ברווזונת,שבת שלום,טוב לדעת שאפשר
למצוא אותך כאן...
הנה מתכון שוקולטה של אודטה. מה שמצא חן בעיני שאין חלמונים, אין הרבה שוקולד. נראה טוב. משקה שוקולטה 600 מ"ל (3 כוסות) חלב 80 גרם שוקולד מריר 1 כף מחוקה סוכר קמצוץ (1/8 כפית מחוקה) מלח מביאים את החלב רק לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד, הסוכר והמלח, מערבבים היטב עד שאין גושים, מגישים מיד. בבתי הקפה השוקולטה סמיכה יותר כי מכינים אותה מאבקות המכילות עמילן וחומרים מעבים. אם את מוכרחה כמו בבית הקפה, מוסיפים לחלב בהתחלה, כשהוא קר, כף אחת מחוקה קורנפלור (עמילן תירס) ואז מערבבים ללא הפסקה עד כמעט רתיחה, ומשם את המשך המתכון. אם רוצים ואריאציות נוספות אז לשוקולטה עשירה = מחליפים כוס חלב בכוס שמנת לקפה. לשוקולטה מוקצפת = עם מכשיר ספירלה שעובד על בטריות המקציף חלב. לשוקולטה אירית = בתוספת ספלון אספרסו וספלון וויסקי. מעל כל מנה אפשר להוסיף כף שמנת מוקצפת. לשוקולטה עם תבלינים = מכניסים לחלב בעודו קר 2 כוכבי אניס, 2 מקלות קינמון ו-1/2 מקל וניל חצוי לאורכו ואז מחממים עד רתיחה וממשיכים במתכון.