בוקר אור שבוע מתחיל

kobi256

New member
בוקר אור שבוע מתחיל

בוקר אור לכולם מה המצב, הנה עוד שבוע מתחיל לו לא להתבאס בטח שיגמר מהר, שמתי לב שהסופגניות מתחילות לככב אז הכי חשוב לא לאכול יותר מדי אגב מישהו יודע מתכון טוב ללביבות אבל לא משמין?
 

P u s s i c a t

New member
שום דבר לא משמין

אם אוכלים ממנו במידה כמו שרשמת על הסופגניות ועדיין יש דרכים לצמצם את הנזק.... גם סופגניות אגב אפשר לעשות אפויות וככה גם לביבות תפ"א מגורד, ביצים - שאפשר אגב לשים במקום 2-3 ביצים לשים 2-3 חלבונים ורק חלמון אחד כי ידוע שרוב השומן נמצא בחלמון (הכמות כמובן תלויה בכמות הלביבות) בתקום חלק מתפ"א לשים בטטות בשביל הערך הגליקמי לשים פטריות או ירק אחר (כרישה או כל מה שבא, קישואים או כל דבר אחר, כדי להפחיד מהפחמימות, אבל לא חובה, אפשר להשאיר את זה על טהרת התפ"א או התפ"א + בטטות) אחרי שעושים את העיסה עם הביצה מלח פלפל ואיזשהו קמח / פירורי לחם / סולת או מה שבא עושים לביבות ושמים על נייר אפיה משומן קלות (אאפשר עם תרסיס שמן) בתנור בחום בינוני ל-15-25 דק' עד שרואים שזה מזהיב אפשר לחילופין לשים בתבנית שקעים (מאפינס) גם סופגניות כאמור ניתן לאפות ולא לטכן מן הסתם למהדין זו בעיה כי כל העניין בחנוכה הוא הטיגון בגלל נס כד השמן... אבל הנס הזה יהיה גם על הדלקת הנרות ועל סופגניה / לביבה מטוגנת אחת נס גדול יותר יהיה אם נצליח לא לעלות במשקל....
היום טיילתי לי בשוק מחנה יהודה... רק מהריחות שעלו שם מכל פינה מהסופגניות נראה לי שעליתי 3 קילו..
והתותים... וערימות השוקולד בשביל דמי החנוכה... איפפפפ שאלוהים יעשה לי נס ויעזור לי לעבור את החורף הזה בשלום מזל שאני מכורה למרקים וסלטים
 

kobi256

New member
תודה תודה

כן מרק חם בקור הזה זה הדבר חח אני מכין מרק בצל איזה את?
 

P u s s i c a t

New member
הכל...

בצל, ירקות, עגבניות, עוף כל מה שבא ברוך הבא לפעמים גם מרק "שאריות" כל מה שנשאר במקרר מהירקות והקטניות עושים מרק או פשטידה לקרוטונים דיאטטיים מרססים לחם קל בתרסיס שמן חותכים לקוביום מפזרים אבקת שום או שום כתוש וטיפת מלח ושמים בטוסטר או בתנור אם יש כמות גדולה, א על מחבת טפלון אם זו כמות קטנה.. אחלה קרוטונים בשמינית מכמות השומן והקלוריות עוד רעיונות "על רגל אחת"? רוצה פסטה מוקרמת ברבע הקלוריות? במקום שמנת וגבינה צהובה שים חלב אחוז אחד או 3 אחוז וגבינה לייט או גבינה בולגרית עם קופס' פטריות או אפילו פטריות טריות יש לך אחלה פסטה פטריות "בשמנת" עם קצת אגוז מוסקט וכף וחצי יין לבן וכף רוטב סויה - מנה מדהימה כרעיים מבושלים ברוטב? תוריד להם את העור לפני הבישול וחסכת חצי מהשומן המיותר גם ככה הרי לא אוכלים את העור אז בשביל מה שסתם ייכנס לך לבישול?.. (אם הוא יורד קשה תתפוס אותו עם נייר של מגבות מטבח שלא יחליק) ואגב שומן - במרק העוף אפשר לשים חצי כנפיים וחצי חזה עוף או רק חזה עוף את הטעם של העוף מקבלים בלי השומן או לחילופין אם זה לא דחוף, אחרי שהמרק מוכן לקרר אותו ואז השומן מתקשה למעלה ופשוט מורידים אותו לפני החימום הבא יאללה נהייתי רעבה
 
למעלה