בוקר אור לשבוע חדש, עד הבחירות נשמע את

הדסהש1

New member
בוקר אור לשבוע חדש, עד הבחירות נשמע את

כל מה שלא שמענו במשך זמן כהונת הכנסת, כבר יש
התפלגויות במפלגות, יש אפשרות שיהיו עוד
מפלגות חדשות, או הצטרפות של מפלגה לשניה,
כאב ראש אחד גדול,

יוליקה

Member
מנהל
בוקר עצוב לנו

בוקר עצוב לי... משפחתנו תמיד היתה קטנה מאד. אבי ניצול ברגן בלזן חזר לבודפשט אחרי המלחמה ואחרי מספר שנים מועט עלה ארצה. השאיר בהונגריה אח וחצי אחות. לאח נולדו 2 ילדים שהם בני דודי היחידים...איתם שמרתי על קשר במשך כל השנים גם אחרי שאבי ודודי הלכו לעולמם. כל מפגש איתם היה שמח ומאושר והתגאנו בנכדים שנולדו לנו... לבת דודי יש 2 בנים האחד חזר בתשובה ונולדו לו 4 ילדים, הבן הצעיר עדיין לא נישא. גם לבן דודי יש 2 ילדים עדיין לא נישאו. לחצי דודתי יש גם בן אחד, איתו הקשר רופף...
אמש, בדרכי הביתה מביקור הנכדים תפס אותנו הטלפון הבלתי צפוי ביותר, הבן של בן דודי הודיע לנו כי ביום ששי אחה"צ נפטר בן דודי - פטר אבדי Peter Abadi רק בן 60 הצעיר ביותר ביננו... העצב הרב שאפף אותנו והצער שלא התראנו יותר כואב מאד ... בחודש מאי האחרון ביקרנו אותו בביתו ונפגשנו עם כל המשפחה.
יהי זיכרו ברוך.

יוליקה, משתתפת בצער המשפחה,

כל בן או בת משפחה שנפרד מאיתנו כואב ולא חשוב הגיל !
שלא תדעו עוד צער !

מינהר, לא הבנתי איך את בוחרת משקפיים,

לא נראה לי שעושים משקפיים יותר חזקות או פחות חזקות, משקפיים עושים לפי המספר שמתאים לך, לפי דעתי תגשי עם שתי זוגות המשקפיים לרופא עיניים , שהוא יבדוק אותם, משהו פה לא נראה לי !

מינהר

New member
לאה, את צודקת בהחלט. אני אגש לרופא

עינים להתיעצות.
אופטומטריסט עשה לי בדיקת עינים, והעלה בחצי מספר בעין אחת. במשקפיים הישנות כבר לא ראיתי מספיק חד. אני נוהגת, אז אני מקפידה מאוד. אבל יתכן שהוא טעה, והיה צורך רק ברבע מספר. את יודעת, לפעמים כל המוסיף גורע. העין לא הסתגלה למספר החזק מידי. כעת אני משתמשת בפלוס רבע, וזה מתאים לי. תודה על ההתיחסות, לאה.

מינהר , מה זה רבע מספר,

חצי ספר? זה לא עובד ככה, לפי דעתי הבדיקה שלו לא נכונה, לטובתך תגשי לרופא העיניים שלך, כדי שלא יהיה לך נזק בעיניים !

מינהר

New member
לאה,אם הבנתי נכון המספרים בראיה למרחק גדלים

ברבעי מספר. האופטומטריסט בזמן הבדיקה מוסיף או מוריד רבע מספר ושואל איך אני רואה יותר טוב. לפעמים ההבדלים כה קטנים, שאני אומרת - לא יודעת. אז הוא החליט כנראה שיותר זה יותר טוב. אני מקבלת דעתך ללכת לרופא עינים ושהוא יבדוק.
בעניין קמבודיה- קוריאה די רחוקה בשבילי, לא בא להוסיף עוד טיולים במרחקים. בוודאי לא לבד. בקוריאה אני נהנית עם המשפחה שלי. תודה בכל אופן על הרעיון, אולי פעם...

מינהר, את צודקת, גם אני לא אוהבת לטייל

לבד, תמיד נעים יותר בקבוצה.
המטרה שלך להיות כמה שיותר עם המשפחה והנכדים, שתמיד תהני מהם בשמחה!

מינהר

New member
תודה, לאה. תראי בהזדמנות עבודות שלך מפימו.

מה שראיתי בעבר היה נחמד מאוד.

אצלי השם אבאדי מתקשר לעיסקת 222

באחד השלבים נערכה עיסקה בה הנאצים ישחררו 222 איש ממחנה ברגן בלזן, ובתמורה, הבריטים ישחררו את הנאצים הכלואים בארץ (המושבה הגרמנית, וילהלמה, וכדומה).
נדמה לי שאבאדי היה סופר שהיה בין המשוחררים, אולי שמו היה יצחק אבאדי.
לפני כמה שנים היה כנס של הניצולים ולכבוד האירוע הוצא בול וחותמת דואר מיוחדת (יש לי צילום).

יוליקה

Member
מנהל
מעניין מאד... השם אבדי שלנו הוא מלאכותי

אבי היה סופר והוא מניצולי רכבת מגדנבורג... גם אביו היה סופר...
על השם יצחק אבדי לא שמעתי...
השם של אבי מקורו בעיר קטנה בהונגריה שניקראת ABAD SZALOK
סבי היה מורה בעיר ואימץ את שם העיר כשם משפחתו...

הבנתי שלא מדובר על אותו אירוע

גם מכיוון שמדובר על רכבת נטושה ולא על החלפת אנשים וגם כי מדובר בכ-2000 ומשהו יהודים, ובברגן בלזן היו 1300 יהודים מהונגריה (למיטב זכרוני) והרוב היו מהולנד.
אבל לו אני, הייתי מחפש את משפחת אבאדי המדוברת בפורום חיפוש משפחות גם בתפוז יש פורום כזה.
אולי בכל זאת תגלו איזו שלוחה של המשפחה.
אני כבר מוכן להכניס לשם שאלה.

מינהר

New member
בוקר טוב. קבלתי תמונות יפות מחברה שטיילה בקמבודיה.

הנה אחת מהן.
אני נוסעת על קו קוריאה ישראל, ומפספסת את דרום מזרח אסיה הנפלאה.

מינהר, אם את נמצאת כח כך

קרוב למקום, למה את לא לוקחת לך סיור בסביבה? יש שם מקומות מדהימות, תנצלי את האפשרויות שלך!

למעלה