בוקר בא
+ הגיג

בוקר בא ../images/Emo42.gif + הגיג

אריק איינשטין ושלום חנוך - למה לי לקחת ללב למה לי לקחת ללב - יש לי דברים חדשים בראש, יש לי דמיון שעוזר לפעמים לשכוח. למה לי לקחת ללב - יש לי הרבה לאהוב מראש, יש לי תמיד חברים שעוזרים לשמוח. תן לצעוק, תן ללמוד, תן לצחוק ותן לשמוע. תן לחיות ותן לטעות תן לעצמך לסלוח. פשוט לאהוב. זה מה שרציתי לכתוב - לך עם זה לאט, ואז תוכל פשוט לרוץ מהתחלה. אז למה אנחנו נפגעים? למה לוקחים ללב ולא משחררים את הפגיעה? או שמשחררים, אבל אחרי הרבה זמן? תן לחיות ותן לטעות. תן לעצמך לסלוח - למה זה כ"כ קשה. למה נאחזים בכאב, בפגיעה, בהיעלבות, ברע?

BellA עלמה

New member
למה לוקחים ללב

כי מה לעשות לאדם אין עור ברווז ודברים פוגעים ולאי טוב שאנחנו רגישים ולא עם לב של אבן. וגם קשה לנו לסלוח נראה לי שזה משהו שצריך לעבוד אליו.

liza26

New member
ממה שאני למדתי

כעס על אחר- מעורר איזה טריגר רדום אצלנו כעס על אחר-הוא למעשה כעס על עצמנו, על חוסר האונים שלנו, על המצוקה שלנו, על אי היכולת לעשות דברים בנידון. לשחרר את הפגיעה או העלבון- אולי זה קל יותר להחזיק בו מאשר לשחרר לשחרר וממש לסלוח זה גם להפטר מהמצוקה שלנו בעניין וזה קשה קשה להאמין שיהיה טוב, מפחדים מחשיפה ופגיעה נוספת.

המממ. מעניין.

אז בעצם לא רוצים לשחרר, כי נוח לכעוס על ה"אחר", ואם נשחרר - נגלה מה הטריגר בתוכנו, או נחזור להתעסק עם עצמנו.

liza26

New member
זו כמו לטייח דברים

אני כועס- אני סגור, אני מציב חומה , אני לא רוצה להתמודד,לא רוצה להתעמת. אצלי לדוגמא- לשחרר באמת את הכעס לא לכיוון הסליחה אלא לכיוון הלחוות את הכעס ולשחרר את כל הקיטור - מתקשר לי מאוד לאיבוד שליטה וזה הפחד הכי גדול שלי אז גם הכעס הוא נושא בעייתי. בקשר לסליחה-צריך ללמוד לבקש סליחה וגם לסלוח.

כן. כעס הוא לא לגמרי טיוח

משום שזה רגש לגיטימי, והוא באמת מהווה תמרור הבהרה על משהו. ההדחקה נעשית (אולי) אם משאירים אותו בפנים, ואז מתבשלים יחד איתו. אבל אם נותנים לקיטור לצאת (מה שאני מגלה רק לאחרונה), אז באמת אפשר ללמוד משהו - על עצמנו.

liza26

New member
טיוח=הדחקה

(קשה לי בזמן האחרון להסביר את עצמי
) הכעס בהחלט רגש לגיטימי וצריך להתמודד איתו, להוציא ותו החוצה אחרת הוא מאכל מבפנים השאלה איך לומדים להוציא אותו החוצה

Neora Barak

New member
חק צמייח לדלייייייהההההה וגם ל -

להבה ירוקה - ירוק עד, ולכל יתר הנשמות הברוכות כאן, שיהיה לנו פשוט כייף וטוב בחג- ובכלל !!

לקשמי

New member
אני חושבת...

שכשנעלבים מביקורת, אז כנראה שהביקורת נכונה. אז היא נוגעת איפשהו וזה מה שכואב. או שאולי זה חוסר ביטחון עצמי כזה. אני חושבת שהביקורת היא רק טריגר לפגיעה, זה איזשהו "נספח" לתחושות של חוסר בטחון או חוסר הערכה עצמית שכבר קיימים אצל מי שבוחר להיפגע.

למעלה