזרי בתשובה' אז אני ארד עלייך ממש.]

י מ י ת 2

New member
אני לא דוברת רוסית אבל אני יודעת

שטו טקויה? משמעו מה נשמע? כלומר שטו= מה?
מקוה שלא כתבתי שטויות..

עמיקם10

New member
רופא השניים הוא משם.

והוא אמר 'שטו'. ללא תוספת ואולי לא התייחסתי להמשך..[אולי זה 'בסדר' כמו פסיבה-שבעברית זה חיובי ואצלם בסדר או מסכים או פשוט כן.]
לי ה'שטו' נשמע כמו -'מה' ?
כנ"ל.-ז"א מקוה שלא כתבתי שטויות.

עמיקם10

New member
על מטוסים..לאילת..דיברנו.וסכנת טיל בציריך..

ועל טילים באילת בטח שמעת..! ושניצל וינאי זה תמיד טוב. ומה שרע זה לנסוע בכבישים בכל מקום.
ומי אמר שצריך כל דבר לשייך למשהו.? נניח יאיר לפיד..האם מה שהוא עושה שייך למה שהוא אמר[לפני הבחירות] ?.
וגם מה שהוא אומר כעת שהורדת הקיצבאות יביאו אנשים לעבוד..זה באמת שייך?.
אלה היו 60 שניות על מה שייך ומה לא.
רוצה לאמר שלא רצית להבין את ההודעה שלי..אבל ככה אני חושב וככה אני כותב..ולא כל דבר שייך למשהו. ואצל יאיר לפיד כפי שהראיתי -
שום דבר לא שייך לשום דבר. ואף אחד לא שואל אותו מה שייך מחט לת.!

למעלה