אותי זה מעצבן......
המפכ"ל שלא מבין במשטרה, טוען שהוא נגד חוק ההמלצות כיוון שהמשטרה כבר מזמן לא ממליצה בתיקים......
הלכתי לבדוק יותר לעומק, ומצאתי שכאשר התחיל את כהונתו, החליט חד משמעית שני דברים:
1. להילחם בהדלפות
2. להפסיק את בהמלצות החוקרים בתיקים.
ז"א שהבור הזה בנושא משטרה, בעצם הוא המקור לכל הבעיה, כאשר כל שוטר טירון יודע שהסיכום וההמלצה של החוקר שווה זהב, ובא זה ומחליט לא להמליץ על מאות אלפי תיקים בשנה, שזה בפירוש לרעת החקירה.
לא סתם נאמר שכעת הפרקליטות תיזדקק ל-1000 עובדים נוספים כדי להתגבר על הצונאמי של התיקים.....
ואז כמו בכל דבר מטופש מגיעה גם הפשרה. בה לא יהיה מדובר על כל תיק אלא רק בתיקים בהם יש פרקליט מלווה מהפרקליטות.
עוד טימטום ומוליכים את כל הציבור שולל בשקרים והתפתלויות.
התפקיד של הפרקליט המלווה הוא בעיקר השגחה מבחינה משפטית. הוא לא יכול להילוות לכל חוקר בצוות כדי להיות נוכח בחקירה, זה קישקוש.
ומתי שמים פרקליט מלווה ?
שנים רבות עסקתי בחקירת פשעים חמורים, ולא זכור לי אפילו פעם אחת שהיה פרקליט מלווה, למה ? כנראה מכיוון שעשרות הרבות של תיקי פשע חמור שחקרתי, לא חקרתי אף תיק ברמה של אישיות ממשלתית, ואלו דווקא המקרים שהציבור חייב לדעת.
אם דני רצח את דדה בגלל סיכסוך כנופיות, זה לא מענין אף אחד, גם לא אם מישהו ירה באשתו ותוך כדי ירי הרג גם את אחותה, את העיתונות אולי זה מענין (ברמת רכילות או סקרנות-חולפת) אבל לא את כלל הציבור.....
לכן, מי שצריך קם על הרגליים האחוריות כדי להתנגד לחוק הבלתי חוקי הזה שיש בו מגמה ברורה לחלץ מישהו מפורסם ,זה שדוגל בדיקטטורה, מהאשמה פלילית.
למה לא חוקי? כיוון שהצעת חוק עוברת מספר שלבים ומרגע כינונו, הוא נכנס לתוקף אחרי 6 חדשים ולא מיד, כדי לתת זמן למי שצריך להיערך לכך.
ופה ? נעשית חקיקת בזק עם יציאה לפועל באופן מיידי...
אמנם ניתן גם להוציא לפועל חוק תוך 10 ימים אחרי קריאה שלישית ואחרי שכל מי שצריך חתם (השר הנוגע, ראש הממשלה, הנשיא, יו"ר הכנסת) בתנאי שזה אירוע חריג ובהול כמו למשל תיקונים לחוקי עשיית הדין בנאצים ועוזריהם עם תפיסתו של אייכמן.....
(או כמו האשמת רוה"מ בפלילים.....)
אותי זה מרגיז שטובת החקירה הפלילית נופלת שדודה לרגלי הפוליטיקה המסואבת של שמשון ויובב וחבריו.....