שום דבר לא משמין
אם אוכלים ממנו במידה כמו שרשמת על הסופגניות ועדיין יש דרכים לצמצם את הנזק.... גם סופגניות אגב אפשר לעשות אפויות וככה גם לביבות תפ"א מגורד, ביצים - שאפשר אגב לשים במקום 2-3 ביצים לשים 2-3 חלבונים ורק חלמון אחד כי ידוע שרוב השומן נמצא בחלמון (הכמות כמובן תלויה בכמות הלביבות) בתקום חלק מתפ"א לשים בטטות בשביל הערך הגליקמי לשים פטריות או ירק אחר (כרישה או כל מה שבא, קישואים או כל דבר אחר, כדי להפחיד מהפחמימות, אבל לא חובה, אפשר להשאיר את זה על טהרת התפ"א או התפ"א + בטטות) אחרי שעושים את העיסה עם הביצה מלח פלפל ואיזשהו קמח / פירורי לחם / סולת או מה שבא עושים לביבות ושמים על נייר אפיה משומן קלות (אאפשר עם תרסיס שמן) בתנור בחום בינוני ל-15-25 דק' עד שרואים שזה מזהיב אפשר לחילופין לשים בתבנית שקעים (מאפינס) גם סופגניות כאמור ניתן לאפות ולא לטכן מן הסתם למהדין זו בעיה כי כל העניין בחנוכה הוא הטיגון בגלל נס כד השמן... אבל הנס הזה יהיה גם על הדלקת הנרות ועל סופגניה / לביבה מטוגנת אחת נס גדול יותר יהיה אם נצליח לא לעלות במשקל....
היום טיילתי לי בשוק מחנה יהודה... רק מהריחות שעלו שם מכל פינה מהסופגניות נראה לי שעליתי 3 קילו..
והתותים... וערימות השוקולד בשביל דמי החנוכה... איפפפפ שאלוהים יעשה לי נס ויעזור לי לעבור את החורף הזה בשלום מזל שאני מכורה למרקים וסלטים