בוקר אור ליום שישי...היום אחר הצהריים ניסע

הדסהש1

New member
בוקר אור ליום שישי...היום אחר הצהריים ניסע

ליפעת לחגוג לקאי בר מצווה..מסיבה רבת משתתפים..הם הקדימו את המסיבה בגלל שבאוקטובר מזג האוויר עלול להשתנות ולילדים תהייה הזדמנות אחרונה לקפוץ לבריכה...העליה לתורה תהייה באוקטובר

yaely2

New member
מנהל
בוקר טוב ליום שישי

לכולם הרבה הרבה בריאות ונחת.

הדסה, שתרבינה שמחות בביתך.

חיוכון:
המורה לימדה את המילה אדרבא. כדי לוודא שהילדים הבינו. ביקשה מהילדים משפט שיכלול את המילה "אדרבא"
אף תלמיד לא הצביע פרט למוישל'ה. המורה נתנה לו להשיב בלית ברירה.
מוישלה: "המורה, אם היו קוראים לך מינה הייי ממיין אותך.
המורה: מוישל'ה הרי קוראים לי זינה.
מוישל'ה: אדרבא

יעלי

צהריים טובים

הדסה, אני מקווה שתהנו בבר מצווה ושהגשם לא יקלקל,
יעל'י, יפה החיוכון
אני היום לא צריכה לצאת לקניות וטוב שכך, כי מידי פעם יש טפטופי גשם אצלנו
ולא בא לי להרטב, היום אני רק עושה כביסה קטנה ואתלה את זה במתקן שבבית,
לא בא לי לרוץ כל רגע לבדוק, אם יורד או לא יורד גשם וגם לא בא לי לכסות
עם ניילון, הפירות כבר נאפים במיקרוגל, עכשיו אלך לצלחת לאורי את ארוחת הצהריים ואכין כמות גדולה של רוטב לפסטה שנגמר לי, אני מחלקת לגביעים
מפלסטיק, מקפיאה ויש לי להרבה זמן,
בקשר לקולפן, בקולפן משולש או מעוגל בצורת קשת, אני פוצעת את כרית כף היד
אני לא יודעת איך קוראים לחלק הזה, שנמצא מתחת לבוהן, לקולפן הזה
יש קצה עם שפיץ שבו אני נכנסת לכל החורים, שקולפן מהסוג שהזכרתי לא יכול להגיע, אני גם משתמשת בו לריקון הקישואים, כאשר אני מכינה ממולאים,
יש לי עוד סוג של קולפן שהוא מיוחד לקילוף עגבניות, שזיפים, מנגו,
אפרסקים ועוד פירות שיש להם קליפה דקה,אז בעצם מה שאני רוצה לומר הוא, שלכל אחד יש את ההרגלים שלו וקשה לשנות,
שתהיה שבת נעימה לכולנו
נ.ב. יעל'י, אם תהיי מעוניינת, אני יכולה ללמד אותך איך מעבירים מהסמרטפון
לפורום עם כל דרכי הביניים.

בת אל57751

New member
אצלינו לא ירד גשם, הבקר ישבנו כמה חברות

ושתינו יחד קפה ופיטפטנו בחיי אין שום ריכול
להגיד דברים טובים על אנשים זה ריכול??אז שיבחנו
ציפי לי לא נוח עם הקולפן שהראת לדעתי הוא לא מספיק חד
אבל כמו שכתבת כל אחד, ומה שהוא מעדיף, מזל שאת מוצאת היכן לקנות
כי בדרך כלל בחנויות ברובן הוא לא נמצא
להדסה שיהיה במזל,ושבת מבורכת לכולכם מנסה להעביר תמונה כי עדין
בצורה שמופיעה כאן לא ניתקלתי
חברות אהבה

בת אל57751

New member
כן,שכחתי להגיד פעם ראשונה שקניתי בשוק אספרגוס

מעולם לא טעמתי וגם לא בישלתי,,נראה נוציא מתכון מהאנט"

חביף

New member
אני ממש אוהב אספרגוס

אני מכין אותו בדרך פשוטה לגמרי - חליטה של גג 3 דקות במים רותחים וטיגון במחבת ברזל לסטייקים.
אגב, מאוד מומלץ לקלף את הקליפה של האספרגוס.[כמו מלפפון].

חביף

New member
ערב שבת

מחר אני מכין מרק בצל גדול.
הבית מצוחצח, אבל לקראת יום רביעי, יצוחצח מחדש.
שבת שלום

הדסהש1

New member
אני כבר 5 שעות במיון בתל השומר

עברתי ארוע של איבוד הכרה.רמי הזמין אמבולנס והגעתי עדיין לא תקשרתי..אק לאחר זמן מה חזרתי להכרה.עשו לי סיטי ראש וצילום ריאות כי היה לי חום גבוה ולחץ דם בשמיים

הדסה הרבה בריאות!

ביום רביעי , כשחזרתי ממכון הכושר , המחשב הכריז על שביתה בלא התרעה מוקדמת. מאוד כעסתי והחלטתי לא לעלות אליו , שילמד ! הבוקר בעלי חזר מחו"ל ומיד שלחתי אותו שינסה לפייס ביני לבין המחשב . הצליח !! והנה אני פה .
ד.א. מי מכיר , מי יודע . מה מקור המילה לפייס , פא רפה , לא דגושה ? זה הרי לא בא ממפעל הפייס וגם לא מ peace , [ מה שלמרבה הפלא די מתאים ] . מי שיודע אשמח להחכים . שבת שלום והרבה בריאות לכולנו ובעיקר כעת , להדסה , תמר .

yaely2

New member
מנהל
שוב שבת ושוב שלום

הדסה, יואו ממש מופתעת. מקווה שתצאי מיזה כמו גדולה. אני כול הזמן בריאות בריאות ועכשיו אני מברכת אותך ביתר עוצמה "בריאות, בריאות" מקווה שיבדקו אותך וישלחו אותך הביתה.
תמר, לא הבנתי בדיוק את השאלה ובכול זאת אני עונה. המילה פיוס היא מילה בעברית ולא באה ממקור אחר. למשל המילה טיול גם היא לא באה משום מקור אחר.

לגבי פ דגושה ורפה, בעברית האות פ' דגושה ורפה הן אותה אות שמשנה את הגייתה בהתאם לכללים. למשל פּיוס היא בפ' דגושה כי הפ' היא בראש מילה, אבל במילה לפייס הפ' היא בפ' רפה כי עכשיו הפ' היא כבר לא בראש מילה ולא מגיע לה דגש. (רק בראש מילה מגיע לה דגש) יש עוד אותיות עם החוק הזה, בהזדמנות אפרט.

יעלי

חביף

New member
בראש מילה ובראש הברה

פכ"ב = אלה שלוש אותות מתוך 6, שאנחנו שומעים את השינוי בין פ|P|רנסה ובין ופ|F|רנסה. בין התפ|P|ייס לבין מפ|F|ויס.

למעלה