בוקר אור לערב חג-היום יונתן ועלמה יהיו אצלינו עם עדי ואריאל

הדסהש1

New member
בוקר אור לערב חג-היום יונתן ועלמה יהיו אצלינו עם עדי ואריאל

עד שדני יסיים את עבודתו-יש לה טיפול חודשי .צפורניים ןשאר טיפול היופי..
אל תאמרו לי שהיא מנצלת אותנו .לא יודעת לומר לא-זה בא גם מרמי.
ומחר בערב אנו ביבי סיטר הם יוצאים להצגה..משתדלת להיות טובה כי אחרת לא נראה אותם בתכיפות..עינת והמשפחה נוסעים עד שישי למצפה רמון..מקווה שמזג האויר יהיה נוח...

בת אל57751

New member
בקר טוב, נראה לי שסטיתם מהנושא

סלביה לא דיברה על זה שלא טוב לה להיפך הכל טוב לה
אלא שהיא מפחדת מזה שהכל יגמר,באיזה שהוא שלב,
אני מבינה את מה שהיא חשה,,,רוב האנשים מדחיקים את החשיבה על הסוף
להרבה מאד אנשים כמעט לכולם יש בעיות או בריאותיות, או עם הבעל , או עם הילדים, או שחסר להם כסף
והם עסוקים עם פתרון הבעיות שלהם והחשיבה שלהם נתונה לכך,ולכן אין להם זמן לחשוב על הסוף שיגיע לכל אחד בשלב אחר ומסוים

אך מאחר ולסלביה לפי מה שכתבה אין בעיות בכלל לא במשפחה לא בכסף לא בחיי חברה לא בריאותיות לכן
יש לה זמן להתעסק ולחשוב על כל הטוב שיגמר בשלב מסוים

מינהר

New member
כל הכבוד בתאל, חשיבה לעניין.

אני חושבת שאנו צריכים לשמוח על כל יום שאנו בבריאות סבירה, ולא לעשות עניין מזה שיום אחד נלך לעולם שכולו טוב, כי איש לא חי לנצח. העיקר שלא נהיה סיעודיים לפני כן.

בת אל57751

New member
בדיוק,,העיקר לא למות בסבל בצלילות הדעת,,כי סבל

חלילה אלצהימר או מחלות קשות אחרות יותר גרועות ממות

בת אל57751

New member
הדסה יקרה, לא אומרים לך כלום ,כל אחד חי את חיו איך שטוב לו

אין זכות לאחר להכתיב לך את חייך
המון טוב ובריאות

חג שמח לכולנו .

ביום שני נסעתי לבת ים ,לבקר את נכדי הצעיר , שהוא כיום בן 4 חודשים . אחרי שאכלנו צהרים , שאלה הבת מה דעתי על קפיצה לאיקאה . מכיוון שעוד לא זכיתי לראות את החנויות שלהם , אמרתי הנה ההזדמנות . נסענו , יש וויז , אין בעיות . אני חושבת שכל עם ישראל נבהל מהגשם וברח לאיקאה. היה מלא בצורה נוראית. צפוף קטסטרופה .
. אבל להגיע לקופות היה נורא , אין שום סימן על הרצפה/קירות שידריך לאן צריך לפנות , גם עובדים שאפשר לשאול , אין .
הלכנו סחור סחור . עד שמצאנו את הקופות , הנשמה יצאה לנו . אחרכך פיצלו אותנו , אי אפשר לגשת עם העגלה למכונית . הבת לקחה את העגלה המאוד כבדה והתינוק בקנגרו לכיוון שהראו לה , ואני המשכתי למגרש החניה לחפש את האוטו . גם במגרש אין שום מיספור או סימן , גם לא תאורה . אתה הולך בין המכוניות הרבות וחושך מסביב , ולך תמצא את האוטו שלך . מזל שיש לי דגל ישראל על האוטו , זה קצת מקל . הגעתי לבת וניסיתי להכנס ברברס , כדי היהיה יותר קל להעמיס .ראה אותי הסדרן במקום , והציע לי שהוא יכניס ברברס , יצאתי מהאוטו ונתתי לו , הצטערתי על המהלך מסתבר שהיה לו יותר קשה מאשר לי . אבל בשורה האחרונה הצליח . אז בקשנו מאחד הנהגים שיעזור לנו להעביר את הקניה שהיתה מאוד כבדה . הקיצקץ קנינו ביותר מ700 ש"ח, אני אומרת קנינו , כי הבת בחרה ואני שילמתי . הביתה הגעתי אחרי השעה עשר .
אם אפשר לסכם את הביקור שלי האיקאה, כגודל הציפייה גודל האכזבה !

הדסהש1

New member
תודה להתיחסות.אנח הייתי פעם אחת באיקאה וזהו

ביתי כבר יודעת איך להסתדר שם.לי זה קשה ללכת.בסוף ידבתי וחיכיתי עד שיגמרו את ההזמנה.
עדי והילדים נסעו הביתה..ואני עכשיו אהייה במנוחה עד מוצאי החג.שניסע לשמןר על הילדים כדי שההורים יצאו להצגה.הם מזכירים לי אותנו בצעירותינו בעלי לא הסכים שאף אחד ישמור על הבנות חוץ מאימו שכבר היתה מבוגרת.זה היה כרוך שרמי יסע להביא אותה אלינו ולמחרת בבוקר יחזיר אותה הביתה.לכן יצאנו מעט ..כאן זה דיי קרוב.

מועדים לשמחה

אני הייתי רק פעם אחת באיקאה בנתניה, לפני הרבה שנים, עוד לפני השריפה
הגדולה שלהם, נסעתי באוטובוס מר"ג, לתחנה מרכזית נתניה ומשם במונית לאיקאה
וכל זה למה, כי היתה אמורה להיות שם הפעלה של "קצפת ותות" האהובים שלי,
כשהגעתי למקום המופע, הסתבר שזה היה מחליף ולא הודיעו לי, אבל נהניתי גם ממנו ועוד המון אנשים וילדים נהנו ביחד איתי,
אז באותה הזדמנות גם סיירתי במקום ובדיוק ככה, אין את מי לשאול ואין סימונים ובכל זאת אנשים קנו שם בקצב מטורף וגם סחבו לרכב שלהם,
אני לא קניתי שום דבר, רק קפה, שהיה מאד טעים ואפילו לא מאפה
,
היום יום הבישולים, לא בסיר דוד, בסיר רגיל, שוקיים של עוף, ריאות עגל,
תפוחי אדמה וקניידלעך מבצק שהכנתי בראש השנה והקפאתי, אז עכשיו
עשיתי מזה כופתאות ובישלתי את הכל ברוטב הקבוע שלי, שאני שומרת
בפריזר אחרי הבישול, גם הפעם כבר סיימתי לבשל ומזגתי את הרוטב שהספיק
לצנצנת אחת בלבד, כי תפוחי האדמה והכופתאות ספגו הרבה מזה ובקושי
נשאר.
היום אפילו לא זזתי מהבית, את כל הקניות עשיתי אתמול,
מחר יביאו אלי את נאוה ואם היא כהרגלה תחסל את החלב, אשלח אותה
לקולה מבגדד לקנות, לא בא לי סתם למלא את הבית במצרכים, ביום
שישי אעשה ספירת מלאי ואם יהיה צורך אצא לקנות.
שיהיה סוף חג שמח ומי שיכול שילך לבית הכנסת לחגיגות שמחת תורה,
אני לא אשה דתית, אבל את החגיגה הזאת משום מה אני אוהבת,רק
מכיוון שאורי לא יכול ללכת ואין לי מי שיקח אותו עם הכסא גלגלים,
אז אני לא אלך, אל תציעו לי לבקש מאחד הילדים, הם לא יכולים
הם עסוקים בבילויים שלהם.

מינהר

New member
ציפי, את בשלנית 10.

בישלת גם קצת ירקות, כמו שממליצים בהאו?
אני הכנתי פשטידת ברוקולי ומג'דרה, כי יבוא לחג הבן שלי הקטן, המפונק.
הבן הגדול, שעוזר לי בכל, נסע הביתה לחיפה. היה פה בכול חול המועד.
למי שלא יודעת, העינים כואבות לי, ואני לא יכולה לסבול את השמש.
הזמנתי למטבח וילון עבה אטום לשמש, כי דווקא חלון המטבח פונה למזרח דרום, והשמש סינוורה אותי. הקבלן החסכן לא עשה שם תריס. עלה 125 שח בלבד. הדקורטורית חיברה את המוט לקיר ותלתה את הוילון. רוצים תמונה?

בת אל57751

New member
מינה אני מצטערת לשמוע בעיה של שמש

גם לי יש אבל עם זה אפשר להסתדר אפילו לתלות כביסה
בשמש אני עם משקפי שמש, פסיכה אני לא עושה בלי משקפי שמש
תרגישי טוב

חג שמח

מינה, תודה על המחמאה, לשאלתך בקשר לירקות, ירקות אני מאדה בנפרד בסיר אידוי, אני לא שמה מלח ולא שום תבלינים, הירקות מתבלים את עצמם,
כל הכבוד לך שהצלחת לפתור את בעיית השמש בהוצאה כזו קטנה,בדירה שאני
גרה, היה בצד אחד של מרפסת המטבח רק חלון גדול והרגשתי שאני גרה
באקווריום, השכנים מהבית ממול ממש ראו את כל מה שנעשה אצלי במטבח,
אז בעלי הדירה החליפו אל החלון לתריס, כי לא היה אפשרי גם תריס וגם
חלון, על וילון בכלל לא חשבנו ואני גם חושבת שעשינו בחכמה, כי את השלבים
של התריס אפשר לכוון שיכנס אוויר והוילון אוטם, אני מקווה שאצלך זה לא יקרה,
לילה טוב

מינהר

New member
תמר, אני לא סובלת את איקאה. מוכרים זבל,

והופכים אותנו לסבלים בשם חיסכון של 100 שח הובלה. מגעילים.

חביף

New member
ערב טוב, מתברר שאתמול לא הייתי כאן

והנה עלו כמה דברים.
הדסה, אל תעלבי ממני, אבל נשמע ממך, שאת מקריבה המון על מנת שבתך תבוא אלייך. לי זה נשמע לא בסדר, אם כי גם בת זוגי ואני יוזמים את "המגעים" בדר"כ עם הבת. אם היא יוזמת, ברור לוצרך מה, אלא מה?! אבל אני לפחות, לא מוכן לוותר או ל"סבול" ...
הגיל הזה שלנו, של בין לבין.. חלקנו עדיין עם הורים שמזדקנים, וחלקם מזדקן רע, בסבל, במחלות או בהתנהגות אגוצנטרית וחסרת התחשבות. חלקנו כבר "יתומים" והופכים לאבות/אמהות המשפחה. אלה שילדינו צוחקים מהם, ומקפידים שהילדים שלהם יכבדו אותנו, בכל זאת אנחנו ההורים של ילדינו

איקאה מקום אהוב על בת זוגי. חלק מהריהוט שלנו הוא איקאה, והוא איננו זבל
דווקא ריהוט שקנינו טרום איקאה, שעלה לנו הון תועפות התברר כזבל מזובל לגמרי. שתי מיטות אם ארון מצעים שקנינו לילדים - החזיקו מעמד בקושי שנתיים. ספריית ענק מעץ אדום, מדן דיזיין שעלתה כמה אלפים החזיקה מעמד, בקושי 10 שנים, ומדף הטלוויזיה שלה, לא להאמין, שקע אחרי כמה שנים.
שארחיב על ספריות מוכנות לפי דרישה?
התוצרת האיקאית דווקא נשמרת מעולה. יש מקום שאפשר להחליף [ כריות לכסאות, כיסויים לספה ] חפצי נוי ומה לא?!
נכון, זה ממש "אין" היום להיות אנטי איקאה.
ואני
מרק כתום יפהפה מדלעת, דלורית, בטטה וגזר, תפו"ד ו- בצל [שני בצלים] 4 שיני שום. בסיס שמן-זית, חמאה, ציר עוף ומי קוקוס. מעט מלח, פלפל לבן וכורכום , שגם צבע לי את ה"בלנדר-מוט" בצהוב , טחינת כל הכתום והסמכה בקורנפלור [כף] וקמח לבן [ כף ].
כביסה, שטיפת הבית, כלים.
בהחלט יום מבורך .

הדסהש1

New member
מינה אני שמחה שאת כאן.

מקווה שבעיתך בעיניים תיפטר איך שהוא.כמיטב ידיעתי לאחרןנה יש מיקרים שהרפואה לא יכולה ויודעת איך להתמודד עם הבעיה.אני נעשיתי שפן נסיונות של הרופאים.מקווה שלבסוף ימצאו פיתרון.מחר אני נחה .אנו לא הולכים לראות את ההקפות.לא אןהבת התקהלויות .במיוחד שאנני יכולה ללכת מרחקים

מינה איזה כיף שחזרת !

אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב , והביקור הוא בשביל להישאר .
באשר לאיקאה , נכון לעכשיו ,אינני מתכוונת לבקר שם בקרוב , אבל לעולם אל תגיד לעולם לא , איש מאיתנו אינו נביא . ובכל זאת הזהרתי את ביתי שאם תגרור אותי לשם פעם נוספת , זה יעלה לה במנה של מרק כתום בלחם [16 ש"ח ] . שראיתי שלטים של מתאבנים שלו בכיוון המסעדה שלהם . לפני כ 13 שנה , אכלתי מרק כזה בכפר סבא והיה מאוד טעים .רוצה להזכר בטעם .
הערב ראיתי בערוץ 11סרט שצילם בחור ישראלי צעיר על הוריו , שלא היו נשואים , ובעצם ביקש לדעת את נסיבות הגעתו לעולם .כשדיבר על אמו , מספר פעמים אמר שהיא זקנה, והיא, כולה 70. אם היא בת 70 זקנה, מה אני בעיניו . אני ממש לא מרגישה זקנה , ועברו כבר כמה שנים טובות , מאז חגגתי 70 .
ולשמחת תורה , בעלי הולך לכנסת לקרוא בתורה ולהתקפות , אני נשארת לישון עד מאוחר .
בזה מו שידורינו לנערב , שיהיה לכולנו חג שמח והרבה בריאות , תמר .

yaely2

New member
מנהל
חג שמח וערב טוב

ערב טוב
מינה, כמה אני שמחה לראות אותך פה, אני מקווה שכול הצד הבריאותי יסתדר.
ציפי יקרה, כול הכבוד על הבישולים שלך, את עושה לי חשק להכניס אצבע למים.
שייקה אייכה? אתה חסר בפורום, אנא כתוב לנו, בכול פעם שאתה כותב זה יוצא מוצלח.
מעולם לא הייתי באיקאה ולכן גם איני יכולה לחוות את דעתי עליהם.
אני דווקא כן הלכתי להקפות שמחת תורה ונהניתי מאוד. זה חג שמח והיכן שיש שמחה שם אני אוהבת להיות
חג שמח לכולם
יעלי

למעלה