בוקר אור, נקווה שהשקט ימשך,

הדסהש1

New member
בוקר אור, נקווה שהשקט ימשך,

חבל שלא מדברים על דברים שאנו עושים אפילו בזמן מלחמה
אתמול היה בערוץ 10.כתבה על ילד עירקי מאזור הקרבות , שהובא
ארצה לניתןח לב מסובך.לבית חולים וולפסון, יש עמותה שעושה זאת
שנים, האב שהתלווה אליו סיפר על מה שנעשה שם, אין לא לאן לחזור
משפחתו הגיעה לגבול כורדיסטן,

עמיקם10

New member
שקט תמורת שקט..ומשהו לקרוא

לפני מספר חדשים כשנוכחתי ש'הארץ' [אשתי חתומה עליו ]מרגיז אותי במאמרי הדיעות בעמוד 2, אני מתחיל לקרוא מהסוף להתחלה.מתחיל בספורט,כי בפוליטיקה ניתן לצפות בטלויזיה. ובמילא העיתון הוא על אתמול..כשאני מתקרב להתחלה לאט לאט מתברר שהקו של העיתון מתנדנד לכיוון השמאל. היום הביאו מאמר של אחד על הילארי קלינטון שנתנה ראיון לעיתון בארצה,שהיא מייצגת את ישראל בכלל, כי היא רצה לנשיאות. על נתניהו הוא כותב בנוגע למה שאמרה שביבי הלך לקראת הפלסתינים בכל מיני הסכמים כמו ווי בחברון שהסכים להקפיא את הבניה ועוד הנחות. ואז כותב המאמר טוען:אבל. אבל...ואבל. למשל שהמתנחלים בנו יותר כי התחילו לבנות ו'סיימו את הבניה. ושבכללי- הוא כמו ובדומה לאהוד ברק. המצב לא פשוט. חוץ מהילארי שכנראה מכירה את המצב המסובך של מוסלמים שלא איכפת להם ממה שמתרחש וארה"ב שמתערבת כשהרוסים ספגו באפגניסטן ונזהרים מזה כמו מאש ,ואו"ם רוצה להגיד לישראל מה מותר לה ומה אסור לה והעיקר שתסיים את הכיבוש[ ותאפשר לירות רקטות לנתב"ג מיו"ש..] בקושי הישגתי אותם..הוא אמר.

אני שיניתי לפני שנים את טקטיקת קריאת העיתון

אני קורא כל מה שחדשותי.
הדיעות הפרטיות של העיתונאים ממש לא מעניינות אותי, יש לי דיעות משלי.
וכך אני לא מתרגז על אף אחד.

יוליקה

Member
מנהל
אני מביאה שוב את הראיון המאלף הזה

זהו ערבי פלשתינאי שחי בירדן, ונאלץ לעזוב לאנגליה.
הוא כעת מבקר בבית לחם ומביע את דעתו על החמאס, על המלך הירדני
ועל היחסים שבין הפלשתינאים וחמאס שהורס להם כל חלקה טובה לעתיד....
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=F1qpaWTu0eU[/URL]

עמיקם אני גם גרה בראשון

במזרח , לא רחוק מהתחלת הרצל, הגעתי לפה מחולון, לפני 30 שנה בגלל הבנות,
אני מאוד מאוד מרוצה מראשון, יש בה הכל, גם האוטובוסים מקיפים את כל העיר , פעם בהתחלה הייתי נוסעת מידי שבוע לתל-אביב, היום אולי פעם בחצי שנה , כי לא חסר פה כלום.
חוץ מזה גם אתה בגרת והשתניתה במשך 40 שנה , בכל מקום בארץ יש קידמה ושינויים, כי הכל מתפתח ולא יכולים להשאר עם העבר !

עמיקם10

New member
הלכתי היום מקצה ראשון [ברניצקי]לוולפסון..

נשארו מתי מעט בתים מהמושבה הישנה. בית פה בית שם. לאחר שאתמול הוצאתי את דעתי וכעסי על מה שעשו מהמושבה.. כנראה בעיקר משפחת גינדי- ויורם טהר לב שגר בפתח תקוה-כתב שהקבלנים אחראים לכך..חשבתי מה היה אפשר לעשות. קודם כל חסר גינות. יש שתיים שלש יש גן המוסיקה ויש גן העיר. לו העירייה היתה קונה משקיעה כסף במגרשים אחדים-נוספים והיתה דואגת לחנייה ולגינות הכל היה אחרת.
אז בנו בתים אחד ליד השני בכל מגרש של בית בודד..שזה החלום הישראלי.היום-והרימו בתים מרובעים מכוערים כמו שבנו בשנות ה-70 גרתי ברב קומות כזה בערד וברחתי ממנו..לדו משפחתי..
בתים בני שלש ארבע קומות של אז וכעת מרשים כבר שש קומות. ולכן מוסיפים על הבנינים הקיימים של 3-4 קומות בתמ"א 38 עוד שתי קומות. ומצופפים כמה שיותר. אני עוקב אחרי הבנין שלידנו שמוסיפים בו שתי קומות האם בסוף תהיה חנייה שאיננה כעת לאחר הבניה. שאפשר רק במרתף להוסיף.
זה שיש בראשון הכל..נכון בפברואר אני הולך לקונצרט בטהובן בהיכל התרבות. אבל..יש שבונות בראשון -פחד אלהים..שהמשטרה..לא בטוח שמרגישה בהן בטוחה. שלש יציאות מהעיר לתל אביב..שהן פקוקות כל שעות היום. לחות דביקה. חוף ים שכאמור חבל על הזמן. בקושי חניה ושלש ארבע מסעדות..חוף בת ים טוב יותר. יש לי הרגשה שראשי העיר הקודמים השתדלו אבל לא השיגו הרבה. התמיכה בספורט מינימלית. את זה אני יודע כי אני עוקב אחרי הכדוריד ואחרי הכדורסל. והכדורגל בכלל על הפנים. אבל זהר ארגוב היה מראשון וגם ספי ריבלין..ושמעון כהן..זהו. לאויר של ערד אין תחליף..זה מה יש.

מינהר

New member
עמיקם, זו בעיה שאנו רק כ-6 מליון יהודים. אם היו כאן

מאה מליון, או אפילו 50, היו מתיחסים אלינו בעולם בכבוד ובפחד.
לי מפריע שמאשימים אותנו- כמה הרוגים היו לכם וכמה להם?
כאילו אין לנו עוד חזיתות, וכאילו חייבים ליהרג בכלל, וכאילו לא כל הרוג הוא עולם ומלואו לעומת מזה-ת של 500 מליון ערבים, שממש לא איכפת למנהיגות שלהם, שאזרחיהם יהרגו. ואפילו מקדשים את השהידים.

שבאס ראש ועדת החקירה הודה בכך

כשנשאל מדוע האום לא חוקר פשעים ברוסיה ששוחטת המונים, סין שמעלימה המונים, סוריה שמשמידה אלפים, הוא הודה שהן ארצות גדולות וצריך לחיות עם זה.
אז מי בוועדה?
שבאס ששונא את ישראל והתבטא שהיה רוצה לראות את ראש הממשלה בבית סוהר.
דודו דיין מוסלמי מסנגל ששונאת את ישראל
אמאל אלאמודין ערביה מלבנון.
ישראל פועלת נכון שהיא תגיש את טענותיה אבל לא תשתתף בוועדה המוטה הזו.

כי מה תחקור הוועדה?
א. התקפת מיתקני אונר"א
ב. שימוש בכח מופרז לאחר חטיפת הקצין גולדין
ג. טענות על פגיעה מכוונת באזרחים (מפקד הקומנדו הבריטי בפקיסטאן אומר שמעולם לא היה צבא כמו הישראלי שעשה הכל להימנע מפגיעה באזרחים)

מה הם לא יחקרו ? או -
1. ירי טילים על ישראל (15 שנה 12000 טילים + 3400 בחודש שעבר = 15.400)
2. חפירת מנהרות הטרור (התגלו ופוצצו 31)
3. השימוש של החמאס באוכלוסיה האזרחית כמגן אנושי שלו
4. הפיכת מתקני האו"ם למלכודות מוות לצהל, שימוש כמפקדות חמאס, מחסני טילים ובסיסים לשיגור טילים.

ככה מקימים ועדה שיוויונית.....

מינהר

New member
מאיר, צאבס באמת אמר שבמדינות גדולות צריך לחיות

עם זה? צבוע משהו משהו.

כן

"העובדה שלא מתנהלת שום חקירה מול רוסיה או אר"הב מוסברת על ידי העובדה שהן לא רק שולטות במועצת הבטחון, אלא גם בעלות השפעה פוליטית רבה. זה משהו שאנחנו צריכים לחיות איתו במצב נתון".

מינהר

New member
כן, מאיר, הבנתי. אבל מבחינה משפטית דברי צאבס לא

תופסים. אי אפשר להיטפל לקטנים, אם לא ניטפלים לגדולים.

אני לא מומחה למשפט הבינלאומי

ובוודאי שיש כאן אפליה מרושעת.
אבל ברור שזה מה שקורה כשמי שאחראים הם מלחכי-פינכה.
זה כמו ברית מילה - לקטנים חותכים והגדולים אוכלים עוגות.....

מינהר

New member
מאיר, בארץ יש דבר כזה- אכיפה סלקטיבית, שזה אסור.

בעולם, השאלה איך המדינות השונות נוהגות.
אני מקווה שלא ישתפו כאן פעולה עם מי שעמדתו נגדנו ידועה מראש, ומצדד באכיפה סלקטיבית.
יש ארגון UN WATCH שבראשו עורך דין יהודי מניו יורק. שמעת אותו בוודאי ברדיו ובטלויזיה. הוא נלחם נגד הועדה המושחתת לשכויות אדם. לדעתו- אסור לשתף פעולה, כי זה יפעל נגדנו. הם יאמרו שמענו הרי את 2 הצדדים, וכך החלטנו.

עמיקם10

New member
נחכה ונראה. ומה הוא אומר על הכיבוש..והמתנחלים.!

לאו"ם יש איתנו חשבון כבר 47 שנה..שלום עכשיו לא עושים עליו רושם. וזה שאצלם אין שלום עכשיו עוד פחות.

עמיקם10

New member
זה ברור שלפני 14 שנה היו צריכים לגמור את זה חד וחלק

איך ? אין לי מושג. אבל כששותקים להם ועושים- עופרת- עמוד ענן -וכעת צוק..בהרס..לא נעים ונורא למדי והריגת 2000 ברור שהתגובה תהיה חריפה. בסוריה נעשה יותר וכל מה שעשו זה טפלו בנשק הכימי..היתר לא מעניין לאף אחד אי אפשר לספר ש-100 שנה מנסים להכחיד את הישוב הקטן. שהתורכים גירשו הבריטים לא נתנו והערבים פלשו. ויד בריטניה מאיימת בחרם נשק. אותם הבריטים שתלו כאן יהודים. שעשו עוצר כל יומיים ולא השתלטו על הארץ ועל הערבים ולנו אומרים תחזיקו את עצמכם. אולי הם חושבים "אמרנו לכם".

מינהר

New member
הדסה, ראיתי זאת בטלויזיה. למרבה הצער יש הרבה אזורי

אסון בעולם. וישראל הקטנה לא יכולה לפתור זאת.

למעלה