בוקר אור,

בוקר אור,

אשמח לקבל תשובות: האם ועדת השיבוץ מחוייבת ליידע את ההורה בכתב על החלטתה? תוך כמה זמן ממועד התכנסותה? האם להורה ניתנת זכות ערעור על החלטה שכזו? באילו תנאים?תוך כמה זמן? תודה רבה. שבת שלום...

זהבה נ

New member
בוקר טוב גם לך אוהבת ואני מצרפת

לך כאן קישור לחוזר מנכ"ל בנושא שיבוץ תלמידים. תוכלי לקרוא בעיון את ההנחיות והנהלים לנושא שיבוץ ולהתמצא יותר בנעשה. שבת שלום לך.

זהבה נ,תודה,מתוקה,

שוב ושוב קראתי את הקובץ שצרפת. לא מצאתי שם תשובות המתייחסות להורים !!!!!!!!!!!! לכן,החלטתי לנסות [מתוך סעיף 5.1] לברר הליכי רישום של תלמידים על פי הנהלים. אולי שם אמצא. מכל מקום רוב תודות לך ושבת שלום...

זהבה נ

New member
להלן תשובותי לשאלותייך

שאלה 1 האם ועדת השיבוץ מחוייבת ליידע את ההורה בכתב על החלטתה? תשובה1 חובה ליידע בכתב אין, גם אני לא מצאתי, אבל בדרך כלל יש קשר טלפוני ישיר מנציג הרשות המקומית או שההורה פונה אליו או ההפך. שאלה 2 -תוך כמה זמן ממועד התכנסותה? באילו תנאים? תוך כמה זמן? תשובה 2 לא מספיק שועדת השיבוץ תתכנס וכבר תיהיה תשובה להורים, כי לעתים קרובות היא אמורה לפנות לוועדות שיבוץ בערים סמוכות והיא תלויה בזמן שהם אמורים לענות לה, מנסיוני בשטח אנייניודעת שנציגי הרשויות המקומיות, מודיעים להורים ממש בסמוך לזמן בו הם מקבלים תשובות חיוביות מוועדות השיבוץ המקבילות להם בערים שפנו אליהם לבקשת שיבוץ, הרי קורה מצב בו יש שמתקבלות שתי תשובות חיוביות לתלמיד אחד וקיבלו אותומ משתי יישובים לבתי ספר מתאימים שיש להם את אותו האיפיון ואז מאפשרים להורים להחליט היכן הוא מעדיף שילדו ילמד, אכן רק במידה וההסעה לשתי המקומות הנה מרחק שווה ולא מייקרת את העלויות לרשות המקומית. לפעמים לוקח הרבה זמן עד שרשות מקילה נותנת תשובות לרשות שפונה, יש לכך סיבות שבחלקן מוצדקות אבל לא לטעמי כי ההורים נשארים ללא מענה מה שנקרא באויר ואינם יכולים להתכונן בזמן לתחילת השנה. זה קורה בעיקר שרשות מקומית דוחה את מתן התשובות לתלמידי החוץ כי היא חוששת שפתאום יהיו עוד תלמישים המתגוררים באותה רשות ולא יהיה להם מענה מתאים, לכן הם מעדיפים להמתין עם המתן התשובות. את צודקת שאין לנושא נהלים ברורים וחד משמעיים ונראה שיש כאן מקום לתק את הטעון תיקון. אשמח לענות לך על כל שאלה נוספת ותודה לך על השאלות המענינות והטובות. שבת שלום.

מגיע לך חיבוק+נשיקה,

לכך בדיוק התכוונתי!!!!!!!!!!!!!!!!!! בני טרם שובץ למסגרת ואנחנו כבר 10 ימים לפני מועד [משוער ,אלא מה?! חחחחח] של פתיחת שנה"ל. כל פניותי לגורמים נענות שהעניין בטיפול וכעת כולם בחופשה [מ 15 באוגוסט]... נכון. זה מקשה עלי להתכונן כראוי לשנה"ל ואף להכין את הילד לקראת המעבר... תודה נשמה!

זהבה נ

New member
לערער על החלטת ועדת שיבוץ

את יכולה אם יש לךנימוקים מתקבלים העל הדעת. את כותבת בכתב למנהל המחוז במשרד החינוך ומבקש לערער על החלטת ועדת שיבוץ מהנימוקים המובאים במכתבך. אני יודעת כמעט כולם אמורים לשוב ביום א' הקרוב ואני מאמינה שעד יאמצע שבוע הבא ואולי גם לפני יהיו לך תשובות שתשמחי לקבל ותהיו מרוצים מהחלטות ועדת שיבוץ. עוד כמה ימים, תהיי רגועה הסירי דאגה מלבך ותאמיני לי שברשות המקומית שלך מי שאחראי לשיבוץ הוא לא רגוע כלל וזה מספיק, את תשדרי לילד שלך את הכי רוגע וענינים כרגיל שניתן, תיהנו עוד מהחופשה והים והקיץ הנפלא. להשתמע ושבת שלום.

../images/Emo124.gif,זהבה נ ,

עידכון: היום פניתי לגופים שונים. סוף סוף יש שיבוץ לילד. אני מתכננת להתרשם מביה"ס לפני שארשום אותו אליו... ומאחר שהשיבוץ הזה הוא אופציה 1 מתוך 2 נראה לי שהמצב לטובתו... כל טוב ותודה נשמה יקרה.

זהבה נ

New member
שמחה לקרוא על ההתקדמות, בדרך כלל

בתקופה הזו כבר השיבוצים מסודרים ומתחילים להכיר את המסגרות. מאחלת לכם שנה טובה ובהצלחה.

זהבה נ,

שמחתי היתה מוקדמת מדי... ומבךי להכנס לפרטים- "יד ימין לא יודעת מיד שמאל ושתיהן לא מודעות לכך שיש ראש באמצע"... אני מאמינה שהכל יסתדר בסופו של דבר,למרות שמפריע לי שנמנעת ממני להכין את הילד ולהתכונן כראוי [מבחינת ציוד וכו'] לקראת שנה"ל...

זהבה נ

New member
שתפי אותנו מה קורה אתכם...

וזה לא חדש לעתים ששיבוץ מתעכב עד לימים האחרונים של החופשה. לצערי זה קורה פחות ופחות מידי שנה בשנים האחרונות, אבל כל מקרה שזה קורה זה 100 אחוז קושי שלא תמיד יש את היכולת להתמודד איתו. אני מחזקת אתכם, מקווה שהדברים יסתדרו בקרוב.

למעלה