חובבי החמורים יודעים זאת...
יש סיפור ששני אנשים רוכבים על חמור ועל סוס בדרך.
פתאום שני הולכי על ארבע עוצרים.
הפרש על החמור "דופק" בחמור להמשיך, וזה מתעקש ולא זז בשום אופן.
הפרש על הסוס "דופק" בסוס להתקדם, הסוס מתקדם ונחש שהיה בחול מקיש אותו והוא מת יחד עם הבעלים שלו שנהרג בנפילת הסוס.
הסיבה? שני בעלי החיים הבחינו בנחש על הדרך מוסתר בחול, אלא שהחמור עקשן ולא רצה להסתכן ולכן לא זז, ואילו הסוס שציית, מת.
גם בחיים ראיתי כמה מקרים של חמורים חכמים ולא מאילוף או משהו אחר אלא מחכמה..
למשל , יש בכרתים גן חיות קטן לבעלי כנף ובעלי חיים קטנים אקזוטיים , לכן הוא נקרא "אמזונס",
בגן יש חמור במכלאה, והבחורה שעובדת שם כבר מכירה אותו ותמיד מובילה אליו את הילדים.
הוא מוציא את הראש מבין הקורות, ילד רוצה ללטף את הראש, והחמור נרתע וכך שוב ושוב, עד שהילד שואל את המלווה למה החמור עושה זאת, היא נותנת לילד תפוח קטן ואומר לו להגיש אותו לחמור בכף יש פתוח.
הילד עושה זאת, החמור בעדינות לוקח את התפוח מיד הילד בעזרת השפתיים, ומגיש את הראש לליטוף.....
על הצוואר אני נושא שרשרת ועליה חוץ מתג שוטר קטן מכסף וסמל איפ"א, גם פיסלון מכסף שהוא שלושה פיסלוני חמורים בגדלים שונים ומחוברים יחד (זה כבד לכן החלפתי את השרשרת מכסף בשרוך רך) והם מייצגים את שלושת סוגי החמורים בכרתים לפי העיסוקים שלהם (רכיבה,עבודה בשדה, נשיאת משאות.....
באחד הימים ראיתי חמור לבד בשדה, עצרתי, והחמור ניגש אלי, אשתי סגרה את החלון והזהירה אותי כי הוא נראה תוקפני. הבהרתי לה שחמור יודע לזהות מי בא אליו בשלום, ואמנם הוא ניגש אלי והרביץ ניעור. לפני שהלכתי , הוצאתי מקופסה שני סבר'ס שהיו לי , והוא שמח לקבל אותם. , כן, למי שלא יודע, חמור אוכל סבר'ס ולא מתייחס בכלל לקוצים.....
הכרתיים לא נוגעים בסבר'ס מפחד הקוצים ולא טעמו אותו מעולם, ואני החלטתי להראות באחד הכפרים לאנשים ששיח צבר ענק צומח להם בחצר, איך קוטפים, מגלגלים להוצאת הקוצים, מקררים ומקלפים, ואחר כך הסתבר להם שזה טעים מאוד. מסתבר שאף כרתי מעולם לא אכל סבר'ס.....