בחוברת ההדרכה למושתלי קוצב לב
כתוב שאין שום מניע לנסיעות לחו"ל אחרי ביקורת ראשונה (אותה עברתי לפני שבוע) ונמצא שהכל בסדר.
אשתי כמובן בלחץ, וטוענת שגמרתי עם הנסיעות לכרתים, שאלתי אותה אם אני בכך "אובר בוטל" ? הרי להפך קוצב הלב מיועד לעזור לנושא אותו לנהל חיים רגילים ככל האפשר.
היא עצמה מודה שכשאני ישן היא באה לבדוק אם אני חי, כי מאז ההשתלה אני נושם בקלות בלי קולות לוואי וכדומה. אני עצמי בודר מידי פעם את הדופק ב-"אוקסימטר" (מכשיר קטן שמולבש על האצבע) ואני נדהם לראות שעל כל הפרעה קטנה בפעילות הלב, הקוצה מיד נכנס לפעולה.
עד הניתוח עליתי הביתה שלוש קומות עם מנוחה בכל קומה, ולמרות זאת אי אפשר היה לדבר איתי רבע שעה עד שתחזור אלי הנשימה. היום עשיתי נסיון ועליתי את כל הקומות בבת אחת, אז פרט לטיפה התנשמות שעברה אחרי רבע דקה, הכל היה בסדר.
כמובן שאני צריך להיזהר לא לעבור בשער אלקטרוני ולא לתת לבדוק אותי במכשיר הידני ולא לעמוד קרוב למכשירי קשר, אבל לשם כך יש לי תעודה בינלאומית שמגינה עלי.
אז, תודה על הדאגה לבריאותי, הכל בסדר, רק עם הביטוח יש בעיה שי הם מבטחים הכל כולל ניתוח לב פתוח צינטורים והשתלת קוצב לב, אבל טיפול במקרה של קוצב לב קיים - לא.
וזה מוזר, אם נחשוב על העובדה שהבעיה היחידה שיכולה להיגרם לי היא שיבוש במכשיר, ואז אני רק צריך להגיע לבית החולים, לשבת על כסא והקרדיולוג מניח על מקום הקוצב מבחוץ טבעת המחוברת למחשב "מילן" שמחזיר את המכשיר לפעילות נכונה (כמו כיוון הצתה ברכב באמצעות מחשב), סיבון שאחורי האפשרות שיקרו זניח לגמרי .