בוקר אור ...

• פותח הנושא emmy5
  • פורסם בתאריך

emmy5

New member
בוקר טוב ונעים מBIMBO ../images/Emo24.gif

בוקר טוב יעלי ...אנחנו קמנו מוקדם היום ...

../images/Emo42.gif בוקר טוב לכם צעירים ברוח....

מביאה איתי סיפורון חביב...עם מוסר השכל בסופו.. עכבר הציץ דרך חריץ בקיר וראה את האיכר ואשתו פותחים חבילה. "מעניין איזה מזון יש בחבילה" חשב לעצמו, אך הזדעזע לראות את הזוג מוציא מלכודת עכברים מן הקופסא. הוא יצא אל החצר וזעק אזהרה: "יש מלכודת עכברים בבית! יש מלכודת עכברים בבית!" התרנגולת קירקרה וזקפה אליו את ראשה: "אדון עכבר, אני יודעת שזה אסון לגביך, אבל אין לכך שום משמעות בשבילי". העכבר פנה אל החזיר: "יש מלכודת עכברים בבית!" החזיר הפגין סימפטיה ואמר: "אני כל כך מצטער, מר עכבר, אבל אין שום דבר שאני יכול לעשות חוץ מלהתפלל לשלומך". העכבר פנה אל הפרה וזו הגיבה בזלזול: "אפשר לחשוב- מלכודת עכברים. אני ממש בסכנה, אה..." עצוב ומפוחד חזר העכבר אל הבית, להתמודד לבדו עם מלכודת העכברים. בלילה נשמע קול פצפוץ, כזה שמשמיעה מלכודת עכברים שהופעלה. אשת האיכר קפצה ממיטתה לראות מה לכדה המלכודת. בחושך לא ראתה כי היה זה נחש ארסי שזנבו נתפס במכשיר. הנחש הכיש את האישה והיא הובהלה לבית החולים. היא טופלה וחזרה לביתה סובלת מחם גבוה. כולם יודעים שהטיפול הטוב ביותר לחום גבוה הוא מרק עוף טרי. האיכר לקח גרזן ושחט את התרנגולת כדי לבשל מרק. שכנים וידידים באו לבקר את החולה וישבו לצידה מסביב לשעון. כדי להאכיל אותם, נאלץ האיכר לשחוט את החזיר. האישה גססה עד שלבסוף נפטרה. מכרים רבים באו ללוייה. כדי לסעוד אותם, שחט האיכר את הפרה. מוסר השכל: בפעם הבאה שאתם שומעים שמישהו נתקל בבעיה וחושבים שהיא לא נוגעת לכם, זכרו שגם כאשר החלש ביותר מאוים- כולם נמצאים בסכנה.

emmy5

New member
מעניין...בוקר טוב חונה ותודה

תודה על הבקור בחיים יש תמיד מה ללמוד

yaely2

New member
מנהל
תודה לך. גם לי סיפור עם מוסר השכל

שלום לכם, בדווי צעיר מיהר מבאר שבע אל המאהל שלו, אלא שנחל באר שבע עלה על גדותיו והוא לא יכול היה לעבור אותו, ניסה ניסה וכשלא הצליח תלה עיניו בשמים ואמר: "אללה הרחום, אם אצליח לחצות את הנחל השוצף הזה, אני נשבע שאמכור את סוסי ואת התמורה אתן לצדקה. מיד לאחר שסיים החל הנחל להתמעט עד כי הבדווי וסוסו היקר הצליחו להגיע למאהל בשלום. למחרת הבין מה עולל לעצמו, סוסו הוא בין הסוסים הטובים באוהלי קידר וכיצד יוותר על ערכו הכספי של הסוס ויתן אותו לצדקה? שאל מה לעשות ולא ידעו עד שבדווי אחד מפורום שישים פלוס אמר לו והצעיר הלך בעקבות העצה. ביום השוק הלך הצעיר עם סוסו ועם תרנגולת והכריז: "תרנגולת במאה אלף דולר, וסוס בשני דולר". באו אנשים רצו לקנות רק את הסוס (בשני דולר) אך הצעיר התעקש שזו עיסקת חבילה. עד שבא אדם והחליט למען הסוס לקנות גם את התרנגולת. שילם מאה ושניים אלף דולר. חזר הצעיר למאהל שמח וטוב לב, נתן שני דולר צדקה כתמורה בעד הסוס, וקנה לו סוס אחר. יעלי

מעולה (../images/Emo13.gif

את בטוחה שהוא היה בדווי - ולא איזה גליציאנר תחמן? יאללה אני מעבירה הלאה את הסיפור הוא מה זה מצא לי חן (

yaely2

New member
מנהל
חונה חמודה שלום. ../images/Emo25.gif ../images/Emo25.gif

חונה שלום, קחי את הסיפור כמה שאת רוצה (יש לי עוד אחד באמתחת) רק אל תשכחי לכתוב שהחכם בסיפור היה מפורום שישים פלוס. יעלי

maxima

New member
יעלי גם אני בדעתה של חונה......../images/Emo13.gif

שזה בטח גליצייאנר

yaely2

New member
מנהל
שלום, חיממתן לי את הלב, תודה../images/Emo23.gif

yaely2

New member
מנהל
מקסימה שלום לך, חיפשתי לך ../images/Emo62.gif

שלום מה שלומך?

maxima

New member
תודה יעלי ..אני בסיידר

עסוקה קצת עם הנכדים........חופש

dani 123

New member
חונה, מקסימה

תייבאו גם סיפורים מפורום חמישים פלוס

maxima

New member
דני אני לא יבואנית....../images/Emo13.gif

אולי אתה תיבא.......

bimbo.

New member
אני בטוחה שהוא בדווי מגליציה ../images/Emo8.gif

וזה שהוא מפורום ששים זה ברור כ-
הסיפור מקסים!

bimbo.

New member
טוב, אז גם לי יש סיפור../images/Emo39.gif

אמנם לא עם מוסר השכל, אבל סיפור מהחיים. בתקופת מלחמת השחרור, הלכה ילדה בת 11 לבקר חברה ביום שבת. לפתע נשמעה אזעקה, והילדה היתה באמצע הרחוב. זה היה שטח פתוח, עם מעט בתים. הילדה מיד הביטה סביבה לחפש מקלט, אלא שהבעיה היתה, שהמטוס המצרי הגיע ביחד עם האזעקה. הילדה התחילה להתרוצץ בבהלה, והטייס הבחין בה. ואז הוא החל לצלוף בה. הילדה התרוצצה במעגלים, והמטוס צלל, ירה ונסק שוב. ככה איזה שש או שבע פעמים, עד שיצא גבר מאחד הבתים ומשך את הילדה פנימה. בנס היא לא נפגעה. הרחוב היה מלא קליעים של מכונת יריה. והילדה הזו היא אני!

מצמרר.....חווית חיים.....

ספרי איך השפיע עליך הארוע בהמשך. מישהו שמר עליך מלמעלה..מן הסתם הכל מכתוב (mactub).

bimbo.

New member
הרבה זמן פחדתי לצאת מהבית../images/Emo5.gif

ועד היום, כשאני שומעת רעש של מטוס קל, עוברת בי תחושה משונה ומאוד לא נוח לי. רוצה שיטוס יותר מהר וייעלם

למעלה