האם בתי המשפט מוציאים את הצדק לאור?
3 פעמים היינו בבתי משפט.
פעם ראשונה בבית משפט לעניני תעבורה, ביטלו לנו שם דו"ח שסתם איזה שוטר נתן לנו ולא
מצאנו לנכון לשלם אותו.
פעם שניה נגד חברת הבטוח , אבדה לי טבעל נשואין משובצת יהלומים, תבענו אותה מחברת הבטוח
והם סרבו לשלם לנו, שלחו לנו הביתה איש בטוח שהיה חוקר והוא הקליט את השיחה שלנו בלי ידיעתי
ואח"כ קיבלתי דו"ח מחברת הבטוח שלפי גלי הקול בהקלטה (אז אמרו לי שהקליטו אותי) אז אני משקרת.
עדיין סרבתי לשלם כי ידעתי שאני לא משקרת, לקחנו את עורכי הדין הטובים ביותר "נשיץ ברנדס" והא
סיכם איתנו שיקבל 20% מהתביעה אם נזכה, כל יומיים צלצלו אלי מחברת הבטוח וביקשו ממני להתפשר
ולקבל חלק מסכום התביעה, לא הסכמתי, וכך הדיע יום המשפט, הגענו לבית המשפט ואז ניגש אלי בחור
ואמר לי בואי רגע לצד, הלכתי איתו לצב והוא הגיש לי צ'ק על כל הסכום שתבעתי ורק לא להיכנס לשופט כי אז
היו צריכים לשלם גם הוצאות משפט.
פעם שלישית היינו בבית משפו לפני שנתיים, בבית משפט לעניני עבודה, בעלי פוטר לאחר שהחברה שלו נקנתה,
חברת היי טק בה הוא תפקד כסמנכ"ל והיה ממקימי החברה, ןוזאת מכיוון שלחברה שקנתה אותם היו מנכלים וסמנכלים
מתוכה, מכיוון שבעלי היה כבר בן 62 וברור היה שלא ימצא מקום עבודה חילופי הוא החליט שאין צדק בפיטורים שלו
ושיוציאו אותו לפנסיה מוקדמת, הם סרבו, אך שילמו לו כדת וכדין את כל הכספים שהגיעו ואף יותר מזה, כלומר דמי
הסתגלות, הם יצאו בסדר, אך עדיין לא מספיק בסדר, בעלי החליט שהוא הולך למשפט והתביעה היא פיטורים על בסיס
הפליית גיל, כי בעלי אמר שהוא מוכן לקבל תפקיד פחות יוקרתי וש/ימשיכו להעסיק אותו עוד 5 שנים עד הפנסיה והם סרבו.
הלכנו לעו"ד ידוע בתחום והוא שמע את הקייס שלנו ודחה אותנו, אמר שאין סיכויים.
הלכנו לעו"ד בכיר אחר בתחום, והוא מיד אמר שהוא לוקח את התיק ושוב סיכם איתנו על % שיקבל, התביעה נגמרה בפשרה
שהייתה מוסכמת עלינו ועל החברה, והנה לכם שוב שהצדק יצא לאור.
לא לפחד מבתי משפט, נכון שלפעמים הצדק לא יוצא לאור, אך לרוב הצדק מנצח.