בוקר אור לכולם

בוקר אור לכולם../images/Emo42.gif../images/Emo178.gif../images/Emo42.gif

וליערית שקרעה לנו את הצורה אתמול,הרבה בריאות ספרי מה שלומך? יום טוב שקט ונעים שיעבור על כוחותינו

rolan

New member
בוקר אור ../images/Emo42.gif

גם אני מצטרפת לברכות ההחלמה ליערית

*יערית

New member
בוקר טוב לכולם../images/Emo42.gif../images/Emo101.gif

הנה התקציר שלי על השלושה ימים האחרונים ועל המצב שלי...
יום ניפלא ובריא לכולם
הכל מאוורר,אין סיבה שחיידקים ווירוסים ימשיכו לשכון כאן,באמת שהבנתי את הפואנטה ורוצה כבר להיות בריאה יותר... בוקר שלישי ללימודים...אני קצת עצובה בשביל הבן שלי ולא יודעת עד כמה זה צריך להדאיג אותי אבל בכל זאת משתפת והייתי רוצה לשמוע תגובות ואולי קצת עידוד שיהייה בסדר.. אז ביומיים הראשונים ללימודים "באוניברסיטה" הילד שלי למד את המילה שָלוֹם,צבעו אותה,גזרו אותה, הקיפו מתוך כמה מילים את השלום הנכון..ואת העבודות הם מחזירים הביתה ובכיתה היא מחלקת מדבקות עגולות כסמל לעבודה טובה,התנהגות טובה,מהירות וכו'.. ביום הראשון הוא סיפר לי שרבים מחבריו לכיתה קיבלו ואליו היא לא הספיקה להגיע למרות שהצביע שסיים מהר את העבודה וגם צבע אותה יפה לדעתי שאלתי אותה באסיפת הורים בערב ראשון מה מסמלים הגוגולים {מדבקות}והיא שיתפה את כל ההורים למשמעות המדבקות ושהיא מדביקה אותם גם אצלה ביומן כציון אישי לילדים, אז שאלתי למה הוא לא קיבל?היא אמרה ש38 ילדים בכיתה זה הרבה ולא קל להגיע בבוקר אחד לכולם.. קניתי את זה בסדר...{למרות שהיו שם ילדים שקיבלו 3 ו4 מדבקות על היום הראשון}ביום השני שוב אותו סיפור...המורה אמרה שהיא תדביק לי וגם על הכריכה כסמל להתנהגות טובה ושוב היא לא הדביקה לי טוב זה נשמע דיבילי ללכת שוב למורה ולשאול מה הבעיה שהיא לא מצאה לנכון ביומיים להגיע ליובל וישנם כאלו שהשיגו עד כה ביומיים 6 מדבקות.. למה?אז אני מתחבטת עם עצמי האם טוב יהייה להסב את תשומת ליבה לעיניין כי זה בהחלט מוריד את המוטיבצייה לנסיך שלי..אני רואה שהוא עצוב בגלל זה..ואת האמת שזה העציב אותי במיוחד לאור כל הלחץ שהיה לי לקראת כיתה א'.... האם אני אמא נודניקית?האם לא להתערב?למרות שהוא אמר שביקש ועשה הכל בכדי לומר לה ששכחה אותו... כולה שלום...מה הביג דיל לדובב את כל הילדים? אוףףףףףףףףףףףףףףףףף

אותך צריך לעניין רק

טובתו של בנך. אם אין לה זמן להגיע לכולם שלא תשתמש במדבקות ותגרום לילדים שלא הספיקה מפח נפש או תחושה שהם לא מספיק טובים את צריכה לומר זאת בשקט אך בתקיפות למורה כי אין את מעוניינת שזאת תהיה תחושתו של בנך

שבתי לעשן ../images/Emo123.gif../images/Emo123.gif

הפסקתי לפני שעה ואחרי שקראתי את הזוועה הזאת שנקראת מדבקות,החלטתי לקחת סיגריה... לפני הכל את חייבת לקנות מדבקות ולתת לבן שלך על הצטיינות בפתיחות והתנהגות טובה. אני נגד כל המדבקות והצל"שים. בדיוק מהסיבה הזאת. תמיד ישנם כאלה שהמורה לא ראתה ,לא שמעה או לא שמה ליבה אליהם. לא אוהבת ציונים לא אוהבת חלוקה של טובים ופחות טובים. כל שיחה שלך עם המורה תעיד על מעורבותך בחיי ילדך וזה לטובה. המורה חייבת לדעת מיד בהתחלה עם מי יש לה עסק.... אמא שרואה ושומעת גם כשהיא לא נמצאת בכיתה. כשפיצי שלי עלתה לכיתה א' ,חזרה ביום הראשון בוכה,למה? כי המורה כעסה עליה שהיא רגישה והגיבה בבכי על הערה שלה. צעקה עליה ואמרה לה שהיא תינוקת..... הגעתי לכיתה והסברתי למורה שהמקרה הזה הוא האחרון מבחינתי...מרגע זה המורה עזבה את הילדה והבינה מצויין שכל מילה עוברת הביתה וייטב לה אם תזכור זאת לנצח.

עלמה 3

New member
היי יערית, ../images/Emo140.gif

ראשית, אני מקווה שאת מרגישה הרבה יותר טוב... פתחי את החלונות.. והתריסים וקבלי את קרני האור בברכה ביידים פתחות...קחי נשימה עמוקה.. ותתמלאי באנרגיות חיוביות.. את ממש לא אמא נודניקית - ובבודאי שלהתערב , בלי היסוס ! וחשוב מאד להיות מעורב...שנושא המדבקות לא יראה לך שולי (למרות שאני שונאת את השיטה).. בין הילדים , שיטת המדבקות היא השגיות ותחרות....והם מתהלכים איתה בגאווה על החזה. אז תגשי למורה, תשאלי אותה איך זה שגם ביום השני הוא לא קיבל מדבקה ??? איזה פידבק היא נותנת לנסיך שלך ! ואם היא מבינה איזה מפח נפש היא גורמת. ואת תתני פידבק לילד על הפתיחות ושהוא מספר לך את מהלך היום. ועל מערכת היחסים הנבנת עם המורה החדשה. דרך אגב, הוא נמצא בחטיבה צעירה או א' רגילה ? ומורה היא לא אלוהים, יש מקום לתקן אותה, בהתחלה בדרכי נועם ואם היא לא מבינה , אז תשאלי אותי. יום נפלא , יעריקה ואם היא לא מספיקה שתרד משיטת המדבקות

*יערית

New member
אמאל'הההההההה../images/Emo124.gif

תפוז התחרפן לו כל היום
תודה לכן
על התגובות והדאגה, אני מרגישה עדיין לא הכי טוב..אבל נתגבר! הילד חזר היום כמו בכל יום ואף סיפר לי שהמורה נתנה לו מידבקות על כל העבודות שעשה עד כה...יענו רטרואקטיבי
אבל...אני חשה שאין לו הרבה מוטיבציה ללמוד, רוצה לשבת איתו על מספרים ואותיות והוא לא מוכן.

blonda3

New member
יערית

קודם כל שמחתי לקרוא שסוף סוף הבן שלך קיבל מדבקות. לגבי המוטיבציה שלו ללמוד....בבית.... עצה שלי מנסיון0הניחי לו. יש לך ילד חכם? אז את כל מה שהוא אמור ללמוד הוא ילמד בכיתה. תשימי לב שיש לו שעורים ושהוא מכין אותם אבל מעבר לכך-לא תפקידך ללמד אותו וגם לטא ללחוץ עליו ללמוד-כי זה ישניא עליו את הלימודים. אם וכאשר הוא יבקש ממך עזרה כשלא יבין משהו-תעזרי לו אבל מעבר לכך-זה ענין שלו ואחריות שלו. בתקווה שמורה לכמעט 40 ילד בכיתה תצליח ללמד ולהעביר את החומר... שזה כבר באמת עניין מסובך כשלעצמו... תבדקי שהוא מכין ועושה מה שצריך ושבסוף כיתה א הוא יידע לקרוא. בהצלחה

../images/Emo43.gif../images/Emo43.gif../images/Emo43.gif../images/Emo43.gif../images/Emo4.gif

וואו כמה קשה היה להיכנס,כאילו שהגיפו את כל התריסים,והדלת נעולה עם רב בריח..... יערית המורה עשתה תיקון,קבלי זאת בסבלנות.... אל לך להלחיץ את הילד המתוק ולשבת ללמד אותו,התוצאה תהיה הפוכה והוא ישנא את הלימודים. להפך תני לו בקצב שלו להתמודד כשאת עם היד על הדופק. ורק אם תתגלה בעיה אמיתית ,יש מקום לטפל עם מורה המתאימה לבעיות,את אמא ולא מורה,אל תשכחי זאת..... מעניין אם אצליח ללחוץ שלח

rolan

New member
יערית מתוקה שלי

דיברתי איתך אתמול בערב, תפוז הפריעו לנו להתכתב. אמרתי לך, תהיי בשבילו, לא במקומו... תנדנדי עוד ועוד... אמרתי לך, אני הודעתי למורים של הבנות שלי, בכל תחילת שנה, אני אמא נודניקית, אם לא תגרמו לי להיות כזאת אהיה "טובה", אם לא אנדנד...
קודם כל, תרגישי טוב

*יערית

New member
תודה רבה לכולכן ../images/Emo25.gif

אני מודה לכן על התמיכה ועל העיצות אני בתחילת דרכי ומשתדלת לא לעשות טעויות ואם עושה אז לפחות ללמוד מהם. אז בינתיים ליום הרביעי הוא חזר עם עוד עבודה {שתבינו 4 ימים צביעה}עם מדבקה,ועוד עבודה לצביעה בבית והדבקה..ועל כך יקבל מחר מדבקה, זהו אני מגששת...אולי יש לה דרך משלה למורה אבל בטח שלא אתן שיעשו עוול לרגישון שלי

princess lis

New member
מעשה במדבקה...

אצלנו בכתה א מעבר...כתה קטנה 8 ילדים ושתי מורות... טיפול יחידני...אנחנו מעודדות את הילדודס בחייכנים
ובהפתעות
...כמובן שמוצאות תמיד סיבה לאזן את כמות החיזוקים... שאף ילד לא יצא מקופח.
היום...יום הרביעי ללימודים...שעור חשבון...4 תלמידים עם המורה השניה 4 איתי...התאמת כמות למספר...ללא יוצא מן הכלל כולם מקבלים חייכנים. אחת הבנות פורצת בבכי
...מורידה את החייכן... החייכן הוא בן
אני רוצה חייכן בת
לאחר הסברים ושיכנועים שהיא כבר בוגרת , בכתה א'
בגן... הקטנטונת נרגעת ומודיעה לנו ששמרה את החייכן בילקוט. ערב טוב לכולם
ומקווה ששרדתם את תלאות ה

*יערית

New member
יש מורות ויש מורות../images/Emo45.gif

הטיפול היחידני הזה מוצא חן בעיניי..... 38 ילדים בכיתה זה אסון
ואין אפשרות להכניס סייעת בזמן הקרוב, אני מצד אחד מרחמת על המורה ומצד שני לא מבינה את עיניין התחרות של המידבקות. כשהוא מגיע הביתה הוא מקבל מדבקת חייכן ממני
למה? כי מגיע לו ,ישיבה של חמש שעות בכיתה,להגיע לבד מבית הספר {היום בפעם הראשונה}זה ממש מאחורי הבית, בכלל אני גאה בעקשן הזה

נזכרת בחממה של טבעון

23 ילדים+סייעת אך איזה הבדל ....בר מספרת שקיצצו להם את כל שיעורים האומנות . בטבעון הוסיפו שעות ואפילו לא דורשים לקום למורה כפי שדורשת השרה הפרימיטיבית שלנו...............

princess lis

New member
יש מורות ויש מורות אבל,,,

מאד קשה למורה אחת להגיע ל 38 תלמידים... תנסו לבקש ממנהל ביה"ס להכניס לכתה מישהי שתסייע למורה... אצלנו בבית הספר ישנה מורה חיילת שניכנסת לכיתות לעזרה. עידוד ממני לקטנצ'יק

blonda3

New member
הורים מתנדבים כסיוע למורה

אז נזכרתי בזאת שכשהבן שלי היה בכיתה א' והיו יותר משלושים תלמידים בכיתה היו הורים שהתנדבו לעזור למורה ושהו בכיתה וסייעו לה לעבור מקבוצה לקבוצה ועזרו לילדים שהתקשו. אולי גם אצלכם זה יכול להיות פתרון יש היום מספיק הורים שאינם עובדים.... או שעובדים במשמרות וכו'. הצעה למחשבה.

princess lis

New member
רעיון גאוני...

ישנם בתי ספר קהילתיים שההורים מאד מעורבים בחיי בית הספר. בזמנו ילדי למדו בבית ספר כזה...בתחילת שנה העבירו טופס בין ההורים ושאלו מי מוכן להתנדב ובאיזה תחום...היתה מורה שריכזה את בית הספר הקהילתי...ולפי זה ידעו לאיזה הורה לפנות לעזרה.

*יערית

New member
נכון מאוד בלונדה

מכיוון שמנהלת בית הספר העלתה איתנו באסיפת הורים את הבעיה והרגישות של העיניין, היא מחכה לתשובות של סטודנטים והמורה פנתה אלינו ההורים וביקשה לכל מי שיש שעה זמן שרק יבוא מבלי לתאם ולהיות שם בכדי שהיא תוכל לעבוד בקבוצות, אני לא הצבעתי כהרגלי לא רציתי להבטיח, הרי יש לי יומיים בשבוע שלא עובדת ומתפנה לדברים בבית ולשאר סידורים,אלב בתוכי חשבתי שאולי זה יהייה נפלא לעזור אפילו לשעתיים ....והבן שלי... אני יודעת זה יחזק אותו מבפנים!

blonda3

New member
../images/Emo45.gif

ואני מציצה פה שוב לרגע בין הפעמים שהחמשב נתקע לי....

למעלה