בוקר אור לעוד יום חם.למרות שאמרו שיהיה

הדסהש1

New member
בוקר אור לעוד יום חם.למרות שאמרו שיהיה

קריר יותר-30 מעלות זה קריר???אני לא יוצאת מאמאוורר
 
באמת, מה יהיה ? בחורף קר, בקיץ חם - נמאס...


 

יוליקה

Member
מנהל
נשאר בבית ככל האפשר...

צריך לנסות לרכז את כל הסידורים ליום אחד...
כדי שנשהה מה שפחות בחוץ...
חזרתי כרגע מקניות של סוף שבוע... הפקקים ממש לא מוסיפים
לעמוד בפקק אפילו עם מזגן מלא...עד שגם הוא מתעיף...
 
נכון, בגיל מבוגר צריך לחשוב אחרת

כמו שאתה לא יכול "לרוץ" לקניות אלא ללכת מתונות, כך בדברים אחרים.
אחד מהם הוא מזג האויר, המבוגר צריך לשמור על עצמו, כבר ראיתי כאלו שלא עשו חשבון ולא הבינו מדוע התעלפו בחום הכבד.

הבעיה איננה החום, לחלוטין לא, וזה מה שלימדתי חניכים בתנועה.
הבעיה היא עומס החום שהוא שגורם לבעיות.

בטיולים רגליים בקיץ נהגתי לעצור כל חצי שעה ולוודא שכולם שותים. מי שלא שתה הייתי רושם לפני, וכבר קרה לי פעמיים שאנשים לא שתו והתעלפו, ולאו דווקא מבוגרים מאוד. אחת היתה אשת קצין בכיר שחשבה שהיא פטורה מלציית להוראות, והשני הוא שני חברים שיצאו לטייל עם בקבוק אחד ליטר וחצי מים לשניהם ביחד.

בהדרכות בתי ספר הכרחתי את המורה לערוך מסדר יציאה לבדוק כמה מים יש לכל אחד, ולמי שחסר לא הסכמתי שישתתף בטיול ועל זה היו לי לא מעט מריבות.
(כמו שלא הסכמתי לנעלי אצבע ולנעלי עקב).
הסברתי להם שאני לא "מדריך-חאפר" אלא מורה-דרך ויש לי אחריות, גם אם כתוב בנוהלי משרד החינוך שמי שאחראי לטיול הוא המורה.

כבר קרה בטיול בנגב שהחזרתי את כל הכיתה למצפה רמון להצטייד במים, ורק אחר כך חזרנו לנחל גוונים לביצוע המסלול.
המורה הגישה נגדי תלונה, ומאותו רגע לא נתנו לי להדריך בתי ספר (לא שזה תענוג כל כך גדול...) הודעתי לחברה שאם הם לא מבינים מהי אחריות של מורה דרך, יש להם בעיה, ועזבתי אותם.
 

הדסהש1

New member
אמרו שיהיה פחות חם גם בבית לא הרגשנו שיש שינוי...

30 מעלות בחדר עם המאוורר הטורבו...
 
אצלנו כרגיל אשתי מקפיאה אותי.....

אז או שהיא מעשנת או מפעילה את המזגן בקור מקפיא, ואני צריך רק להדיח את עצמי מהסלון.....

אני מת על חמוצים ואסור לי בגלל המלח.
מזמן חיפשתי מלפפונים חמוצים גדולים ממש ולא הזעירים הללו שצריך שיני פלדה לכרסם אותם.
קניתי פס 3 ק"ג (נטו 1.7 ק"ג) של מלפפונים בחומץ (בחומץ אין נתרן) של קבוצת יבנה.

המלפפונים היו גדולים (לא ענקיים כמו שבבית אמי היתה מחמיצה) כתוב שהם בחומץ, אבל הם היו חסרי טעם באופן מוחלט.....

הבטתי בתווית, וכעת בכלל לא הבנתי איך יש בהם 750 מיליגרם נתרן שזה בערך פי שתיים מהמותר.....
החלטתי לדלל את הנוזל, שפכתי שליש מהפח והוספתי כשליש בקבוק חומץ (בחומץ אין נתרן) הוספתי פלפל חריף אחד קטן וקצת שמיר (מצויירים על הקופסה, אבל לא קיימים) .
כעת יש לזה טעם אמיתי של מלפפונים חמוצים סמי-ביתיים.

כמובן שאני מתכוון לכתוב להם שיתחילו להוציא סחורה כמו שהם מפרסמים ולא חסרת טעם, ושיסבירו לי למה יש בקופסה הזו 750 מיליגרם נתרן כאשר בחומץ אין נתרן (המינון הנכון הוא שליש חומץ ושני שלישים מים- בשניהם אין נתרן).
 

יוליקה

Member
מנהל
מאיר בוקר טוב, אני מחמיצה מלפפונים לבד כל קיץ

אבל לא עם מלפפוני חממה - רק בלאדי (מלפפונים שגודלים בשדה)
יש מלח ים אטלנטי שהוא דל נתרן...
מסדרים את המלפפונים בצנצנת מפזרים המון שיני שום
פלפל חריף למי שאוהב...
בסיר מרתיחים מים עם המלח והחומץ כשזה קצת מתקרר,
יוצרים מעל המלפפונים.... מניחים צרור שמיר מעליהם ומכסים
בנשיקה של לחם לבן או לחמניה...
תוך שלושה ימים יש מלפפונים הכי טעימים שיש.
 
את צודקת,ניסיתי, אבל מעולם זה לא הצליח לי

עשיתי בדיוק לפי ההוראות ולא הלך.
אמי (כמו כל רומניה) החמיצה הכל וזה טעם שמתגעגעים אליו "חמוצים רומניים".
אולי השמש בעמק אחרת מאשר אצלנו ?

אולי אנסה שוב.
 

superman1234

New member
חחחחח, הכל נכון למעט

מלח ים אטלנטי דל נתרן אלה עם הכוונה היא ל KCl. מלח הוא במינוח כימי - נתרן כלורי. NaCl.
יש תחליף למלח והוא KCl - אשלגן כלורי. הוא פחות מלוח ממלח רגיל, אבל מתאים (בהוראת רופא) למי שאסור במלח בגלל לחץ דם.
 
חה חה חה מאיר לרוב אישה שבוחרים בה

מחממת את הגבר ולא מקפידה אותו.

אצלך זה ההפך.
 

superman1234

New member
אין שום סיבה שבעולם שמאוורר יוריד את הטמפרטורה.

הוא יכול להיות "טורבו" או "סופר טורבו".....
כל המינוחים הללו הם מונחים שיווקיים.
הדבר היחיד שמאוורר יכול לעשות הוא ליצר תנועה של אוויר בחדר. (טורבו או לא טורבו). בד"כ הגוף שלנו מזיע, תנועת האוויר המהירה מגדילה את קצב איוד הזיעה והגוף שלנו מתקרר מעט (איוד לוקח חום מהסביבה).

ככל שהלחות היחסית נמוכה יותר, קצב האיוד יהיה מהיר יותר והגוף יתקרר מהר יותר.

נכון להיום, כאשר מדברים על עומס חום מדברים על טמפרטורה ועל הלחות היחסית.

טמפרטורה של 35 מעלות עם לחות יחסית גבוהה כמו 75% יוצרת עומס החום גבוה בהרבה מאשר טמפרטורה של 35 מעלות עם לחות יחסית של 45% למשל.
זו הסיבה שבאילת בטמפרטורות גבוהות, עומס החום סביר בגלל הלחות היחסית הנמוכה, בד"כ בסביבות 30%.
אלו היו שישים שניות על עומסי חום.
 

נימה3

New member
עם מלח או בלי מלח עם חום

או בלי חום עם מאורר או עם טורבו החודש הזה הוא חודש ימי הולדת במשפחה שלי. עד עכשיו חגגנו 6 שנים לנין הגדול ו65 שנים לבני הבכור. ועוד ימי הולדת לפנינו. העיקר שתרבינה השמחות.
 
למעלה