בוקר אור ליום שקט ונעים

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב...איזו דמגוגיה

הביבי הזה כבר באמת יוצא לי מכל ה... ממש דמגוג....

ראשית, אני חושבת שיש לנו זכות לבנות בירושלים - כי ירושלים היא לא התנחלות
ולעולם היא לא תהיה חלק משום הסדר של שלום.

אבל לעמוד מעל דוכן הכנסת ומעל כל דוכן נואמים ולהגיד שיש לנו זכות לבנות בירושלים
כמו שלצרפתית יש בפריז ולבריטים בלונדון או לאמריקאים בוושינגטון - זו דמגוגיה!!!

אף אחד מהמדינות האלה לא שחררה (לא כבשה) את השטח משום רשות או מדינה אחרת...
לפני 48 שנה היו הירדנים שפתחו באש על ירושלים ואנחנו הדפנו אותם וניצחנו בקרב הן בגבעת התחמושת והן בהר הצופים והן בארמון הנציב...
ב-5 ביוני בשעה 9:40 פתח צבא ירדן במלחמה בגזרת ירושלים בירי נשק קל ולאחר מכן בהפגזה כבדה על ירושלים המערבית שבריבונות ישראל‏[9] אל מול תגובה ישראלית מדודה‏[10] וניסיונות הידברות ישירים ועקיפים מצידה על מנת להימנע מהסלמה. בתיווך האו"ם הושג הסכם להפסקת אש שהירדנים הפרו בכיבוש ארמון הנציב, ובכך הביאו את ההכלה הישראלית לקיצה‏[11].

אנחנו לא כבשנו מהפלשתינאים שום דבר!!!

זכותינו לבנות בירושלים כי היא עיר בירתנו מאז דוד המלך - וזה לא בגלל שלצרפתים לבריטים ולאמריקאים
מותר לבנות בעיר בירתם.

י מ י ת 2

New member
יוליקה, השאלה היא לא זכותנו, אלא האם זה חכם

ונמכון ומביא לפתרון של שלום.

יוליקה

Member
מנהל
לכן ציינתי שבשום שיחות והסכמי שלום

ירושלים לא תהיה נושא לדיון!!
היא לא תהיה אף פעם הבירה של הרשות הפלשתינאית!!!
לא ירושלים ולא בקעת הירדן!!

הדסהש1

New member
זה לא חדש שביבי נואם בחסד

אין עיר כמו ירושלים..ואסור שהמצב ידרדר בה...אבל בקשר
לבניה זאת בעיה לא מהיום...וכבר יש דרישה מאבו מאזן לקיים
דיון בקשר למצב בירושליים....מצבינו בעולם לא טוב בגלל
המצב ואסור שידרדר יותר. אבל איזה חלופה יש לנו?

י מ י ת 2

New member
את באמת חושבת שירושלים היא מאוחדת?

הרי אפילו הממשלה והעיריה לא התיחסו בשוויון בין השכונות הערביות ליהודיות. וזאת מאז מלחמת ששת הימים. זה לא דבר חדש.ברור שיש הזנחה פושעת בשכונות הערביות. אם חשבו שיש איחוד ושזו עיר אחת ההתנהלות היתה צריכה להיות אחרת. וזו רק סוגיה אחת בנושא. יכול מאד להיות שאם היו באמת מתיחסים בשויון כל ההתפרצויות לא היו מתקימות.

עמיקם10

New member
להם יש מטרה. ואצלנו מברברים על בניה בירושלים

המטרה שלהם: ירושלים בירת פלשתין. בשביל להשיג את זה הם הציבו מטרה : להפריד ביו חלקי שני ירושלים.
אגב החומה ששיראל בנתה בשביל למנוע כניסה שלהם משטח A-B-C- רק עוזרת להם בהפרדת העיר לשני חלקיה. העלאת נושא 'אל אקצה' ובצידן הפרות סדר- היא להלהטת הרוחות. הרי מ-67 המצב קבוע. לפעמים שקט ולאחר שנרצח הנער כנקמה נהרגים גם במהומות נוספים ובזה הם רואים הישג. הם מצאו נוסח חדש מקום חדש ובמקום בעזה הרי[תמיד] ישנה- ירושלים. בעיה קשה כי אין חיל אויר ואת זה גם הם יודעים. ואין שכונה שאפשר להרוס כמו סג'הייה. הדיבורים של ביבי והסברת נושא הבניה היא לא תשובה למה שהם עושים. כי זה לא במגלל הבניה שא זה אנחנו עושים.
והמטרה שלהם היא לא עצירת הבניה אלא הפרדה בין חלקי העיר, אל את זה כבר הבהרתי.

מינהר

New member
ביבי נואם היטב, חברות יקרות, לדעתי. לא

חייבים להסכים איתו. אבל הוא יודע להעביר מסר. מה אתם מציעות בעניין ירושלים? לבנות , לא לבנות, לבנות באופן סלקטיבי? מה הייתן עושות במקום הממשלה. לא לשכוח, ביבי לא לבד. להקים חומה בין השכונות היהודיות לערביות, לערבב בין השכונות? להזניח מקומות כמו מעלה אדומים? לבנות בכפר השילוח?מה ?

יוליקה

Member
מנהל
ודאי שצריך לבנות

ראשית - זו עיר הבירה שלנו (לא מעניין אותי שהיא לא חוברה לה יחדיו).
שנית - רבוי טבעי יש גם אצלנו לא רק אצל הערבים.
שלישית - ירושלים לא תחולק יותר ושום חלק ממנה לא יוחזר בשום הסכם שלום.
רביעית - ירושלים איננה חלק מיהודה ושומרון היא עומדת בזכות עצמה.
חמישית - אף אחד לא יכתיב לנו מה לעשות בעיר הבירה שלנו.
ששית - כל השטח סביב ירושלים שגובל בשטח הגיאוגרפי שלה שייך לירושלים.
שביעית - חברון ובית לחם אינם שייכים לירושלים - כך שאין חשש שיחברו בינהם....

ראו בתמונה מה שיך ומלא שיך...

מינהר

New member
יוליקה, יופי של מפה. ברורה מאוד. עכשיו למדתי

שבאמת ירושלים של ירדן היתה קטנה. וכל הכפרים סביב לא היו בעניין. מאידך כפר עקב, משם בא השיפוצניק הערבי, שאני מפנה למי שצריך שיפוץ מלקוחותי. אז לי אישית לא מפריע שכפר עקב סופח לירושלים מצפון. למרות שלא נראה הגיוני.

יוליקה , את צודקת, ירושליים לא

תחולק לעולם, כמובן שאנחנו צריכים לבנות מה שיותר בתים, בלי פחד! ירושלים שייכת למדינה, תפסיקו לחפש מה עושה לערבים לא טוב, תחפשו מה עושה ליהודים טוב !!
גם אצלינו יש גידול של האוכלוסיה, איפה נשיב אותם בעבר הירדן? שום דבר לא יגרום לשקט עם הערבים, הם רוצים את כל המדינה , לא רק חלק ! אז תפסיקו להפחיד !
&nbsp
הייתי אתמול אצל הרופא, יש לי ברונכית, עשיתי היום צילום ריאות, תודה לאל , הכל בסדר, קבלתי תרופות מתאימות, אנטיביוטיקה וסירופ, קצת יותר טוב לי, אני ישנה בכורסא, קשה לי לנשום, בגלל הליחה !

מינהר

New member
לאה, לשאלתך בעניין ארוחת בוקר-

בני ומשפחתו אוכלים כמו בארץ. דגנים, חביתה ,יוגורט, לחם. אורז בצהרים ובערב. במסעדות לא זזים בלי אורז. בתוספת דגים. חזיר יש בשפע צורות, אך לא רלבנטי לנו. הרבה ירקות ופרות, חי ומבושל. אצות מוסיפים לאורז. טעים. אני אביא אתי כמה חבילות של אצות ארצה.
לאה, העיקר תהיי בריאה מן הברונכיט. כשהיה לי נתנו לי משהו לישון בלילה, לא זוכרת מה. אולי אקאמול קודאין.

emmy5

New member
לאה,תרגישי טוב,מצורף תמונה של סירופ

הסירופ מצויין ,מוציא את כל הלכה, החלמה מהירה ,חיבוק מאממי

הדסהש1

New member
לאה ליבי איתך.אני כבר שבועיים עם ברונכיט

עם 2 סוגי אנטיביוטיקה וזה לאחר חיסון.
מקווה שיקח לך פחות זמן להחלים.

י מ י ת 2

New member
לאה, תהיי בריאה

בענין ירושלים אני דואגת ליהודים ולא לערבים.
שמעתי אתמול את ראש הממשלה ובלבי חשבתי "זעקי ארץ אהובה"

תודה חברות, הדסה, ברונכיט לא שייך

לחיסון, זה כנראה שייך למזג האויר הלא יציב ! כל הצלעות כואבות לי , בגלל השיעול הזה !מקווה עוד כמה ימים זה יעבור !

למעלה