בוקר אור!

קוסמת8

New member
בוקר אור!

מדוע בתקופה האחרונה הדגים שלי שוחים סמוך לקרקעית האקווריום? האם התופעה מעידה על בעייה כלשהיא?

banana1976

New member
באיזה דגים מדובר.

1.האם הם שוחים רק בקרקעית האקווריום.
2.האם הדגים שוחים באופן רגיל ללא קושי.

קוסמת8

New member
ראשית תודה על התגובה

מאחר והנושא לא סבל דיחוי ,התייעצתי עם חנות שמתמחה בדגי נוי-הבעיה היתה הטמפרטורה הנמוכה מידי כמו גם מיקום הגוף המחמם .כמו כן קניתי תרופה שמיועדת לדגים שנפגעו מטמפ' נמוכה.
שאלה נוספת:האם מנקה הרפש הכרחי ?

Yogev1982

New member
בוודאי

הרפש פוגע בערכי המים ורצוי להוציא אותו כמה שיותר על בסיס קבוע

Yogev1982

New member
אממ

אז ככה.....אני שאבתי עד לא מזמן בשואב ידני אחת לשבוע,
לא יכול להגיד שזה הכי נח בעולם כי זה מוציא מים וצריך להתארגן עם דלים וכו', אבל על הדרך זה אחלה תירוץ לרענן מים :)

לא מזמן קניתי שואב חשמלי של EHIM (עולה בארץ 700 שקל, הזמנתי אותו מחו"ל כולל משלוח ב 300)
שפה העסק קצת יותר פשוט, זה ממש עובד כמו שואב אבק של בית מכניסים יש לו מין תא כזה ששם נאסף כל הפסולת ובסוף מרוקנים, וזה לא מוציא מים מהאקווריום.....
עם זה אני שואב פעמיים בשבוע בערך, כי זה באמת פשוט ב 5 דק אני שואב את כל האקווריום (מטר וחצי) ...
אבל זה כבר שיקול כלכלי....

בכל מקרה ובכל מצב חשוב מאוד לשאוב את הרפש כי הוא הורס את ערכי המים ויוצר רעלים שמסוכנים לדגים (אמוניה)

קוסמת8

New member
ואם כבר מציקה לך אז עד הסוף

מהיכן הזמנת מחו"ל?
-כי פער המחירים אדיר.

Yogev1982

New member
בכיף.

אחלה שירות יש להם
המוצר הגיע תוך שבועיים וחצי בדואר רשום ארוז היטב
אני מאוד מרוצה מהם

אני הכנתי כזה :)

אבל אני מעדיף את השאיבה הרגילה + רענון מים אחת לשבוע. בחשמלי אני משתמש בנוסף, או בהחלפות מים במקרים בהם כבר הוצאתי מספיק מים ועדיין לא עברתי על כל המצע.

Yogev1982

New member
אז אני מקפיד

לשאוב פעמיים בשבוע
ולהחליף מים פעם בשבוע

אני מאוד מרוצה מהחשמלי
הנה סתם דוגמא היום נכנסתי הבייתה ב 20.00 והיה איזה פינה עם די הרבה שאריות אוכל רקוב, אז ישר הוצאתי את השואב, 2 דק וכמו חדש :)
זה לא צריך "הנדסה" של דליים וכו

וזו בדיוק הסיבה שהכנתי כזה

נוח כדי "לסגור פינות"...

אין לך דרך טובה יותר להחליף מים מאשר דליים? אני עשיתי פעם אחת החלפת מים עם דליים וזה הספיק לי, מאז רק עם צינור

למעלה