בוקר אור

בוקר אור

כשכף רגלי דרכה בפורום ,המכנה עצמו, יהדות לחילונים התעוררו בי רגשות מעורבים.. * עינין ושמחה לפגוש כל כך הרבה אנשים שמתעניינים ושואלים שאלות לגבי זהותם כיהודים, כישראלים * זרות - ומוזרות.. מפני שאני לא מקבלת את הנאמר לי ממקום פסקני הלא מוכן להכיל אותי כאישה כאם כיהודיה שחייה שונים משל חלק מחברי הפורום, ועל כן תפיסת עולמי שונה.. * רצון למצוא זהות מאחדת עם חברי לפורום...(כן פרובוקטור ..אפילו עם מלך סרטי הבורקס שאני חושדת בו כלפלף לא קטן אגב..שמתחזה לצעקן אך הוא בעצם מאוד רגיש..)(האמת נראה לי שגם אתה שמת לב לכך..) ובכן בעקבות לחץ של AIRRY 80 ,נדמה לי שלא טעיתי בכתיב,(ויסלחו לי משמים עם כן..וגם אתה אנא ממך..), יוטב לאמר - בעקבות סקרנות מצד איירי למשפטים סתומים מצידי, אז, התישבתי לכתוב מדרש קצר.. בעברי הקרמתי , כתמר החשמונאית, ואף כשולמית אהובתו של שלמה המלך - עשיתי זאת - למדתי בין גברים ולימדמי ילדים.. הכתיבה כללה תהליך של הזכרות - נסעתי למצפה מודיעין, שם היה ממוקם בתקופת המרד מחנה אימונים צבאי בניהול יהודה המכבי שהיה אחי החורג, ובית מדרש סמוי (לימוד התורה היה אסור על פי שליטי הארץ היוונים.) שבראשו עמד מתיתיהו, לו נישאתי מאהבה.. לאחר מות אימי.. ההזכרות היתה הזכרות מכוונת - על מנת שאוכל לכתוב את דברי כעת. כבר יומיים שאני בעיקר כותבת ומתקנת.. ואודה לכם על קריאת המדרש ואשמח לתגובותיכם באור ואהבה תמי

Arriy80 - לאחר בדיקה..

מוצא צרפתי?? זה בעצם שם עיברי בהגיה זרה לא?! (חובבת חקירות שטוטיות...)

arriy80

New member
בוקר טוב

אני מעריך את המאמץ שלך לכתוב (לי) את עיקרי השגותייך. היות ואני יכול להבין השגה שבד"כ נובעת מחוסר ידע, בקשתי ממך מקורות להשגותייך. במשך דברייך, כתבת כי בסופם יובאו המקורות, אך כשהגעתי לסוף, לא מצאתים. לכן, אני מרשה לעצמי להתייחס להשגותייך כדעות פרטית שלך, שנובעות מחוסר ידיעה. כשיתאפשר לי, אשתדל לכתוב תגובה יותר מפורטת. [Arri הוא כינוי, כמו "ארי" - שם מקובל]

שיהיה לך יום נפלא ארי

אהם.. אני המקור יש וקוראים ניסים על פני האדמה והם הולכים וקרבים Imagen....

arriy80

New member
גם לך

אם את המקור, נראה כי לא יכול להיות המשך לדיון. מפני שאני תולה את מקורי במסורת שעברה 3300 שנה בעם ישראל, ומקורה במשה רבינו שקיבלה מאלוקים בעצמו שהסמיכו לעיני מליוני אנשים. כל אחד יכול להמציא לעצמו דרך, עשו זאת לפני הרבה שנים "נביאי" הדתות הגדולות...

ואם אומר לך

שהאל יכול להתפצל ואף לחיות כאדם על פני האדמה וזה אף קורה כעת... זה קרה בעבר.
ולא - אני לא הוא. ולא ביקשתי שתקבל את המקור שאני. יתכן והעת לא בשלה לכך גם אם האמת מצויה ביהדות היא מצויה בעוד מקומות. ולאמת פנים רבות.

arriy80

New member
אם את חושבת כך

כנראה שהבנתך מהו א-ל רחוקה מלהיות הבנת היהדות. אחד מי"ג עיקרי האמונה הוא: "... הבורא יתברך שמו אינו גוף ולא ישיגוהו משיגי הגוף ואין לו שום דמיון כלל" בעצם, הגשמת האלוקים היא כפירה, ונמצאת בבסיס אמונת הנצרות. האמת שהיהדות טוענת לה, היא אמת שהתקבלה מבורא העולם - הוא יחיד ודבריו הם האמת היחידה. אם את טוענת לאמת אחרת, עלייך להביא ראיה כי היא ניתנה ע"י בורא העולם באופן מקביל למעמד עליו מתבססת אמונת היהדות.

האם שמעת על חטא הוניטס?

אההם.. האל היהודי הוא האל הנוצרי הוא האל המוסלמי לידיעתך יש רק אדון אחד ליקום והוא השכינה! "ראיה" אם תקרא בדברי תבין שהראיה עשויה לתעתע ברואה דרכה!!! ההבדל בין הדתות הוא בדרך עבודת האל ולא באל עצמו וכן- "יחידה" "אחת" תוכיח יש לך מראי מקום אתה לא יותר טוב ממני, גם אתה "מאמין" מהלב ואז ממלל במילים את אמונתך. משם צריך להביט
משם אתה אף יכול לדבר עימו עם האל
ותאמין לי כשתבוא מהמקום "הנכון" - ואתה מה זה קרוב! הוא גם יענה לך - ללבך.. אתה אהוב על בורא העולם שאתה בן מבניו הרי..

arriy80

New member
לא

מי שמאמין שיש בורא לעולם, הכח היחיד שמפעיל את העולם ושולט בו, הרי שאמונתו מתאימה לאמונת היהדות. הנצרות הגשימה את האלוקים, ולכן היא כפירה..

לא אמרתי שתאמין בנצרות

אמרתי שהנצרים היהודים הבודהיסטים המוסלמים עובדים את אותו אל בדרכים שונות ושהגיעה הזמן לשים קץ לפחד ולתת יד לאור

ועוד משהו

ומי אתה שתפסוק לגבי אמונתו של אדם אחר זו בדיוק משמעות המושג וניטס - הבל הבלים הכל הבל (חטא הגאווה) כי מטיפה שרוחה באת ולעפר תשוב.(אפר)(אומרים שם משהו על עפר ואפר או שזה בראש שלי..) אל תתהלל באמונתך באל היה צנוע האל אוהב את פשוטי הדרך משה היה מגמגם..שאול חיפש אתונות ומצא מלוכה..וכו

arriy80

New member
מה לא ברור?

לא אני פוסק על אמונתו של אדם אחר. אני מביא את השקפת היהדות כפי שאני מבין. את חושבת שהשקפת היהדות היא אחרת? את יכולה להביא סימוכין ממקורות היהדות להבנה שלך. לא הבנתי מה הקשר של "גאווה" לפה. אני מדבר על דרך שהתקבלה מבורא העולם. עד עתה הוא התגלה רק פעם אחת! ממילא הדרך שהוא נתן אז, היא היחידה הרלוונטית בנתיים (גם אם זה מכעיס לשמוע). אם מישהו חושב שדרכו התקבלה מהאלוקים במעמד כמו שהיה אז, אפשר לבדוק את טענותיו. כל טענה אחרת (כמו גילוי פרטי או המצאה פרטית) תהיה פחות אמינה.

שבת שלום ומנוחה

ארי אני לא מתווכחת תפסיק להלחם בדברי במדרש שכתבתי יש לפחות 3 מובאות וסימון של פסוקים (והחתימה - הא, באמת מוזרה..שטויות, אל תתרגש מכל הבל בגילגולי זה אני תמי. תם) לא תמיד חייבים להתפלפל ניתן גם להביע עמדות ולהאזין להן ממקום של סקרנות אין לי כוונה חס ושלום לנתץ שום דבר אני נגד הרג מכל סוג שבת שלום ומבורך.. מונחה שלמה ושקטה ללב.

arriy80

New member
שבת שלום גם לך

אני לא נלחם באף אחד. אך כמו שאת מביעה את דעתך, גם אני מביע את דעתי, לעיתים תוך השגה על דברייך. אם עמדתך ברורה ודברייך מבוססים, אין לך מה לפחד - תוכלי לעמוד מאחוריהם ולדחות את השגותיי. במה שכתבת לא מצאתי אף סימוכין לשיטתך. אם את חושבת שיש לך כאלו, אכתוב לך את הנקודות עליהם אבקש סימוכין ממקורות יהודיים. אפשר תמיד להביע עמדות, ואפשר גם להביע דעות הפוכות. זה מה שיפה בדיון פתוח שמתבצע - לרוב - ברמה גבוהה.

לאונדרו יקרה

אני מרגישה מדברייך, שאת חווה חוויות רוחניות, מנסה להתחבר ולחבר את כולם לאגודה אחת. אם תצליחי, תבורכי. קראתי את הדרשה הארוכה שלך, לדעתי , תשובות כמעט לכל השאלות והטענות שהעלית תוכלי לקבל בקישור הבא:http://www.hidabroot.org/

וןמרת מאיזה בחינה?- כלומר

שמרתי בסימניה של המועדפים.. אני עילעלתי בין המאמרים.. לא ממש חידש לי בגישה, מעניין. לא ממש הבנתי את הקישור לדברי אודות הקפיאה של היהדות, משום הפחד משינוי והאתר שרשמת כתובתו, האם ברצונך לפרט?

למעלה