בוקר חדש יום חדש -אופטימיות מחודשת

שלגיה**

New member
בוקר חדש יום חדש -אופטימיות מחודשת

ראשית אני מודה לכל התגובות החמות ,החכמות והמקרבות שהענקתם לי כאן. אתם באמת חברים טובים ואישיים שלי. שולחת אליכם באופן אישי לכל אחד ואחת חיוך של אופטימיות ותודה אמיתית ! הכתיבה שלי אליכם עשתה לי הרבה; גם להוציא את כל הבפנוכו החוצה,להוציא לאנשים שיודעים על מה אני מדברת ועל התהליכים שסיפרתי עליהם (הטובים והרעים) ובנוסף הכתיבה גם הוציאה מכל אחד באופן אישי משהו קצת על עצמו ..ובכך מתבטאת גדולתו של הפורום הזה,כפורום איכותי עם אנשים שיודעים לתת באמת. הבוקר הוא בוקר חדש,היום אני הולכת להשקל אצל הדיאטנית,לא מצפה לכלום כמו בד"כ לפני שקילות,כי כמו שאתם יודעים התהליך ההתנהגותי יותר חשוב מהמספר שהמשקל מראה.. שולחת אליכם את כל האיחולים שיכולים להיות . אופטימית ומחייכת
שלגיה

שלגיה**

New member
ובהמשך לאופטימיות כמה דברים שמצאתי

אז נכון שהאוכל הוא חיינו אך לא בשבילנו... הנה דברים שמצאתי ואולי יעבו לחיכם (כל אחד והטעם שלו) לגבי האפרסמון...זה הפרי האהוב עליי.נראה כמו עגבניה אבל כתום וכל כך טעים.. תהנו שלגיה

עדי.פ

New member
אפרסמון אסור בתכלית האיסור

למנותחי LAP BAND אסור בהחלט אפרסמון הסיבים עלולים לגרום לסתימת המעבר אכילת אפרסמון אסורה בהחלט על מנותחי הטבעת (אני מתפלא שהמנתח שלך לא אמר לך) עדי

שלגיה**

New member
עדי זה מאד אינדבדואלי

יש כאלה שזה עובר מצוין ויש כאלה שלא אצלי כן ! ואני שמחה על כך שהוא לא יצא מהרשימה של האיסורים אפרסמון לעוס היטב עובר לי מצוין שלגיה

רוייקו

New member
עדי, אפשר אפרסמון ללא הקליפה, במידה

והוא רך.. כמוהו, אסורים לאכילה עוד כמה מאות מיני מזון חוץ מאפרסמון. בכלל, מי שם על האפרסמון טאבו ? לכל אחד יכולות אכילה שונות אחד מהשני ובעוד אחד יכול לגרוס קילו אפרסמונים, השני לא יכול אפילו ביס... בעוד אחד יכול לאכול 3-4 פרוסות לחם, בלי בעיה, השני יקיא את הנשמה מחצי ביס הפרוסה. החוקים לא ממש חלים על כולם. צריך להיזהר - כן, אבל אפשר לנסות לאכול בעדינות ואם לא הולך אז כדאי לוותר. אתה מקיא ?

מזונות אסורים

אכן, לפי דף ההוראות שקיבלתי לאחר הניתוח, אז בניגוד למרבית המזונות שניתו לנסות ולבדוק אם הם "עוברים" או לא, יש רשימת מזונות שאסורים לחלוטין ןלתמיד. (משום שעלולים לגרום לחסימת מעיים.) וברשימה: אפרסמון, פרי הדר, רימון, סברס, גרעיני גויאבה, פופ קןרן, ארטישוק. (מותר מיץ מסונן של הפירות.) עם זאת ייתכן שיש למנתחים שונים דעות שונות בעניין. אני למשל זוכרת שד"ר סובחי כתב בתשובה לשאלה שפופ קורן מותר. ראיתי גם שיש הבדל בין הרופאים בהחמרה באיסור על שתיה מוגזת. שלומית.

רוייקו

New member
איסור לגבי אפרסמון קיים לגבי כלל

בני האדם.. יותר משתי אפרסמונים מסוכן לאכול בגלל חסימת מעיים באמת, אבל אפשר לקלף את האפרסמון ולאכול במידה והוא רך ויודעים ללעוס אותו היטב. לגבי ממברנות של פירות הדר, העניין די ברור: זה פשוט לא יעבור אלא על ידי טחינה אינטנסיבית של המימברנה - וזה, כמובן, לא כך מציאותי עבור הרוב. סברס גם בעייתי לכלל בני האדם ובכלל זה למנותחים. אפשר לעומת זאת למצות את המיץ מהסברס ולזרוק את הגרעינים (לאלה המיומנים באכילה סלקטיבית). אפשר לנסות לאכול גוייבה אחת קטנה אבל כדאי להמנע מהגרעינים.. ארטישוק ? מה בדיוק אפשר לאכול בו ? את הקליפות ? למה בעיה לאכול ארטישוק ? גם ככה ממצים בקושי חמישית ממנו.. לגבי רימון: ממש מיותר לנסות לאכול את הגרעינים.. כדאי גם פה למצות את המיץ ואת השאר לירוק. לגבי מוגזים, יש מנתחים שלא רואים בזה בעיה ויש מנתחים שכן. יש מנותחים שלא יכולים לוותר על דיאט קולה/ספרייט שלהם והם שותים בלי בעיה, לאט לאט..(יש גירסאות שונות לגבי התנפחות של הפאוצ´ וסיכוי מסויים להוזיז בעיקבות זה את החבק מהמקום ויש גירסאות שאומרות שאין בעיה בכלל לשתות מוגזים כי לחץ על הפאוצ´ בזמן אכילה ממילא קיים. מי שממושמע מספיק ויכול, כדאי לו להמנע ממוגזים. פופ-קורן אפשר אבל יש לא מעט מנותחים שנחנקים מיזה. סובחי נחשב למי שמחמיר במזונות השונים ולעומת זאת מותיר לאכול פופ-קורן- מה שמנתחים אחרים לא מתירים.. לכל מנתח יש את הנסיון שלו. אני סבור שכל מנותח בהתחלה צריך ללכת לפי הכללים ורק אחרי שהוא צובר נסיון - לנסות ולאכול מכל דבר.

באיה

New member
למה אני לא קיבלתי רשימה של

דברי אכילה אסורים? בוולפסון לא מחלקים או שהתרשלו בזה? ואני דוקא אוכלת לפעמים כל הפירות האסורים שברשימה שלכם, ולא קורה לי כלום. את האפרסמון אני כמובן מקלפת, את הסברס אכלתי עם הגרעינים, את הקלמנטינות את הפלחים בשלמותם, את הרימון אכלתי בסוכות כרגיל ואני עדיין חיה. אולי אני אמות יותר מאוחר בגלל תגובה מאוחרת של הפירות? יא, אני פוחדת!!!!!

SARA120

New member
באיה חמודה שלי מזמן לא צחקתי..

גם אני מזה בפחד כי אכלתי סברסים כשהייתי בת 10....

gal33

New member
לא נכון, אסור ארטישוק??? איזה באסה

רק ביום שבת האחרון חגגתי על 3 אחרי שנים שלא אכלתי. היה מה זה טעים ועבר בקלות. בדיוק חשבתי איך שזה אוכל אידאלי למקוצרים, כי בכמות זה מאוד גדול, בעיניים, ואילו תכל´ס בכמות זה מאוד מעט. אני מקימה אגודה בעד החרשפים!

gal33

New member
הרוב בשרי ../images/Emo10.gif, נראה לי שאני בחיים

לא אשתמש בסיר לחץ. פעם אמא של חברה שלי שהם גם שכנים שלנו הלכה לישון ושכחה על האש סיר לחץ. איזו חגיגה שהיתה להם באמצע הלילה. כל הבנין התעורר. הסיר עף לתקרה ונהיה להם טפט חדשני בבית: על התקרה, על הקירות ועל הרצפה. לקח להם שבוע שלם לגמור לנקות את המטבח. זה היה ענק. גל

שלגיה**

New member
אויש איך הצחקת אותי...../images/Emo6.gif

אפילו הפורט צחק בפנוכו... תדעי לך שסיר לחץ עושה רק דברים טובים לירקות,ממיס אותם ועושה אותם רכים לאללה,במיוחד דלעת ושורש סלרי...יאמממי.. אני מחפשת סיר לחץ טוב בדיוק בשביל זה.

RomiVais

New member
בנות - הרגתן אותי מצחוק!!! ../images/Emo13.gif ../images/Emo8.gif

אין כמו צחוק טוב לפני השינה
אבל ששששששששש שלא נעיר את כולם!!
לילה טוב!!

היי../images/Emo108.gif את כלכך אנושית

קראתי בעיון את הודעתך מאמש ואת השירשור שנלווה לה. את כלכך מבינה מה עובר עליך ומה קורה לאנשים אחרים שעומדים בפני בעיות וסיטואציות דומות. קבלת תגובות רבות תומכות ואוהבות ולי נותר רק להוסיף שאני מאמין בך וביכולת העצמית שלך לגבור על כל הקשיים ולהצליח. את בהחלט מבטאת במילים מה שרבים מרגישים.את מקור השראה לרבים ואנחנו נמצאים כאן תמיד בשבילך. תמשיכי ותצליחי

שלגיה**

New member
תודה ענקון ../images/Emo25.gif

המון תודה על התמיכה !!! שיהיה גם לך המון הצלחה בדרך לחיים בריאים ומאושרים ! תהיה בקשר שלגיה

לשלגיה,

בדרך כלל אני לא כותבת כאשר אין לי מה להוסיף על הנאמר, אבל הפעם אני לא מתאפקת. עוררת כאן דיון נהדר - ותודה לך. בכלל תודה לך על ההשקעה היומיומית שלך כאן - בתמיכה, בעיצה, ובשיתוף הרעיונות שלך אתנו. אני חושבת שהעצמה שלך - ושל רבים אחרים כאן - היא באיתור החולשות והקשיים, ובמציאת פתרונות. כמנותחת חדשה - אני מקווה ללכת בדרכייך. שלומית.

שלגיה**

New member
שלומית בוקר טוב ../images/Emo42.gif

תודה רבה על כל המילים החמות והמעודדות עשית לי את היום ובכלל את החשק והמוטיבציה להמשיך ולכתוב...גם על חולשות. תודה מקרב לב
שלגיה

למעלה