חכה, תתבגר ואז תראה הכל אחרת
כל זקן הוא אינדיבידואל, כמו שכל צעיר הוא אינדיבידואל.
חטאת בחוסר סובלנות ובאמירה כוללנית שהיא אם כל חטאת.
אנשים זקנים הם אנשים שמאחורים מטען כבד של החיים, של מי שסוערים יותר ושל מי שסוערים פחות, ולכן יש צורך בקצת רגישות כלפי זקנים, והסיבה העיקרית היא משום שהחברה הצעירה באופן כללי אולי נוהגת כמוך בזילזול בזקנים כאשר אתה לא מכיר את סיפור חייהם ואת המטען שהם נושאים.
ראיתי בימי חלדי כל כך הרבה דברים רעים ובעיקר ב-30 שנות שירות, ולמרות זאת אני מנסה להיות אופטימי. אז מי שמצליח ויש מי שלא, כל אחד לפי המבנה האישי שלו.
ובכל זאת, אני רואה כיצד בכל זאת פה ושם איזה צעיר מכבד את הזקן, ואנשים צעירים קמים, הדיילת בכניסה לבידוק מפנה אותי לראש התור, מסייעים לזקנים מתוך כבוד והערכה, וזה דבר שמפיח רוח חיים באדם שכבר חושב אולי על הסוף, ופה ושם נוכח שאולי הוא משאיר אחריו עולם לא כל כך רע.
כמו כל מבוגר אני נמנע מלבקש עזרה אלא אם אני מחוייב, ועושה לי נחת לראות בעליה למטוס רצה אחרי בחורה צעירה וחוטפת מידי את הטרולי, או חברה קיבוצניקים שעוזרים לי לעלות במדרגות (80, ספרתי) כי המסוע התקלקל.
זה נוגע לי ללב מאוד, ואולי מסלק קצת את המרירות אחרי שאני נתקל בצעירים שיושבים על מושבים שכתוב עליהם שהם מיועדים לנשים עם תינוקות וזקנים, אני בן 72 חולה לב עם מקל וקשה לי לעמוד, והוא לא "שם" עלי וממשיך ללהג עם חבריו (כן, מאלו שטוענים שמתייחסים אליהם בגזענות...).
אז בפעם הבאה שאתה נתקל אולי בזקן נרגן תזכור שמי שעומד לפניך עבר מסכת חיים אולי קשה מאוד ואולי עברו עליו אסונות רבים ואולי הוא בודד בעולם, ותזכור :
"מענה רך ישיב חמה"
ו-"בפני שיבה תקום".
ותקום.