בוקר אור לכולם :] כמה שאלות..

FronT

New member
בוקר אור לכולם :] כמה שאלות..

שאלה ראשונה - ראיתי אתמול את ההופעה של פינקפלויד בברלין ב-1990. עכשיו משהו מוזר לי, זה רק אני או שאף אחד מחברי הלהקה חוץ מווטרס בעצמו לא הופיע שם ?? כאילו זה לא מובן לי.. מה, ווטרס לקח את האלבום שכביכול היו ל-ו זכויות עליו, והשתמש בשם של הלהקה, כדי לעשות הופעה עם להקה אחרת בכלל ??? שאלה שניה - יש למישהו מושג מה הקטע שהשיר In the flesh? מופיע שוב פעם בחלק השני של The Wall ? כאילו למה תקעו אותו עוד פעם.. מה הקשר .. ואיך זה משתלב בסיפור אם בכלל... שאלה שלישית - קראתי לפני כמה ימים על הקטע הרי שבאלבום Animals פינקפלויד מדברים על 3 חיות - חזירים ,כבשים , וכלבים. כשכל אחת מהחיות מייצגת סוג מסוים של בן אדם. עכשיו לי זה נראה ממש מגניב , אבל קצת חסרות כאן עוד חיות כי לא כל אדם משתייך לאחד משלושת הסוגים האלה. ואז - קראתי שכל הקטע בא בכלל מרעיון של אחד סטלן ג'ורג' אורוול (משהו כזה) שכתב איזה ספר חוות החיות. בקיצר יש למישהו פה מושג על הרעיון המקורי של החיות? אולי על עוד חיות ומה הן מייצגות? אנערף... מידע כלשהו. זה פשוט מעניין אותי P: זהו לבינתיים, שיהיה לכם יום נפלא צ'או!

weird dust

New member
טוב כמה תשובות

כן, זה יכול להיות שווטרס השתמש בשם של הלהקה והופיע בברלין עם אנשים אחרים לגמרי. לפי דעתי ההופעה הזאת היא ההופעה שבה רוג'ר ווטרס "מארח" חברים על הבמה וכל שיר יש אומן אחר, כן? לא מצאתי משהו אחר שמתאים לתיאור, חוץ מהופעה של רוג'ר ווטרס שהיא גם לא על שם פינק פלויד. בשנות ה-90 (95) הלהקה הוופיע בהופעה בשם פולס והיא הייתה בלי ווטרס, כך שגם הצד השני הגיוני. בקשר לשאלה השלישית: למה סטלן? לאנשים אסור לכתוב ספר? בקיצור הספר מאוד נחמד ומכיל כמה חיות אחרות אבל על אותו בסיס. (מי שלא קרא את הספר ולא רוצה לקרוא תקיר קצר שלא ימשיך הלאה) תקציר קל: הספר מדבר על חבורה של חיות משק שעשו מהפכה והוציאו חוקים מסויימים - ובינהם שכולם שווים, עד שלבסוף החיות השולטות נהיו שוות יותר, החלו לגור בבית ועשו כל העולה על רוחם. בספר מופיעים 3 חזירים, 2 סוסים, 9 כלבים וחמור. אין כבשים אבל ככל הניראה הסוסים והחמור יתאימו לתיאור. בכל מקרה זה בערך הסיפור והמשתפים. הסיפור מעביר ביקורת על השלטון הקומוניסטי.

wommer

New member
יש לי את הדיוידי הזה.

זה הופעה שעליה שמעתי ממזמן(קניתי אותו לא מזמן) הופעה שווטרס רצה מאוד לעשות אותה(כי היא נמצאת בשער ברנדנבורג שבברלין, המקום שבו עברה החומה) הופעה מלאת אביזרים. ווטרס בעיקרון שר ברוב ההופעה, והוא מארח כל מיני להקות אחרות כמו scorpions. זה מה שאני יודע.

weird dust

New member
ההופעה הזאת שודרה פעם בערוץ 11

יש לי את ההקלטה באיכות ירודה ועם הסברים של שדרנים מהארץ. רוב ההופעה זה עם אורחים אני זוכר, ויש קטע שהם בונים את החומה, יש קטע שווטרס מגיע על הליקופטר ואם אני לא טועה גם מוקרנים שם קטעים מהחומה הסרט. נכון?

wommer

New member
אכן...

במהלך ההופעה הם בונים את החומה. בסוף ההופעה, בשיר the trial נראה לי, הם הורסים אותה... "tear down the wall" אבל יש שם הרבה ביצועים של ווטרס עצמו. אני אישית אהבתי מאוד את ההופעה הזת, מומלץ... :)

תשובות

ההופעה בברלין נערכה זמן קצר אחרי נפילת חומת ברלין (נפילת הגוש הקומוניסטי) ווטרס כבר היה מחותץ ללהקה כ-10 שנים, והוא החליט לעשות מופע בשיתוף קרן לנפגעי מלחמה (כלשהי) והזמין כמה אמנים מובילים מהתקופה לבצע איתו שוב, רק בגרנדיוזיות יתר, את המופע המקורי של החומה, שהופק לאחר יציאת הסרט, אז הלהקה הופיעה באולמות לא גדולים מאוד. לאורך המופע נבנתה חומה בין הלהקה לקהל (המטאפורה של הסרט ומסמלת את הנתק שנוצר בין הלהקה לקהל בשנים שלפני החומה) ובסופו של המופע נהרסה החומה כפסק הדין שנותן "השופט" המשפט שנערך במוחו הקודח של גיבור הסרט/מופע (כמו בסרט). בברלין החומה היתה גדולה הרבה יותר והאפקטים מרשימים יותר והקהל עצום יותר (זה היה בחינם) וסימלה גם את נפילת חומת ברלין. סוף המופע הוא שיר חדש (דאז) של ווטרס the tide is turning על העולם המשתנה וששרים כל אמני המופע (סטייל we r the world). המופע שודר בשידור חי לארצות רבות וערוץ 1 שידר אותו גם.

weird dust

New member
הסרט יצא ב-82

והסאט בלי ווטרס זה קצת לא הגיוני ככה שהוא היה בלהקה לפחות 8 שנים ליפני, (האלבום יצא ב79). רוג'ר יצא מחוץ ללהקה ב-83. אני אישית לא אהבתי את המופע, הוא בהחלט היה בחינם והוא היה לציון שנה לנפילת החומה (החומה נפלה ב-9 בנובמבר 1989).

holo

New member
לא על השלטון הקפיטליסטי?

וההופעה בברלין היא רק של רוג'ר ווטרס בלי שאר חברי הלהקה, לפי מה שהבנתי הוא מופיע עם אמנים אחרים על הבמה שם, ולפי מה שהבנתי גם, זה חרא..

thezanani

New member
מעורר בחילה

הרי לך הודעה שכתבתי על התרשמותי הראשונה ממופע האודטה הזה: "מיד בסוף הדרמה המהוללת "אפצ'י וסיפור" עשיתי ריפרוף מהיר על הדיוידי של ברלין, ומשהו לא בסדר. נכון,כולם היו מתלבשים ככה פעם (במקרה של אוקונור זה החולצה שכנראה היא לובשת גם היום),אבל זה לא קשור להופעה החיצונית בכלליות. שכן אין מה להתלונן על מסוקים,בובות ענק,מאה אלף ניצבים והחיוך המזוויע של רוג'ר. מפיק המופע צריך לקבל שאפו גדול ונחמד על ארגון אירוע עצום ומצמרר. אבל נדמה לי שהמנהל האמנותי של המופע צריך לקבל נו נו בישבן. ואם זה רוג'ר אז עדיף עם סרגל. ואן מוריסון בקומפרטלי נמב??? סינדי לאופר עם כרס של נהג מונית באנאדר בריק אין דה וול???? שינייד אוקונור היתה דווקה מדהימה,בכלל יש לי משהו עם נשים קירחות, אבל מי היו 2 ההומלסים שעמדו לידה וצעקו את הפזמון של "mother"???? ראבבק קצת חשיבה, קצת פחות show, יותר דגשים על המוזיקה המקורית,היפה, זאת שבעצם גרמה לשינוי. כל דקה של סינדי לאופר,שדפקה חגיגת עצבני, על הבמה הייתה באשכרה מגוחכת. כאמור כל מה שכתבתי כאן הוא בריפרוף ראשוני תחת השפעה מאסיבית של יתר פרקים של נילס פותר החלומות, ולא מין הנמנע שאכתוב פה בעוד 25 דקות התנצלות ואפרסם את הכתובת של צריפי הצנוע שממנו תוכלו לאסןף את גופתי. בכל מקרה, לא כל יום רואים את רוג'ר מחייך" בעעע

The Albatross

New member
ואן מוריסון בCN

דווקא מעולה, אחרי שמתרגלים לזה שמישהו - כל מישהו - שהוא לא גילמור שר את זה.

רק להשלים כמה פרטים

לאחר שכולכם כתבתם דברים יפים: בהסכם הגירושין בין ווטרס לפלויד, הושארו הזכויות ב”החומה” בידי ווטרס, כך שהוא יכול לעשות עם היצירה ככל העולה על רוחו - כולל להעלות אותה בברלין. הציניקנים טוענים שהוא עשה את זה כדי “להתנקם” בפלויד על מסע ההופעות המצליח שלהם בסוף שנות השמונים. הנאיבים אומרים שהוא עשה את זה כדי לאסוף כספים לקרן נפגעי המלחמה. (שבסוף לא ממש קבלו הרבה כסף מהמופע עצמו, בגלל עלויותיו הענקיות, ועיקר ההכנסות הן מהוידאו וה-DVD). ההופעה לא היתה בחינם - הכוונה היתה שהכסף ממכירות הכרטיסים יעבור לקרן הצדקה. אבל לאחר שלמקום הגיעו מספר גדול יותר של צופים משחשבו, המארגנים פתחו את השערים, והכניסו גם את מי שלא קנו כרטיסים. לגבי “חוות החיות” - היצירה של הפלויד מבוססת באופן שטחי על ספרו של אורוול - אגב, הוגה חשוב באמצע המאה העשרים. החזירים אצל הפלויד הם הקפיטליסטים העשירים והנצלנים, הכלבים הם האופורטוניסטים, והכבשים הם ה”עמך”. לעומת אורוול, שתפישת אולמו היתה גם הומנית וגם אופטימית, ווטרס בשלב זה של חייו היה ציני, ולא האמין בכוונות טובות. In the Flesh חוזר פעמיים במהלך “החומה” מכיוון שהיצירה מספרת סיפור מסויים, ולכן יש קשר בין הקטעים, אבל שכחתי מהו. מישהם זוכרים?

לדעתי

הכוונה היא לספר את סיפורו של כוכב רוק שסיפור חייו משולב בילדותו של ווטרס, הנפילה של סיד בארט לסמים וההשתגעות שלו , מחאה פוליטית וקצת מיחס הלהקה לקהל בשנים אלו ולכן האלבום נפתח בשיר של "להקת החילוף" של הכוכב המשוגע (הוא שר- חשבץתם שבאתם להופעה אבל יש לי חדשות בשבילכם- מהם?) הסרט מראה איך הבחור התחרפן והקים תנועה נאו גזענית עם מוטיבים נאציים-פשיסטיים וניצל את כוחו (יענו הפוטנציאל הגלום בידי כוכבי רוק שמעריציהם מתנהגים לפעמים כמו המון שמזכיר את התהלוכות הפשיסטיות - ע"ע המופעים לזכרו של פרדי מרקורי עם תנועות הידיים האחידות של אלפי מעריצים) עד שהבין שהגזים ואז כבר מתמוטטת החומה. זה הקשר. אחרי שהשתגע חוזר הסרט לאותו שיר רק שהפעם מבינים שהוא מתכוון להתעלל בצופים שהוא לא אוהב (ע"ע היריקה של ווטרס בפנים של מעריץ ) ולרוץ לשלטון באלימות . ומי אוסף את אבני החומה שהתמוטטה?

THANX ../images/Emo51.gif

עזרת לי המון להבין את האלבום.. אתה פשוט

Fatach

New member
מי אוסף?

עובדי הבמה כמובן! סתם לא, אני ממש חולה וממלמל שטויות. לילה טוב.

Fatach

New member
שמעתי גרסא של CN מפינק שאחרי

עזיבתו של ווטרס. הגרסא הייתה בעלת לחן שונה (בכוונה כמובן). האם זה קשור איכשהו לזכויות יוצרים? או סתם עניין של רצון לגוון? כי דווקא בדיוידי של גילמור זה היה רגיל..

weird dust

New member
גם גילמור רשום על CN

לפי דעתי זה גיוון של הלהקה ולא משהו מכוון של הלהקה בשביל להיתחמק מזכויות יוצרים.

למעלה