בוקר אור לכולם - שאלה

guliver182

New member
נכון, תודה!

את צודקת לגמרי, אני מקווה שהיא תוכל לעזור. שיהיה המשך יום טוב.

guliver182

New member
בוקר אור לכולם - שאלה

אתחיל ברשותכם בעובדה שאני מטופל אצל פסיכולוגית כבר חודש וחצי עקב מצב של דיכאון ו/או חרדה כזו או אחרת.
יש לי אח בן 29 החולה במחלת הנפש "סכיזופרניה" מזה כ-12 שנים בערך לאחר מספר "התקפים", והאחרון שבהם התרחש אתמול כלפי אחי הגדול בן ה-23 ולפני כחודש אני בעצמי (בן 22) הותקפתי על ידו. שאני אומר "התקף" אני מתכוון לאלימות של ממש.
עניין זה מאוד מעיק על לבי, ועצם הנוכחות שלו בבית יחד עם שאר המשפחה שכולם בריאים לחלוטין ב"ה, די מעיקה ואני אישית יכול להעיד על עצמי שאני חי בתחושת פחד תמידית שמא הוא יתפרץ עלי או על בני המשפחה האחרים ולגרום למצב בלתי הפיך.
אני מתלבט בשאלה האם זה בסדר לשתף את הפסיכולוגית שלי בתחושותיי ובחששותיי מהחשש שיכולים לאשפז אותו? (חשוב לי לציין שבעבר הוא היה מאושפז בבית חולים לחולי נפש, שכיום אני מטופל בו עם הפסיכולוגית). מצד אחד כמובן אני חושש להשלכות של הדיווח לפסיכולוגית אם אכן יהיו השלכות, ומצד שני אני גם ככה כרגע במצב לא הכי יציב מבחינה רגשית וחושב על התאבדויות מספר פעמים ביום ומוכן לנסות הכל כדי לשנות את המצב. מה אתם אומרים? שבוע טוב, ותודה לעונים!

katzeran

New member
לא לגמרי ברור לי החשש

לשתף את הפסיכולוגית בתחושות ובחששות שלך זה לגיטימי לגמרי, בשביל זה היא שם. גם אם החששות הם מפני אלימות אפשרית מצד האח. מה אתה חושש שיקרה?

guliver182

New member
בעיקר

אני חושש לגרום לאשפוזו, עקב העבר הפסיכיאטרי שלו, האלימות הפיזית והמילולית שבה הוא נוהג. מצד שני אם וכאשר דבר כזה יקרה אולי זה לטובה?

hopingfor

New member
היי אני חושבת שאם יוחלט לאשפזו

אז זה יהיה לטובתו ולטובת כל בני הבית
מטרת אשפוז היא כדי לעזור ולייצב אותו

בהצלחה רבה לך

guliver182

New member
תודה

למעלה