בוקר אור ליום שפעמיים כי טוב בו..ו 1 בנאי...

הדסהש1

New member
בוקר אור ליום שפעמיים כי טוב בו..ו 1 בנאי...

פעם היו התהלוכות ובימים שהיו היו ההורים נותנים לנו אישור להשאר בבית כי יש מצעד..אבי היה איש מפאי עד גיל מסויים ואחר כך הצטרף לרפי...המצעדים היו צועדים המפאייניקים והקומוניסטים יחד...
היו היו זמנים שחלפו..

בוקר , 1ב מאי.בזמנו, היו תהלוכות של העסקונה בתל אביב ,

שרו את האינטרנציונל : קום התנערה עם חלכה , עם עבדים מזי רעב .....
לפעמים היו מהומות בעקבות התהלוכות . בדרך כלל יו"ר ההסתדרות וחבר סגניו/מרעיו , צעדו בראש עם דגלים אדומים . לעתים גם היו מביאים אנשים מהפריפריה , וההתישבות העובדת , לעבות את השורות .

יוליקה

Member
מנהל
אני גדלתי בבית בית"רי אצלנו 1 במאי היה מוחרם

אני זוכרת מהילדות שבאתי לאבי ואמרתי שהמורה אמרה שמחר לא
חייבים לבוא לבית הספר בגלל 1 במאי...
אבי ענה לי שאם אף אחד לא יגיע לבית ספר מחר והשער יהיה נעול
אני אתפס על השער ואלך לבית הספר אפילו לבד!!
למי שבא ממזרח אירופה הדגל האדום לא היה דגל של תנועת הפועלים
אלא דגל הקומוניזם...

נימה3

New member
האחד במאי הוא יום חשוב מאד

וממש לא חשוב אם ימין או שמאל. אני יודעת שהביתרים לא אהבו ואני רציתי להצטרף לנוער העובד רק כדי לצעוד באחד במאי. אבא שלי היה צועד ומילא את לבי בגאווה גדולה שהוא צועד למען תנאים טובים יותר לפועלי העולם והארץ. כי הן זהו המהות של האחד במאי. והאם אנשי ימין לא רוצים תנאים טובים יותר לפועלים. אם אני לא טועה האחד במאי לא התחיל ברוסיה אלא בגרמניה ואמריקה. היום שוב ההסתדרות החליטה לצעוד. אם הייתי יותר בכושר הייתי מצטרפת.

מינהר

New member
בהחלט, נימה. הדאגה לזכויות העובדים היא חשובה

מאוד.
עד היום בעולם השלישי אנשים עובדים בתת תנאים, ונזרקים בלי כל פיצוי כאשר נפגעים בעבודה. היו בארץ כמה שרות עבודה, שהצליחו בזמנו להעביר חוקים חשובים לטובת העובדים.

מינהר

New member
בתחן, לא היית צריכה להתרגז מן האמרה של רבי יוסי.

אני שמעתי אותה מספר פעמים, ומקובל לומר אותה לחיוב ולא לשלילה. בימי המשנה לא לכל אחד היה בית כסא בבית. אלא בחוץ ובאופן פרימיטיבי. אני משערת שמי שהיה לו בית כסא בבית --היה עשיר. היום יש לכולם בארצות המפותחות בית כסא בבית. אבל בעולם השלישי זה לא ככה עד היום.
אני שמחה שאת נהנית מן הבית שלך. גם לי יותר נוח בבית שלי, מאשר להתגלגל בדרכים. אני משערת שזה בגלל שהבריאות אצלי לא במיטבה.

מינהר

New member
אגב, מי ראה אמש את התכנית על גולדה מאיר?

מי שיצא רע מן התכנית היה משה דיין והשחצנות שלו בטרם מלחמת יום כיפור.
דדו התחנן לגיוס מילואים, אבל דיין התנגד.
גולדה וחבורת הגנרלים השחצנים שלצידה התנגדו לקבל את תכנית השלום של סאדאת זמן לא רב לפני מלחמת יום כיפור. שהיתה זהה למה שסוכם אחרי מלחמת יום כיפור עם בגין.
לשם הפיקנטיות ספרו על המאהבים של גולדה, רמז, שזר ועוד אחד. ועל הסיגריות שקבלה משני פילנטרופים יהודים אמריקאים. ועל כך שהעיתונות ידעה ולא דברה על זה, שלא כמו היום.

יוליקה

Member
מנהל
כן, ראיתי ואני עוקבת אחרי הסדרה

קל לנתח את העבר עם עיניים של היום...
העימות היה בין התפיסה של ראש אמ"ן לבין זו של ראש המוסד...
אם היו מאמינים לו לזמיר...אולי היו מגייסים את המילואים לפני יום כיפור
אבל גולדה ודיין האמינו לזעירא שטען שלא יהיה כלום...

ועל המכונית שהביאו לה וסרבה לקבל .

ו דרך אגב , הסיגריות שקיבלה היו לשימושה , ולא נתנה דבר בתמורה . זה ההבדל בין מתנות מחברים לבין שוחד , שבשוחד נותן המתנות/כסף , מצפה לתמורה , ואיש ציבור , אסור לו לתת תמורה מרכוש/כספי ציבור .איש ציבור שרוצה להחזיר מתנה על מתנה שקיבל שיחזיר מרכושו/כספו הפרטי !

בת חן191

New member
לא התרגזתי מינה צחקתי---אבל אם שמת לב להייקון למה היתה

הכונה, רק רציתי להדגיש ,שהפוך היה מתקבל אחרת,

arye9

New member

למעלה