בוקר אור לים רבעי אוטוטו כבר מגיע סופ"ש...

הדסהש1

New member
בוקר אור לים רבעי אוטוטו כבר מגיע סופ"ש...

אני מתכוננת נפשית לניתוח החלפת ה=מפרק הברך שיערך ביום 24.1
טוב שהתאריך קרוב.כי אני רוצה לעבור כמה שיותר מהר....יום טוב לכולם...

יוליקה

Member
מנהל
חזרתי אתמול מאילת

נפלתי לישון בשעה 9 בערב...
ישנו במלון רויאל גרדן אבל אכלנו במלך שלמה...
המלונות מלאים עד כמעט אפס מקום... כעת חורף
ויש מבצעים כניראה למקומות עבודה... בכל זאת איך מוציאים
ילדים מבתי ספר לנופש באילת ככה סתם באמצע השנה???
היו הרבה חרדים וגם ערבים...
בתי ירדה לעבוד אני הייתי הבייבי סיטר אבל נהניתי עם הנכד מכל רגע....

יוליקה

Member
מנהל
נפטרה הספרית המפורסמת ז'קלין ליכטנשטיין

היתה ספרית מאד מפורסמת של דוגמניות, מלכות יופי וסלב'ס
היא ובעלה עבדו יחד שנים רבות - לפתע כך פתאום מדום לב...
יהי זכרה ברוך.

הדסהש1

New member
יהי זכרה ברוך...פתאום לפתע התמוטטה במיון...

רק אתמול היה בערוץ 10 סיפור על שתי השתלות של לב מלאכותי חדיש
שהושתל בשני גברים שלא היה להם סיכוי לחיות...וההמתנה להשתלה ארוך מאוד
יש עכשיו כ 90 חולים שממתינים ללב....

ניומה

New member
קראתי מה שכתבתם אתמול על ערביי ישראל

ההתרשמות שלי היא אחרת. אני מסכימה עם התיאור ההיסטורי , אבל ההתרשמות שלי היא שהיום מרבית הערבים רוצים לנהל חיים סבירים והגונים ולהשתלב במדינה, תמיד יש קיצוניים משני הצדדים.
ראיתי אתמול שתי תכניות האחת המקור שתיארו שם את הארועים סביב הר הבית והוכיחו השוטרים והקצינים שהיו אחראים אז על המקומות כי בכל פעם שמירי רגב למשל או אחד השרים מהבית היהודי או מהליכוד עשו פרובוקציה קטנה החלו ההתפרעויות של הערבים על ההר. התכנית השניה היתה בערוץ הראשון שנקראה היהודי ההררי על קהילת יהודי קוקז שחיים בארץ כבר כמה עשרות שנם ומתקשים להתערות למרות רצונם. ועוד היתה תכנית לפני יומיים על האתיופים שכל הזמן המשטרה מתנכלת להם. וחשבתי לעצמי שקשה מאד לאנשים חדשים ואולי קצת אחרים להתערות בארץ. יש כמה וכמה קבוצות כאלה אצלנו.

יוליקה

Member
מנהל
ימית, נכון שיש קיצוניות בשני הצדדים

אך ההתארגנויות בישובי ואדי ערה המושפעים מהתנועה האיסלמית הצפונית
וגם מדאעש... כן מדאיגה אותי.
האם את גם מסכימה עם דבריה של שרת החוץ השבדית??
אנחנו מוציאים להורג ללא משפט מחבלים שדוקרים וזורקים עלינו בקבוקי תבערה??
אולי כדאי שתתבוננו בסרטון הזה

השבדים היו מאז ומתמיד פרו-מוסלמים

כיוון שהם ראו בערבים את סיפורי "לורנס-איש-ערב", רומנטים שדוהרים על גמלים נעים בין דיונות החול בלילות ירח גרים באוהלים ושותים קפה ומספרים מסיפורי אלף לילה ולילה של שחרזדה.....

העובדה שבשבדיה יש מספר עצום של ערבים.
למשל בעיר מאלמה שם חיה אחותי, יש 75.000 ערבים מתוך 250.000 שהם כמעט שליש מתושבי העיר, והעיר מוכרת כעיר האנטישמית ביותר באירופה.
אחותי כאזרחית שבדית 40 שנה נאלצה לעזוב בגלל התנכלויות אנטישמיות.

בת אל57751

New member
יוליקה אני מציעה שיזרקו על שרת שודיה בקבוק תבערה

בפרצוף גם אז תבקש משפט??
עד שיהיה משפט לא ישאר לה פרצוף

מינהר

New member
בתאל, ברור שהשרה השבדית צבועה

ואינטרסנטית.
בטוח שהיא תדבר אחרת, אם מוסלמים יזרקו עליה בקבוק תבערה.

יוליקה

Member
מנהל
הצביעות שלה כפולה

בשבדיה מוסלמי רצח 2 שבדים ונורה ע"י כוחות הביטחון שלה....
עליהם היא לא אומרת שהם נרצחו בדם קר!!!

בשנות ה-80 ביקרתי אצל אחותי

באחד הימים הילכתי ברחוב בעיר ופתאום מולי צועני ענק, מבקש ממני תרומה לקניית סיגריות.

הכנסתי יד לתוך הפליין-ג'קט, וכך הוא ראה את הפאצ' שעל הזרוע, וזה היה הסמל של אירגון השוטרים הבינלאומי.
הוא הספיק לקרוא:"אינטרנשיונל פוליס...." ונמלט מהמקום. כנראה חשב שאני עומד לשלוף אקדח.

הנכון הוא שהכנסתי את היד לכיס הפנימי של המעיל ואחזתי בשוקר החשמלי, מוכן לשלוף.....

לפני שנים רבות מאוד

היתה שופטת מחוזית שהיתה מקלה מאוד על עבריינים .
באחת ההופעות שלי לא יכולת להתאפק ואמרתי שלא סתם אומרים על השופטים שהם יושבים במגדל שן, כיוון שהם לא יודעים מה מתרחש במרחב הציבורי.

הוספתי ואמרתי לה שרק אם יפרצו לה הביתה, הבן יהפוך לנרקומן, הבת תהיה זונה ויגנבו לה את המכונית. תרגיש מה זה.
כמובן שהיא התלוננה ואני קיבלתי נזיפה בתיק.

כעבור כחודש פרצו לה הביתה והרסו לה ממש את הדירה, הפכו את כל הארנות זרקו לאמבטיה את כל הבגדים היקרים שלה ואת הספרים, זרקו אוכל לא רק במטבח אלא גם בסלון על השטיח ועל הריהוט, בקיצור בלגן בלתי רגיל.

מאז, עוכרי הדין עשו הכל על מנת שלא להופיע בפניה. היא היתה קורעת את הנאשמים לגזרים.....

ממש לא כך

הרבה עולים חדשים מתקשים להשתלב בחיי הארץ, בעיקר מבוגרים שלא מוכנים/יכולים ללמוד עברית. ישנם חלקים רבים מאוד מהעולים מרוסיה המבוגרים שלא קשורים לסביבה אלא אך ורק לחברת דוברי רוסים.
כך זה גם בקהילות שונות של עולים חדשים.

אצל העולים מאתיופיה המצב הוא אחר לגמרי. מי שרוצה ומשקיע, מתקדם. נקודה.
הבעיה שבאתיופיה כולם היו נתונים למרות מוחלטת של הקייסים וכמו אצל החרדים, איש לא העז לפצות פה ולצפצף בלי אישור הקייס.
הם עלו ארצה, והקייסים שרובם לא דוברים עברית אלא אמהרית בלבד, איבדו בבת אחת ממעמדם, והצעירים שפתאום חשו בחופש , התחילו להתפרע לכל הכיוונים.

כל מפגש בין צעיר אתיופי למי מרשויות החוק מדליק את האתיופי לטורים גבוהים של התנגדות, ואפילו לא היה על מה.
אני מהדור שמקבל כבוד כיוון שנותן כבוד, הדור שלנו התנהג בנימוס גם במצבים קשים. אנחנו קראנו אפילו לגנב "אדוני" ולזונה "גברתי", ברצינות ולא בלעג, הפרדנו בין העבירות שבצע החשוד להתייחסות האישית אליו.

המפגש עם אתיופי תמיד, אבל תמיד היה טעון. התגובה שלו היתה תמיד תוקפנית כשהוא מדבר עם שוטר (וראינו זאת מצויין בפרשה הידועה עם האופניים) ותמיד אתה צריך להתאפק יותר מול אתיופי חצוף וגם רוח שמזלזל בך ומתנהג כלפיך בשחצנות ולא מהסס להטיח עלבונות.

תמיד חשבתי למרות הכל שהאתיופים אנשים נחמדים ונעימים, עד שבאה ההפגנה שלהם בירושלים לפני כעשר שנים שם ההתפרעויות לרמה מטורפת, עד כדי כך שהרושם החיובי עליהם פג.
לכך אפשר להוסיף את ההפגנות הפורועות והמופרעות שלהם מהשנה שעברה, כאשר המנהיגים שלהם קוראים לאנשיהם לפגוע בכמה שיותר אזרחיים כדי לעורר מהומות כדי שיוכלו לטעון שמתנכלים להם כי הם שחורים.....

היום, אני כבר לא לוקח את האתיופים במגזר נעים הליכות, אלא כמו אצל האחרים, אני מתייחס לפרסונה עצמה, ויש לי כמה ידידים אתיופים.
גם כל הטענות שלהם על אפליות הן דברי הבל מוחלטים.

נכון שכל קבוצה של עולים חדשים נתקלים בחשדנות מה על ידי הוותיקים, אבל כך זה היה מאז ומתמיד וזה חולף בד בבד עם התערותם בארץ. אני רואה אתיופים בכל מקום, ומי מהם שמשקיע מתקדם ומתפתח, מי שמעדיף לשבת על הברזלים ולהשתכר, לא פלא שיש לו התקלויות עם המשטרה.

אורזות בסופרמרקטים רובן אתיופיות ? אז מה ? יש לה מקצוע ? לא, אז זה מה שהיא יכולה לעשות ועד לפני כשנתיים רוב האורזות היו עולות מרוסיה. אז מה ?

הרוסים, גם המשכילים ביותר נתקלו בקשיים בבואם לממש את כשרונותיהם, וחיכו בסבלנות עד שמסמכיהם יאושרו. היה לנו מטאטא-רחובות מבוגר שהסתבר שהוא פרופסור לפיזיקה מרוסיה. הוא סרב לשבת ולהתבטל על חשבון משלם המיסים ויצא לעבוד כמטאטא רחובות. היום הוא תפס את מקומו הראוי במכון ויצמן.

עם איזה מטען תרבותי/מקצועי הגיעו האתיופים ? רועי-צאן ?
ברור שמי שמתחיל ברמה נמוכה ביותר, צריך להשקיע הרבה יותר כדי להגיע לרמה מכובדת. ואני רואה זאת מצויין בכל שטחי החיים איך כאלו שהשקיעו והבינו את החברה בה הם נמצאים, התקדמו יפה מאוד, ואחרים רק מסתובבים ממורמרים, משתכרים ומתלוננים על אפליה.

פעם חשבנו שחמומי-המח ביותר הם המרוקאים שדבר קטן יכול לגרום להם לעלות בטורים למקומות רעים, היום האתיופים תפסו את מקומם. אתיופי הוא איש רגוע עד שהרגיז אותו משהו, ואז הוא מתפוצץ.

דבר אחד הם לא מבינים, ככל שתדחה את ההשתלבות בחברה, כך יוחמיר מצבך האישי. ואני רואה המון אתיופים שמשתלבים בחברה ולא מתלוננים על אפליה, אלא אם חברים או בני משפחה גוררים אותם לזה.

יוליקה

Member
מנהל
היה לי קשר רצוף עם הקהילה האתיופית

במהלך הבחירות לכנסת.
ח"כ פנינה טמנו שאטה, ביקרה בעפולה אצל הקהילה ודרכה הכרתי אותם.
חבר הקהילה הוא חבר מועצת עפולה מטעם יש עתיד.
הכרתי רבים מהם במהלך הבחירות, ולא פגשתי כאלה מתלהמים פורעים
כפי שהיו בהפגנות בתל אביב.
נכון שזה אינו מעיד על הכלל, אבל אלה שאני הכרתי היו נינוחים, רגועים,
משכילים וכד'.

ניומה

New member
העיתונאית גל גבאי עקבה אחרי 3 בחורים

. אתיופים שישבו על ספסל באיזה שכונה אולי בתל אביב, לא ידוע. אשה אחת אולי מתושבות השכונה התקשרה מיד למשטרה ואמרה ששלושה אנשים מנסים לפרוץ לבתים. באה המשטרה ומיד עצרה את הבחורים שכאמור ישבו על הספסל וכבר רצו לאזוק אותם ולהאשים אותם בפריצה. עד שהתיצבה גל גבאי ואמרה שהיא צילמה את כל הארוע ושזו היתה כתבה עיתונאית . ואם אני לא טועה, בכל זאת לקחו אותם למשטרה ועשו תחקיר.
נכון שהאתיופים באו מתרבות לגמרי אחרת אבל הם כבר שנים בארץ, חלק גדול מהם נולדו וקיבלו השכלה ועדיין יש סטיגמות. לגבי ההפגנה אני טוענת שכל הפגנה מעידה על מצוקה וסתם כך אנשים לא יוצאים להפגנות. דאי להקשיב לאנשים ולא למהר להאשים אותם.

מישהו כאן מוכר לוקשים

המשטרה בגלל קריאה אנונימית ממהרת לעצור ולכבול אנשים ?
להאשים בפריצה ? לאן ? למה ?
מה היה לאתיופים לעשות בשכונת מגורים שהם לא גרים בה ? כי אם גרים בשכונה, אז זה ממש לא מענין את המשטרה. יש להניח שהם נבדקו במסוף הפלילי, וכנראה היו מספיק חשדות לביצוע שוטטות במקום כדי לקחת אותם לחקירה.

לא כובלים כל כך מהר אנשים, גם לא חשודים.
אולי לא היו להם תעודות זהות ולכן נאלצו לקחת אותם לתחנה שיבוא מישהו לזהות אותם ?

העיתונאים כבר שכחו מזמן שכל תפקידם הוא לדווח על אירועים ולא לייצר אירועים. חוץ מזה עקב מגע קרוב שנים רבות מול עיתונאים, הייתי יכול לכתוב ספר על השקרים וההמצאות שלהם, העיקר שתהיה להם כתבה בעיתון.

אז לא עוצרים אף אחד בגלל פריצה שלא היתה והמודיע אנונימי , אלא אם מדובר בנסיבות מעלות חשד לשוטטות, חוסר אמצעי זיהוי או אולי מי מהם דרוש לתחנה כל שהיא, וגם אז זה איננו מעצר אלא עיכוב, אבל למה לקלקל סיפור יפה בעובדות ?
.
ויותר מזה, זה נראה כמו סיפור חסר יסוד, אני לא מצאתי בשלל המאמרים שלה, מאמר העוסק בסיפור הנ"ל. מהיכן הסיפור ?

יוליקה

Member
מנהל
מאיר שאלה שאילתית

האם המפכ"ל החדש כבר מכין את הכס"ח שלו נגד ההאשמות נגד ביבי??
ביבי מינה אותו למפכ"ל עכשיו הוא מחזיר לו טובה??

בינינו שאף אחד לא שומע:

אף פעם לא נדע מה היו שיקולים של מעשים של בכירים שונים, גם אם הם יאמר כך, זה לא אומר שזה לא אחרת. וכבר נתקלנו ברוב הפוליטיקאים שלא מהססים לשקר ולרמות בלי הנד עפעף.
לא שמעתי מעולם על פוליטיקאי ישר.

הפעולה האחרונה מוכיחה חד משמעית שאין למפכ"ל שמץ מושג ממשטרה, אפילו לא בפרט הקטן ביותר. ועוד תהיה על זה בכיה לדורות.
טוענים "מטאטא חדש הוא מטאטא טוב", אבל הוא צריך להיות מטאטא בית עדין שמטאטא את האבק ולא מטאטא-כביש גס שרק מטאטא את החצץ.....

ביטול האפשרות לחוקרים להמליץ או לא בתיקים הוא מעשה מטופש ככל שניתן להעלות על הדעת בנושא החקירה הפלילית. ואין כמו מי שלא מבין בעבודתו כדי שכל מיני שרלטנים ימליצו לו המלצות ברמה של "עצות אחיתופל".

סיכום החוקר בתיק והמלצתו, מהווים אינדיקציה טובה למי שהתיק עובר אליו ומקצר את זמן הטיפול בתיק, כאשר בכל מקרה בין אם אלו התביעות או פמת"א, הם אינם מחוייבים להמלצות אלא רק להחלטותיהם.
זה כמו הפוליגרף. הוא איננו מהווה ראיה אלא הור רק כלי עזר לחקירה.

ואתאר איך הולכת חקירה:

1.
מתקבל אירוע בעבירה כל שהיא. אם האירוע מחייב הפעלת חקירות, מעורבים החקירות באירוע, והחומר מועבר לחוקר להמשך טיפול.
יש יחידות גדולות בהן הטיפול בעבירות קלות (מע"ק) כמו סיכסוכי משפחה, עבירות רחוב וכדומה, הוא בנפרד מעבירות הנחקרות על ידי חקירות פשעים (חקירות ב').

תפקידו של החוקר על פי החוק בפקודת המשטרה: לגבות עדויות, לחקור חשודים ולאסוף ראיות ולבסוף לסכם את התיק ולקבוע את המלצותיו.

2.
בכל תיק מתנהל יומן תיק שבו נרשמים כל המסמכים המצויים בתיק לצורך בקרה שלא נעלם מסמך וכן כדי להגיע למסמך רצוי במהירות.

3.
ביומן התיק מסכם החוקר את מהלך החקירה, מצביע על הראיות, שיקולים בחקירה והצגת דרכי פעולה חקירתיים , ומציג מצבים או עובדות שיש בהן להשפיע על ההחלטות וממליץ את החלטתי בנדון.

למשל: מדובר בתיק של פרוטקשן באיזור התעשיה . החוקר יכול לציין שמוכר לו הנושא וישנם אירועים רבים של פרוטקשן באיזור התעשיה כאשר עבריינים מאיימים על בעלי עסקים שאם לא ישלמו להם "דמי שמירה" הם יכולים לבוא בבוקר ולמצוא את המפעל או העסק שרוף, וכי לא מדובר באירוע מקרי.
החוקר בהתאם לראיות שבידו ממליץ להעמיד לדין את החשוד בעבירה , או להצביע על אפשרות של טעות או מעשה לא מכוון וכי יש לנקוט בדרך אחרת.

4.
התיק עובר לקצין החקירות בתחנה, הקצין עובר על החומר שבתיק וממליץ את המלצתו אחרי שקרא את המלצת החוקר, והמלצת החוקר איננה מחייבת את הקצין.

5.
התיק עובר לקצין החקירות המרחבי שקורא את התיק ומחליט אם לגנוז את התיק מסיבות המפורטות בחוק או להמליץ לתביעה, התיק עובר לקצין החקירות המחוזי שזה יגנוז אותו או להעבירו לרשות התובעת, בעבירות קלות (חטא,עוון) זו התביעה המשטרתית, ובעבירות כבדות (פשע) זו פרקליטות המדינה (בתל אביב - פמת"א).
בכל מקרה הוא חייב לנמק את החלטתו, ובסופו של דבר ישנה מערכת ביקורת שבודקת אם ההמלצות אמנם מייצגות את הממצאים בתיק.
וזאת בנוסף למסננת שעבר התיק דרך שלושה קציני חקירות.

6.
המגמה לביטול המלצת החוקר בתיק, גורמת לעול כבד בכל שרשרת הפיקוד, כאשר כל קצין בתורו צריך להתעמק בכל "פיפס" בתיק כיוון שאין לו שום אינדיקציה, אין לו גם "מידע שטח" כמו שיש לחוקר, וכך אם תיק חקירה מתעכב בדרך כלל עד למשפט עד שנה, כאן יהיה צורך לתקן את החוק משנה עיכוב לחמש שנים עיכוב.

7.
כמו שאמרתי שמדובר כאן "בעצת-אחיתופל", תארי לך מה קורה לקצין חקירות מרחבי שמקבל כל יום מכל התחנות עשרות תיקים להחלטתו והוא צריך ללמוד כל תיק ביסודיות כי אין לו חומר רקע ולא חוות דעת של החוקר.

8.
בעצם במחשבה שניה, אם לחוקר אסור יהיה להמליץ הרי גם לקצין לא ואז ע"פ מה יוחלט אם להעביר את התיק לתביעות או לפמת"א ?
ואם ההעברה תהיה אוטומטית, התביעות והפרקליטות יטבעו בתיקים וגם חמש שנים לא יספיקו להם.....

האם מדובר ביד-רוחצת-יד ?
לך תדע.
בכל מקרה ההצעה הזאת לא מתייחסת לעובדות ולא לטובת הציבור.

למעלה