בוקר אור- שאלה

בוקר אור- שאלה ../images/Emo35.gif

אתמול לראשונה נסעתי לקנות חומרים במר קייק בנתניה ע"מ לעשות לבד עוגה ליום נישואין של סבא וסבתא שלי. עד כה עשיתי 2 סדנאות ובהן הכנתי עוגות מחומרים שניתנו לי ( כלומר לא כאלה שקניתי בעצמי). אתמול במר קייק הייתה חבילת צבעי ג'ל במבצע- זה יצא משהו כמו 12 שקל לצבע לעומת 17 שמוכרים בד"כ אז קנינו. ידעתי שעדיף צבעים של וילטון (ואלו לא של וילטון ) אך בחנות אמרו לי שהם עדיין מומלצים. הצבעים התערבבו יופי בבצק ולא הייתה בעיה, הדבר היחיד הוא כשרציתי לצייר איתם ולכתוב על העוגה- דיללתי עם קצת אלכוהול והצבע יצא מלא חתיכות קטנות של צבע,גושים קטנים שכאלו- יש למישהי מושג למה זה?
כמה שידוע לי ערבבתי את הצבעים טוב באלכוהול וזה לא היה קשור לערבוב.. האם זה קשור לעובדה שזה לא וילטון? האם עד כדי כך משנה החברה של הצבעים??

net the jet

New member
הצבעים שקנית מאד טובים ( הם

אילו עם המדבקה למעלה ? עגולה של הצבע ? ) בכל מקרה, מעולם לא ניתקלתי בגושים בעירבוב. אולי שמת יותר מדי אלכוהול ? אולי תנסי עוד פעם ותתחילי עם ממש טיפה, ו\או גם נסיון עם מים. אם זה ממשיך-אז הייתי מרימה טלפון למר קייק. יש כמה חברות של צבעי מאכל, אני לא חושבת בכלל שוילטון הכי טובים, יש הרבה טובים, אז לא בטוחה שזו הסיבה.

תודה על התגובה המהירה!../images/Emo13.gif

כן, אלו אלה עם העיגולים שלמעלה, אני מכינה היום עוד עוגה ( וגם אעלה תמונות אח"כ
) אנסה שוב ואדווח- תודה!!

הנה התוצאות

הרקע אמור להיות שיש וזה לא יצא כ"כ ברור, בעוגה יצאו קצת גבעות ( ואשמח לקבל טיפ לגבי זה -המשטח היה ישר ולא ברור לי למה זה קרה ) והידיים היו אמורות להיות מחוברות וקצת זזו לי אבל סה"כ אני מרוצה יחסית לפעם ראשונה לבד

net the jet

New member
יופי ! לגבי הגבשושיות- את אומרת

שהעוגה יצאה חלקה ? איזה קרם שמת ? אולי היו בו גבשושיות ? או שתוך כדי מריחה "משכת" חזק מדי ונוצרו גבשושיות ? בכל מקרה, שכבה עבה יותר של בצק סוכר היתה עוזרת לך לקבל מראה חלק יותר.

אמ..

שמתי נוטלה שקצת דיללתי במים וזה לא "נמשך" המשטח היה חלק וממש אין לי מוגש למה הן נוצרו. בכל מקרה פעם הבאה כעצתך אנסה לשים בצק יותר עבה ומקווה שזה יפתור את העניין- זה כל הכיף: לנסות ולנסות- לא?

רידוד עבה של הבצק בהחלט יתרון

זה כמו בד דק, כמעט שקוף שרואים מתחתיו הכל... , או בד עבה שמכסה כל מה שלא צריך לראות

Netel

New member
לא יודעת למה-גם לי זה קרה עם הצבעים

של וילטון כשערבבתי עם אלכוהול 90%. כשאני מערבבת עם ערק זה לא קורה.

2hila2

New member
../images/Emo4.gif נכון גם לי זה קורה עם צבעי הג'ל

ווילטון וזה ממש מעצבן
יש למישהו פתרון???

למעלה