בוקר אור....

קוסמת8

New member
בוקר אור....

ועוד שאלה של מתחילים .קניתי צמחים חיים על איזה מצע רצוי לשתול אותם ?

המשך יום נעים

nirc2

New member
לפני שאתה קונה צמחים, אתה צריך להיות בטוח

שיש לך את התנאים לגידולם.

איזה אקווריום יש לך? מה גודלו? מה כמות התאורה? האם יש לך מערכת פחמן דו חמצני?

קוסמת8

New member
ראשית אני אישה ולא גבר

יש לי אקוריום גדול ,שמצוייד בטרמוסטט,מד חום ופילטר באקווריום ישו דגי זהב ודגים שמתאמים לחיים עם דגים אלו.(נקנו בינות המתמחה בדגי נוי )
ישנה תאורה פלורסנטית חזקה ואין לי מערכת פחצן דו חמצני.אשמח אם תסביר לי מערכת זאת,
תודה.

banana1976

New member
אקווריום צמחיה.

כדי לגדל צמחים חשוב לדעת כמה רשום על המנורה באקווריום ולחלק בנפח האקווריום.
במידה יש יותר ממנורה אחת בודקים מה רשום על כל מנורה ומחברים את כל העוצמות ומחלקים בנפח האקווריום.
אז נקבל כמה וואט לליטר ונוכל לדעת אם התאורה מספיקה לגדל צמחיה ואיזה.

nirc2

New member
דגי זהב אוכלים צמחים, יש רק סוג אחד שאפשרי

דגי זהב אוכלים צמחים, יש רק סוג אחד שאפשרי בכל זאת להביא לדגי זהב, וזה צמח שנקרא אנוביה. הוא צמח מאוד עמיד ומאוד מאוד מר, שדגים לא אוהבים לאכול.
הוא צמח יקר יחסית, אבל נורא עמיד. תנאי הגידול שלו בסיסיים מאוד, והקלישאה אומרת שהוא יכול לצמוח "גם באסלה"

הוא צריך מעט מאוד אור, הוא לא דורש הזרמת פחמן דו חמצני (לכן אין צורך להביא מערכת חיצונית) ומעט מאוד דישון (אוכל נרקב וצואת הדגים יספיקו)

אבל בכל זאת, חשוב לנו לדעת כמה תאורה יש לך (ביחס לגודל האקווריום בליטרים).
זה חשוב לדעת מה הגודל המדוייק של האקווריום, כדי לדעת אם התאורה מספיקה או לא, ויותר חשוב מזה - כדי לדעת כמה שעות תאורה את צריכה ביום.

כדי לדעת מה גודל האקווריום בליטרים, תעשי את החישוב הבא:
אורך האקווריום (בסנטימטרים), כפול הגובה של האקווריום, כפול העומק, ואת התוצאה שתקבלי תחלקי באלף.

לגבי הפלורסנטים, את יודעת האם מדובר בT5 או בT8 ? כמה פלורסנטים יש, מה אורך כל נורה (לפי האורך נוכל להגיד לך כמה וואט, כמה עוצמת אור, יש לך)
האם יש לך רפלקטורים על הנורות? (פס מתכת שמולבש על הנורות בחלק העליון כדי לשקף את התאורה בחזרה פנימה לכיוון המים)

בעיקרון, כדי לגדל צמחיה חיה באקווריום, חשוב שיהיה סינכרון בין עוצמת האור ביחס לגודל האקווריום בליטרים, פחמן דו חמצני במים ודישון.

אם יחס התאורה\גודל אקווריום קטן, אז כמות הפחמן דו חמצני במים והדישון צריכים להיות קטנים גם כן, אבל אז ניתן לגדל רק צמחיה פשוטה (כמו למשל האנוביה).

אם יחס התאורה\גודל גדול, אז כמות הפחמן דו חמצני והדישון צריכים להיות גדולים גם כן, ואז ניתן לגדל גם צמחים יותר יפים ויותר קשים לגידול, אבל צריך להיות יותר עם האצבע על הדופק לגבי דישון וניטור ערכי המים.
כדי לקבל כמות פחמן דו חמצני גדולה במים, צריך להוסיף מערכת פחמן דו חמצני שמזרימה לתוך האקווריום CO2 כל הזמן.

אבל, חשוב מאוד שהיחס יהיה זהה ומאוזן בין שלושת המרכיבים הללו (עוצמת תאורה מול גודל בליטרים, פחמן דו חמצני, דישון), כי בלי איזון - שום דבר לא יצמח.

למעלה