בוקר אור -שאלה על אופן

מלכה90

New member
בוקר אור -שאלה על אופן

אפיה של עוגת גבינה עם המים בתנור.
שאלתי היא: האם יש הבדל ומה רצוי יותר?לשים תבנית עם מים בתחתית התנור -רשת ומעל תבנית עם העוגה? או להכניס
את תבנית העוגה-ממש בתוך התבנית עם המים?תודה
 

bali

New member
מנהל
כשהעוגה ממש בתוך המים

היא חצי נאפית חצי מתבשלת באדים. זה טוב אם רוצים שהיא לא תקבל צבע בדפנות ושהיא תישאר מאד רכה. התבנית במקרה זה צריכה להיות לא מתפרקת אלא אטומה לגמרי, פיירקס למשל.
אפייה ברשת מעל האדים נותנת מעט אפקט לחות לעוגה ועוזרת לה לשמור על הגובה ולא להתייבש, אבל העוגה נאפית ומקבלת יותר צבע.
זה בד"כ תלוי מתכון. יש מתכונים שיהיה כתוב מפורשות אם התבנית צריכה להיות בתוך המים או מעליהם.
 

מלכה90

New member
תודה רבה על ההסבר.

עכשיו שמתי לב שרשום -לשים תבנית חד פעמית בתוך תבנית מים -האם המים לא יכולים לחדור לתבנית כשהיא חד פעמית?תודה
 
אני עוטפת את התבנית המתפרקת

עם נייר כסף,
כך שלא יחדרו מים פנימה.
לא היו לי תקלות מעולם.
 

מלכה90

New member
במתכון הנ"ל-משתמשים בתבנית אפיה

ח ד פעמית -כי היא מתאימה לתבנית מרובעת ואין ליי בבית . ופעםראשונה שאשתמש בחד פעמית .תודה
 

bali

New member
מנהל
תבנית חד פעמית היא אטומה

רק צריך לוודא שהמים מגיעים רק עד חצי גובה הדופן, כדי שלא ייכנסו מים לעוגה.
 

bali

New member
מנהל
בשמחה, אין בעד מה.

 
חשוב גם להדגיש, בעוגות גבינה אפויות

חייבים לאפותן בחום נמוך יחסית משאר העוגות.
מתחילים ב- 180 מעלות ואופים כ- 10 דקות, מעין "מכת חום" לייצוב הרכיבים.
לאחר מכן מורידים ל- 160 ואף מטה מזה (על פי המתכון).
 

מלכה90

New member
שירן-תמיד חשתבתי כמוך עד

שנתקלתי בבלוג של קולינרא -ושם יש מתכונים לעוגות גבינה אפויות והפותעתי שהאפיה היא על חום נמוך מלכתחילה ועד סיום האפיה ורק 45 דקות.עשיתי את העוגה הזאת ככמה פעמים ותמיד יצא לי מוצלח.
 

מלכה90

New member
חשבתי. ד"א היום הכנתי מהבלוג של בתיה דורון

עוגת גבינה חמה של בית מלון-מומלצת-ושם אפייה היא חצי שעה 180 ועוד חצי שעה 120 -יצאה נהדרת
 
למעלה