אם עבריין/אסיר יכול להיות שר, הכל הולך.....
והנה עוד סיפור עם קוסטאס:
בין התכשיטים שהוא מוכר, הבחנתי גם ברכבת. שאלתי מה זה ?
והוא מספר: היה לו שכן אמן בעבודות כסף, שבגלל הפלישה הנאצית שינה את השם שלו ל- פיפיוס פיפיליוס.
עם תבוסת הנאצים בכרתים, החליט שהוא יעשה מעשה ציוני ויעלה ארצה להיות עובד אדמה בקיבוץ.
הוא עלה ארצה וביקש להיות קיבוצניק, ושלחו אותו עם קבוצה של עולים מיוון לעין-חרוד.
הוא שהה שם כשנתיים, אבל אחרי החיים הלא רומנטיים בכלל של עבודה קשה מלפני צאת החמה ועד צאת הנשמה, לבוסס כל היום בבוץ, לגור באוהל דולף ככברה, רעב מתמיד, ביגוד דל ומרופט, ולא ידע לא עברית ולא אידיש שהיו השפות העיקריות, החליט לחזור לכרתים.
אחרי שהתאושש, הצליח לארגן לעצמו עבודה אצל תכשיטן (לא היה לו ממי ללות כסף לפתוח חנות משלו, כיוון שכל היהודים הושמדו) משך הזמן החל לעסוק גם באומנותו בעיצוב תכשיטי כסף בזמנו הפרטי.
אחד התכשיטים יוצר בהשראת עין-חרוד שממנה ראה את אמצעי התחבורה המיוחד של העמק "רכבת-העמק", יצר תכשיט בדמות הרכבת.
לפני כעשרים שנה פיפיוס נפטר, ובתו מכרה את כל עבודותיו לקוסטאס.
אמרתי לו שבתתזוויג מקרים אני חוקר את רכבת-העמק וזה ממש תפור למידותיי. הוא התקשר לבת של פיפיוס וסיפר לה שיש ישראלי שחוקר את רכבת-העמק ומבקש לקנות את התכשיט, היא היתה מאוד נרגשת, ואמרה שכעת הרכבת תחזור למקורה והסכימה לוותר על הרווח שלה, ולי זה עלה רק 100 יורו.
היום, אני האדם היחידי בעולם שעלתה על צווארו רכבת-העמק ולא קרה לי שום רע.....