בוקר אור לסוף בשבוע, מערכת הבחירות בעיצומה

הדסהש1

New member
בוקר אור לסוף בשבוע, מערכת הבחירות בעיצומה

הצטרפויות למפלגות, רואים את הבכירים יורדים לעם להדלקת נירות,
חבל דלא שומרים על קשר במשך כל הכהונה שלהם,
אתמול הגליקו 2 נערות יהודיה וערביה בבית הלבן נר שני
אובמה הזמינם , הם הביאו איתם חנוכיה שעשו בבית הספר
שכתובה בשתי בשפות, אובמה הצהיר שהקשר עם ישראל
חזק ועוד יתחזק?

אובמה חייב לומר כך. הוא כבר איבד

את הנשיאות למפלגה שלו, ועדיין צריך לשמור על הקשר עם היהדות שם. כל שנה אותם טקסים - הדלקת העץ, הדלקת המנורה, חנינה לתרנגולי הודו ועוד. שום דבר לא התחדש.

מינהר

New member
הדסה, מה הסיפור עם הערביה שהדליקה נר חנוכה?

במקביל היהודיה חוגגת את חגי המוסלמים?

מינהר

New member
מאיר, קראתי הסיפור האישי המרשים שלך מאמש.

יש אנשים כמוך שגדלו להיות מועילים בחברה, וכמו הצפרדע שנפלה לכד השמנת- מתמודדים.
יש אנשים שלא היה להם מודל חיובי כשגדלו , ונגררים עם החיים. האם אפשר להאשים אותם?
הנקודה שלא ענית עליה היא- כיצד בחברה שמאפשרת למנכל חברת ביטוח, שיושב על הפנסיות וביטוחי החיים של הציבור משלמים 3.5 מליון שח בחודש, ויש אנשים באותה סביבה שבקושי מקבלים שכר מינימום.
אתה לא חושב שהעובדים האלה חושבים- למי אני עמל ומתיאשים?

אף אחד לא עובד בעבור אחר אלא רק לפרנסתו הוא

העובד עובד עבור המנכ"ל ? לא , הוא עובד עבור פרנסתו ועבור כלכלת ורווחת משפחתו הוא.
מה זה עניינו כמה מרוויח המנכ"ל ? מוטב שיסתכל לצלחתו שלו.

למה צריך להתייאש או לשנוא את מי שמרוויח הרבה כסף ? האם צריך לשנוא את השחקן טל פרידמן כיוון שהשתכר עבור פרסומת מליון שקלים ? כל אחד שיעשה את המכסימום עבור עצמו.

כל זמן שהוא איננו מבצע עבירות פליליות (גנבים, פורצים, שודדים וכו) או עבירות נגד הציבור (עושק הבנקים עם העמלות המוגזמות) או עושה כסף על חשבוני (חרדים) , שיעשה כמה כסף שהוא יכול.
צריך להתייאש כאשר הטייקונים מקבלים תספורות במיליארדים ? אם אין בזה נזק עקיף לי , זה לא צריך לענין אותי.

בשורה התחתונה, כל אחד צריך להביט רק בצלחתו. לי יש קטנוע ולשכן יש מרצדס קבריולה לבנה. אז מה ? להתאבד כי לי אין ? לא, טוב לי ככה. אני לא חי מעל היכולות שלי כי זה מה שיש. עשיתי כל מה שאני יכול להגיע לאן שהגעתי, אין לי כישורים פיננסיים מיוחדים ולא כישורים מסחריים בולטים, והיום אני חי בנחת ובאופן סביר.

ארץ שבה לכולם אותו שכר ואותם בתים ולכולם מכוניות, קוראים "ארץ עוץ".....

מינהר

New member
מאיר, איך אתה מגדיר עבירות נגד הציבור?

מה זה עמלות מוגזמות של הבנקים? ומה זה עמלות לא מוגזמות?
מאיפה אתה חושב נובעת המשכורת הדמיונית של מנהלי חברות הביטוח? מעושק הפנסיות של הציבור. מעושק ביטוחי הבריאות של הציבור.
הפנסיות זה בכלל שערוריה. כי חייבים להפריש לפנסיה, ואותו מנכל גובה דמי ניהול בגובה שליש מן החיסכון הפנסיוני. ומכאן המשכורת השמנה שלו. יש עוולות גדולות בחסות החוק. יש ניצול רציני. הגישה שלך - אני מסתכל רק בצלחת שלי היא קצת סגנון בת יענה. לא?

אמרתי, זה לא ענייני כל זמן שזה לא על חשבוני.

אתן לך דוגמא על עמלות חצופות:

אתה קונה מט"ח, גובים ממך עמלה. למה ? הרי הבנק מרויח מצויין מההפרש בין המכירה לקניה, למה להטיל עלי קנס נוסף.
הפתרון ? לקנות מט"ח רק בכספומטים או אצל החלפנים.

אתה רוצה לקנות 1000 שקלים, משלם עמלת פקיד. 9999 שקלים אותה עמלה. על 10.000 יקחו עמלה כפולה כיוון שהטירחה של הפקיד לרשום עוד סיפרה , עולה כסף.....
הפתרון ? לקנות רק בכספומטים, ואם יש הגבלה, ללכת כמה פעמים שצריך עד שיהיה בידך הסכום הנדרש, ללא עמלה וללא עושק.

אני יודע גם היכן הגבולות שלי. אין לי הכישורים להילחם נגד מערכות פיננסיות, ואת אף אחד זה לא מענין וגם הבוחר לא דורש זאת מהנבחר, וגם אם ידרוש יצפצפו עליו. אז מה לעשות ? להתאבד ? אני מטפל במה שאני יכול.

מצדי שטל פרידמן ירוויח שלושה מליון -

אבל לא מכספי הציבור. הוא קיבל בשביל שני ימי צילומים 900 אלף - מהתקציב של המשרד לאיכות הסביבה. וזה מרגיז משום שלמשרד הזה אין כסף כדי לטפל בבעיות בטבע. אבל לשלם בשביל פרסומת מיותרת? נו באמת.
והתספורות האלה מגיעות מכספי הציבור. משום שהבנק מוותר על החוב ואחר כך גובה את זה מהציבור בעמלות מטורפות. אז זה כן נוגע לי! וזה מעיד על שחיתות שלא תאמן . תשובה קיבל תספורת ואחר כך הלך ועשה חתונה בשבעה מיליון שקלים. אז זה כן אכפת לי. משום שזה מהכספים שלנו!

בסדר, ומה עשית בנדון ?

הציבור הנלעג יודע להקים מהומות על מחיר הקוטג' או המילקי, אבל כשזה בא למשהו רצינים, כולם מקללים ושותקים ומשלמים.

אני היום מנהל מאבק נגד תאגיד המים ואם ראש העיר לא יירתם לבעיה , אגיש נגדם תלונה למחלק הונאות של המשטרה.
אבל אני בודד במערכה, אנשים מסביבי אני שומע אותם מקללים ומשלמים. ולכן עד כה תאגיד המים זילזל בי, אבל זה יעלה להם ביוקר, כיוון שאני לא מתכוון לעבור על זה לסדר היום כאשר כל חשבון מים הם גונבים לי כסף.

אני מוכן להתערב בכמה שרוצים שאף מפלגה לבחירות לא תדבר על הפחתת העמלות וכל הקשור, וגם מי שידבר לא עשה שום דבר חוץ מאיזה צעד פרמננטי, בסגנון לוי אשכול: "הבטחתי, אבל לא הבטחתי לקיים את מה שהבטחתי".....

מינהר

New member
יהודית, לגבי תשובה ושאר התספורות- עוד יותר גרוע-

זה פגע בקרנות הפנסיה של הציבור, שקנו את האגח של הטייקונים, וספגו תספורת.
העתידן פרופ' פסיג סבור, שיקום דור של צעירים אידיאליסטים, מנהיגים, שירחיקו אותנו מן הקפיטליזם החזירי.
הרי היו פה פעם אידיאליסטים, שהקימו את המדינה ודאגו להתישבות, עליה, מערכת בריאות ציבורית ועוד.

הימים ההם לא יחזרו

העולם בשישים השנים האחרונות התקדם בשנות-אור, ואיש לא יחזיר את הארץ לימי האידאליזם הקיבוצי והחלוצי. היום חלוצים זהו כינוי של אנשים לאו דווקא חיוביים שמחפשים להשתלט על שטחים של אחרים כאשר בגליל המון מקום להתיישבות, רמת הגולן והנגב ריקים, אבל "החלוצים" מתעקשים דווקא על אדמות הכפרים הערבים בגדה.
ולכן המונח "חלוצים" הוא היום מנטרה חסרת ערך.

והדור הצעיר ? אין שום סיכוי קל שבקלים שיסכים להקדיש עצמו לחלוציות אמיתית (גלילה, רמה"ג, נגב, נגב, נגב...) , נראה אותך לוקח לו לחמש שניות את האייפון-שמייפון מהיד..... הוא "ימות" אם הטלפון יתקלקל או לא יהיה בידו כל הזמן..... אז שיחזיק כף-טייחים או חוט בנאים או בלוק או מעדר או חרמש ?.... חס וכרפס.

כל הנסיונות של החקלאים בערבה ואחרים להביא צעירים שיחליפו את התילאנדים, והם לא מצליחים, כי מי שמגיע בורח כעבור יום. הם לא מוכנים להיות עובדים, כולם רוצים להיות מנהלים כשהרע ביותר שיקרה להם זה שיפול להם עפרון על הרגל במשרד.....

הקפיטליזם החזירי יהיה יותר ויותר חזירי בעיקר לאלו שפוזלים לחו"ל כמו למשל לגרמניה בעיקבות המילקי , בהתעלם מהנאצים הגואה.....

מינה, הנערה הערביה היא מבית

הספר ששרפו אנשי להבה"ה הקדושים והנעלים...אז לשרוף בית ספר זה בסדר. כי הם נגד דו קיום. כך אמרו הבוקר.

מינהר

New member
יהודית, תודה. אנשי להבה לא צריכים לשרוף בתי ספר,

זה ברור. אבל מצד שני הרעיון של בית ספר ערבי - יהודי לא נראה לי כל כך . הוא מבלבל את הצעירים כך שאינם יודעים מיהם ומהם.
לקחו כאן את הסובלנות צעד אחד יותר מידילכיוון התיפיפות, שיהיה לה מחיר בבלבול של הנוער.
יש זוגות מעורבים ערבים ויהודים, והנסיון אומר שזה תמיד נגמר רע.
כל עוף למינו ישכון, אמר החכם מכל אדם.

"כל עוף למינו ישכון ובני אדם לדומה לו".

ראשית זה לא משפט מדבריו של שלמה המלך (המכונה החכם באדם, למרות שיש לו מתחרה בדמותו של הארון-אל-ראשיד) אלא של בן-סירא כפי שהוא מופיע מצוטט בתלמוד. יהושע בן סירא כתב ב-190 לפנה"ס ספר עב-כרס ובו משלים ואמירות שנאספו משך השנים.

אז נכון שזה אחד ממאות המשפטים שלו, אבל לא כדאי להסתמך על זה כיוון שיש לו עוד כל מיני משפטים מוזרים שלא מתאימים למאה ה-21 כמו: "במופלא ממך אל תדרוש ובמכוסה ממך על תחקור" . אילו האמינו בזה לא היה קם המדע בעולם והיינו ממשיכים להאמין שהסנה הבוער מייצג את ה-"החבר הדמיוני".....

אגב יש לו גם דיעה נגד הנשים:"מאשה תחילת עוון, ובגללה גזענו ייחד" (ייחד=יוכחד). מענין מה הוא חשב על אמא שלו.....

יוליקה

Member
מנהל
שלום רב וערב טוב חברים

חזרתי הערב מהונגריה. יש לי המון מה לספר...אבל זה יקח קצת זמן
כי כל המשפחה מגיעה אלי מחר...
אארגן את הדברים ואספר לכם. סוף שבוע נעים לכולם.

למעלה