הכל תלוי ביחסים במשפחה
ביותר מידי משפחות ההורים נתפסים בעיני הילדים ככספומט מהלך, והם שוכחים שגם להורים יש חיים, ואחרי שהקדישו עשרות שנים לטיפול וטיפוח הילדים, הגיע הזמן שיעשו גם עבור עצמם.
אנחנו רואים זאת מצוין בפורום, כאשר לרבים מבאיו יש כל מיני עיסוקים משלהם העוסקים בפיתוח תחביבים ומודעות עצמית, בלי לזנוח את הילדים/נכדים, אבל הכל במידה.
היום יש לי מספיק כסף כדי לעשות דברים שאני רוצה ולחיות בנחת, ומאידך אנחנו אלו שנותנים דמי כיס לנכדים ומסיעים להם כשצריך, למרות שיש לנו כל הזמן מלחמה עם הנכדים שלא רוצים לקחת כסף כדי שיהיה לנו.....
הילדים הסתדרו בעצמם כיוון שידעו בזמן השירות שהמשכורת שלי בקושי מספיקה, והיום יש להם דירות ואני גר בדיור של עמידר, כי ביבי בהיותו שר האוצר הקפיא את נושא מכירת הדירות לדיירים כיוון שמהותיקים הממשלה לא היתה מרויחה מספיק, לכן ביטלו את "חוק הדיור הציבורי" שרן כהן כל כך משויץ איתו, ולכן אין לנו דירה. אבל אני לא מודאג שלא יהיה לי מה להוריש לילדים, כי הם מסודרים.
וכך אני יכול לנסוע עם חברים לטיל מידי פעם ולא לחוש כעומד בפתח, ללכת מידי פעם לאכול אצל קרל ברג, לנסוע לחו"ל לפחות פעמים בשנה, מהם פעם אחת כמעט חודש למחקר שלי על כרתים, ולעשות עוד דברים שפעם לא חלמתי שאני יכול להרשות לעצמי, רק חבל לי ששעון-החול לא עוצר.....